Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Ο εκλεκτός λαός του Θεού και η «ηθική» Δύση

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν μείνει χωρίς τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα, φάρμακα εδώ και 10 ημέρες.

Μετά την επιβολή του αποκλεισμού της Γάζας, το Ισραήλ έριξε 4.000 τόνους βομβών στη Γάζα σε

διάστημα 5 ημερών (7 – 12 Οκτωβρίου). Έχουν περάσει άλλες εννέα ημέρες με συνεχείς σφοδρούς βομβαρδισμούς. Αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 10.000 τόνους βόμβες – 2 εκατομμύρια λίβρες υψηλής εκρηκτικότητας – στο λαό της Γάζας. 

Το Ισραήλ είπε σε 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους ότι είχαν 24 ώρες για να φύγουν από τη βόρεια Γάζα ή αλλιώς να βομβαρδιστούν. Οι βόμβες JDAM που έπεφταν στη Γάζα προμηθευόταν στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ. Πολλές χιλιάδες έχουν σκοτωθεί από τότε που άρχισαν οι βομβαρδισμοί. Το 52% των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι κάτω των 18 ετών· ένα τεράστιο ποσοστό των Παλαιστινίων που σκοτώνονται και τραυματίζονται είναι παιδιά.

Πρόκειται για κατάφωρη εθνοκάθαρση και λαμβάνει την πλήρη υποστήριξη των "νωμένων Πολιτειών. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ άσκησαν δύο φορές βέτο σε ψηφίσματα που ζητούσαν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα·.

 Η ψηφοφορία για τη δεύτερη προσπάθεια ήταν 14 προς 1, με τις ΗΠΑ να είναι η μόνη αρνητική ψήφος με το βέτο τους. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν κατάπαυση του πυρός, θέλουν πόλεμο, και έτσι έχουν στείλει ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων, μοίρες A-10 Warthogs και χιλιάδες πεζοναύτες για να υποστηρίξουν μια ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ είναι τώρα συνένοχες στο μαζικό έγκλημα πολέμου που διαπράττεται στη Γάζα από το Ισραήλ. Όλες οι ατελείωτες ομιλίες των ΗΠΑ για την ελευθερία και τη δημοκρατία ηχούν κούφιες μπροστά σε αυτή τη θηριωδία. Και αυτά τα εγκλήματα είναι πιθανό να γίνουν πολύ χειρότερα όταν το Ισραήλ στείλει εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα στη Γάζα.

 https://www.youtube.com/watch?v=IMyGigtZ2j4 

Ο εκλεκτός λαός του Θεού και η «ηθική» Δύση | (paulcraigroberts.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου