Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι - Ο Χουανκάρ στο νοσοκομείο χτυπημένος από κροτίδα

Νέα τροπή στο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά και να συνεχίζεται στα δικαστήρια. Ειδικότερα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφυγαν από το γήπεδο όταν κροτίδα χτύπησε τον Χουάνκαρ της ομάδας των «Πρασίνων» την ώρα που έκανε προετοιμασία.

Ο παίκτης αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με

πληροφορίες, ο γιατρός του αγώνα που είναι ο υπεύθυνος για το εάν θα ξεκινούσε εκ νέου το παιχνίδι δεν υπέγραψε ότι ο Χουάνκαρ έχει τεθεί εκτός παιχνιδιού λόγω τραυματισμού.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής του δεν ακούει και ζαλίζεται και ζητάει εγγράφως τη γνωμάτευση από τον γιατρό του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Η ομάδα αποχώρησε από το γήπεδο και πλέον όλα θα κριθούν στις δικαστικές αίθουσες.

Τι αναφέρει ο κανονισμός αναφορικά με την περίπτωση διακοπής για τραυματισμό παίκτη από ρίψη «επικίνδυνων αντικειμένων».

Αναλυτικά:

Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτε απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο κλπ). Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή.

Αναφορικά με τις ποινές, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα, προβλέπεται μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα.

Το αρθρο 15, 6 του Πειθαρχικού Κώδικα

KANONISMOS 1 4c629

Δείτε φωτογραφίες

ντερμπι ολυμπιακος παναθηναικος χουανκαρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου