Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Εκοιμήθη ο Άγιος Γέροντας της Καβάλας π.Κωνσταντίνος Σακαρίδης

Έπειτα από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο της Καβάλας,άφησε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 17:30  την τελευταία του πνοή ο γέροντας ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σακαρίδης.

Ο γνωστός σε όλη την Καβάλα πατήρ Κωνσταντίνος, διαδέχτηκε τον επίσης γνωστό στον καβαλιώτικο λαό “πάτερ Χρόνη” [π. Κωνστάντιο Χρόνη], όταν ο

τελευταίος εξελέγη Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως το 1967 (και επαύθη άδοξα το 1974 από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Ο π. Κωνσταντίνος Σακαρίδης εργάστηκε για περισσότερα από 50 χρόνια στην Καβάλα, λειτουργώντας, κηρύττοντας και εξομολογώντας χιλιάδες Καβαλιώτες, αλλά και πιστούς από όλη την Μακεδονία, τη Θράκη, (αλλά και σε όλη την Ελλάδα, καθώς εξομολογούσε πιστούς σε επτά πόλεις) μέχρι πριν λίγα  χρόνια. Υπήρξε η ψυχή της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας στην οδό Δαγκλή, του Κωνστάντιου γηροκομείου στον Άγιο Σίλα, καθώς και των χριστιανικών κατασκηνώσεων της Νέας Ηρακλείτσας. Έγραψε πολλά βιβλία θεολογικού περιεχομένου, ενώ διετέλεσε και Προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ».

Τα της εξοδίου ακολουθίας του πατρός Κωνσταντίνου όπως ανακοινώθηκαν  από την Ιερά Μητρόπολη.

Την Πέμπτη 19/10/2023, στον Ιερό Ναό Αγ. Παύλου Καβάλας, στις 07:30 π.μ. το πρωί θα ξεκινήσει ο Όρθρος και κατόπιν η θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας (υπολογίζεται γύρω στις 10:00 π.μ.) θα γίνει η ανάγνωση των ευαγγελικών περικοπών, όπως προβλέπεται στην περίπτωση εκδημίας ιερέως. Στις 11:00′ π.μ. θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Κατόπιν, το λείψανο του π. Κωνσταντίνου θα μεταφερθεί στην Αγ. Παρασκευή Αττικής. Εκεί, στις 08:00′ π.μ. της επόμενης ημέρας (Παρασκευή 20/10/2023), θα ξεκινήσει η ακολουθία του Όρθρου, κατόπιν η θεία Λειτουργία, στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία και, ακολούθως, ο ενταφιασμός στην κατακόμβη της Αδελφότητας.

Ευχόμαστε “καλό Παράδεισο” στον αγαπημένο Άγιο Γέροντα της Καβάλας. Να έχουμε την ευχή Του!

agiospatrokosmas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου