Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ταραχές στη Γαλλία: ποια μέτρα έκτακτης ανάγκης ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των εμπόρων;

απολογισμός: τουλάχιστον δώδεκα εμπορικά κέντρα, 200 αλυσίδες σούπερ μάρκετ, 250 λιανοπωλητές καπνού, 250 υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και πολλά καταστήματα μόδας, αθλητικών ειδών και διανομής γρήγορου φαγητού έχουν λεηλατηθεί

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire μίλησε μαζί με την υπουργό Olivia Grégoire για να κάνει απολογισμό των επιχειρήσεων που λεηλατήθηκαν μετά τις ταραχές που έχουν πολλαπλασιαστεί στη χώρα μετά το θάνατο του Nahel. Ενημερώσαμε σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των επηρεαζόμενων εμπόρων.

Για να κλείσουν το σημείο ανταλλαγής τους με εκπροσώπους του εμπορίου, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, καθώς και με υποκαταστήματα τραπεζών, ο Bruno Le Maire και η Olivia Grégoire πραγματοποίησαν διάσκεψη για να κάνουν απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από τις ταραχές και να παρουσιάσουν διάφορα μέτρα στήριξης για τα θύματα.

«Ασυγχώρητες, ανείπωτες και απαράδεκτες πράξεις»

Ο Bruno Le Maire απευθύνθηκε αρχικά στους εμπόρους, τους εστιάτορες και τους διευθυντές καπνοπωλείων και τραπεζικών υποκαταστημάτων που έχουν υποστεί «εντελώς απαράδεκτη λεηλασία σε όλη την επικράτεια».

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό: τουλάχιστον δώδεκα εμπορικά κέντρα, 200 αλυσίδες σούπερ μάρκετ, 250 λιανοπωλητές καπνού, 250 υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και πολλά καταστήματα μόδας, αθλητικών ειδών και διανομής γρήγορου φαγητού έχουν λεηλατηθεί, λεηλατηθεί ή ακόμη και καεί εντελώς από την Τρίτη.

Ο Bruno Le Maire περιέγραψε αυτές τις πράξεις ως «ασυγχώρητες, ανείπωτες και απαράδεκτες» και επιβεβαίωσε την επιθυμία του να αποκαταστήσει την τάξη. «Δεν υπάρχει έθνος χωρίς τάξη», είπε, υπενθυμίζοντας ότι προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια των αγαθών και των ανθρώπων. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό.

Ασφάλεια, αποζημίωση, βοήθεια

Όσον αφορά την ασφάλιση: όλα τα θύματα υποχρεούνται να υποβάλουν τη δήλωση απώλειας ή διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας το συντομότερο δυνατό, με δυνατότητα πρόσθετων καθυστερήσεων. Οι ασφαλιστές αναλαμβάνουν να μειώσουν το χρόνο αποζημίωσης αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερο το ποσό των εκπτώσεων για ασφαλιστικές απαιτήσεις. Τέλος, οι υπουργοί ζήτησαν από τις τράπεζες να δείξουν τη μέγιστη δυνατή κατανόηση όσον αφορά τις διάρκειες των τραπεζών.

Το τελευταίο μέτρο αφορά την κινητοποίηση συμβούλων εξόδου από την κρίση, οι επαφές των οποίων είναι εύκολα αναγνωρίσιμες στον ιστότοπο impots.gouv.fr. Αυτοί οι σύμβουλοι, παρόντες σε όλα τα τμήματα, είναι υπεύθυνοι για την παροχή ατομικής υποστήριξης σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αναζητούν πληροφορίες.

Τέλος, μελετάται η δυνατότητα αναβολής των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και των φόρων για τις προβληματικές επιχειρήσεις, καθώς και η ιδέα της παράτασης των υπολοίπων κατά μία επιπλέον εβδομάδα.

Πιέρ Μπερτού

bfmtv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου