Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Επένδυση vs Αποταμίευση: Τι σε συμφέρει περισσότερο;

Ήρθε η στιγμή να απαντήσουμε σε ένα από τα αιώνια ερωτήματα! Επένδυση vs Αποταμίευση: Να κρατήσω τα χρήματα μου στην άκρη λοιπόν, ή να τα επενδύσω;

Επένδυση vs Αποταμίευση. Ένα δίλλημα που απασχολεί πολλούς και είμαι σίγουρος ότι έχει απασχολήσει και εσένα. Αν δεν σε έχει απασχολήσει ακόμα τότε είσαι τυχερός, γιατί σε αυτο το άρθρο, θα σου δώσω την απάντηση!

Πάμε λοιπόν να δώσουμε την απάντηση και για να το κάνουμε αυτό θα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

Επένδυση vs Αποταμίευση: Τι είναι πραγματικά οι επενδύσεις;

Επένδυση λοιπόν.. Τι ωραία λέξη! Ξέρεις όμως τι περιλαμβάνει πραγματικά; 

Πολλοί δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν μόνο ένα κομμάτι. Για παράδειγμα τις μετοχές ή τον χρυσό. Για τον

χρυσό τα έχω πει σε προηγούμενο άρθρο και δεν θα επεκταθώ εδώ. 

Εδω θα σου πω τι είναι μια επένδυση, γιατί είναι πολλά περισσότερα. Αν δεν ήταν εξ’ άλλου τόσο πολλά, δεν θα γινόταν τόσος λόγος για αυτήν.

Επένδυση λοιπόν είναι οτιδήποτε δίνουμε ή προσφέρουμε με την προσδοκία ότι αυτό θα αναπτυχθεί και θα μας φέρει πίσω περισσότερα.

Είναι τόσο ευρύ που περιλαμβάνει ακόμα και τον ιδιο σου τον εαυτό. Τον εκπαιδεύεις για να σου δώσει πίσω στο μέλλον περισσότερα απ’ ότι τώρα. 

Και φυσικά μπορείς να επενδύσεις σε κάτι το χρόνο σου, τις γνώσεις σου, το πάθος σου και φυσικά, τα χρήματα σου.

Πάμε τώρα να δούμε το τελευταίο, μιας και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει κυρίως σε αυτή την περίπτωση.

Τα υπέρ των επενδύσεων

Επενδύοντας τα χρήματα σου, τα βάζεις στη διαδικασία να αυξάνονται.

Σταματάς επί της ουσίας να έχεις χρήματα καθώς τα ανταλλάσεις με κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Τα χρήματα από μόνα τους δεν μπορούν να ανεβάσουν την αξία τους. Ένα περιουσιακό στοιχείο όμως μπορεί. 

Αν εσύ αγοράσεις για παράδειγμα μια μετοχή με 100 ευρώ και στο μέλλον η αξία της είναι 130 ευρώ, τότε έχεις μια πολύ καλή απόδοση. Και αν την πουλήσεις στα 130, τότε βγάζεις κέρδος.

Επομένως, αν θέλεις να αυξήσεις στο μέλλον την οικονομική σου αξία, τότε οι επενδύσεις είναι μονόδρομος. 

Ξέρω τι σκέφτεστε κάποιοι. Μπορώ να βρω καλύτερη δουλειά ή δευτερη δουλειά ή να δουλέψω πιο σκληρά για να πάρω καλύτερο μισθό. Ναι φυσικά και μπορείς, όμως αυτό έχει πολλούς περιορισμούς. Πόσες δουλειές θα κάνεις; Και πόσο εύκολο είναι να φτάσεις στην ανώτερη θέση; Οι θέσεις αυτές είναι για λίγους. Οι επενδύσεις όμως είναι για όλους.

Και το άλλο πλεονέκτημα των επενδύσεων, είναι ότι δεν έχουν ταβάνι. Εφόσον επενδύεις πίσω, ότι κερδίζεις, και τροφοδοτείς συνέχεια τον επενδυτικό σου λογαριασμό, τότε τα λεφτά σου θα αυξάνονται εκθετικά. Ναι πρέπει να το κάνεις αν θέλεις να έχει νόημα όλο αυτό.

Τα κατά των επενδύσεων

Τώρα θα μου πεις, αφού είναι τόσο ωραία όλα γιατί δεν το κάνουν όλοι; Σίγουρα κάποιοι δεν το κάνουν γιατί δεν το γνωρίζουν. Εσύ όμως για να είσαι σε αυτό το άρθρο έχεις την τύχη να το γνωρίζεις.

Αυτό που ισχύει λοιπόν για όσους το γνωρίζουν, είναι το ρίσκο. Ναι, ας είμαστε ειλικρινής. Ειναι κανόνας πως δεν υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο.

Επενδύουμε σε κάτι που πιστεύουμε ότι θα μας δώσει πίσω περισσότερα, όμως δεν είμαστε θεοι και υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Συν ότι όλους μας διακατέχουν μεροληψίες και συναισθήματα και αυτά στις επενδύσεις οδηγούν σε λάθη. 

Επομένως, δεν μπορούν όλοι να αναλάβουν αυτό το ρίσκο. Σύμφωνα με την αγαπημένη οικονομική θεωρία, υπάρχουν 3 άνθρωποι:

  • Ο Risk Averse, κοινώς ο φοβιτσιάρης
  • Ο Risk Lover που είναι στο άλλο άκρο και θα μπορούσαμε να τον πούμε και τζογαδόρο
  • Ο Risk Neutral, αυτός ο “αναίσθητος” τύπος που τίποτα δεν τον αγγίζει.

Το κακό με τον τελευταίο είναι ότι δεν τον αγγίζει καν το ρίσκο οπότε εστιάζει μόνο στην απόδοση. 

Οπότε ποιο είναι το συμπέρασμα από αυτό; Ότι από τη φύση μας ανήκουμε σε μια από τις 3 κατηγορίες και πως σε καμία δεν πρέπει να ανήκουμε αν θέλουμε να πετύχουμε.

Όμως μην απογοητεύεσαι! Η σωστή επενδυτική νοοτροπία είναι κάτι που χτίζεται! Αλλιώς δεν θα υπήρχαν τόσοι επιτυχημένοι επενδυτές που να έχουν χτίσει μια ολόκληρη περιουσία από αυτό!

Πως η Επένδυση γίνεται σωστά

Η νοοτροπία αυτή είναι απλή. Να υπολογίζεις με όσο πιο αντικειμενικό τρόπο μπορείς τόσο την απόδοση όσο και το ρίσκο. Σκοπός είναι να επενδύεις σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να σου προσφέρουν μεγάλη απόδοση με μικρό ρίσκο

Αυτά ακριβώς είναι οι λεγόμενες επενδυτικές ευκαιρίες. Είναι δηλαδή κάτι που είναι σε τιμή φθηνότερη από αυτή που αξίζει και από αυτή που μπορεί να φτάσει.

Τέτοιες ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν, ανάλογα την περίοδο την οποία διανύουμε στην οικονομία.

Αυτή την περίοδο για παράδειγμα ευκαιρίες υπάρχουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε συγκεκριμένες μετοχές. Τις μετοχές που επιλέγω αυτή την περίοδο μπορείς να τις δεις στο προηγούμενο άρθρο.

Αντιθέτως στο χρυσό και στο Real Estate είναι όλα πανάκριβα, οπότε αυτή την περίοδο δεν αξίζει να επενδύσεις.

Επένδυση vs Αποταμίευση: Τι συμβαίνει με την Αποταμίευση;

Πάμε τώρα και στην αποταμίευση. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει η αποταμίευση. Όμως γνωρίζεις πως να την κάνεις σωστά;

Τα Υπέρ της αποταμίευσης

Σε αυτή την περίπτωση, έχεις πολλούς λόγους που ΠΡΕΠΕΙ να αποταμιεύεις. 

Ταμείο έκτακτης ανάγκης

Βασικότερος λόγος είναι η δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης

Οι πιθανότητες να μας συμβεί κάτι από εκεί που δεν θα το περιμένουμε. Ακόμα και ασφάλεια να έχουμε θα τα χρειαστούμε τα μετρητά μας. 

Αν δεν έχεις αυτό το ταμείο έκτακτης ανάγκης, τότε υπάρχουν οι 3 δρόμοι προς την αποτυχία:

Πρώτον, να τρέξεις να ψάχνεις δανεικά, συχνά με άσχημους όρους, που θα σε επιβαρύνουν και μακροπρόθεσμα.

Δεύτερον, να προσπαθείς να πουλήσεις περιουσιακά στοιχεία που δεν ρευστοποιουνται εύκολα και που τα έχεις και ανάγκη, όπως αυτοκίνητο ή σπίτι.

Τρίτον, να θυσιάσεις κάποιο περιουσιακό σου στοιχείο ή να θυσιάσεις μια καλή επένδυση σε μια περίοδο που η αξία της είναι χαμηλότερη από αυτή που μπορεί να φτάσει. Ακόμα χειρότερα από αυτή που είχε όταν την έκανες…

Δεν θες να οδηγηθείς εκεί, οπότε πρέπει να έχεις κάποια χρήματα στην άκρη. Μη φοβάσαι, δεν θα είσαι ο μόνος, καθώς σύμφωνα με την Έκθεση Κατάστασης Αποταμίευσης του Plinqit, το 91% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αφήνουν στην άκρη έστω και κάποια χρήματα.

Προγραμματισμός Συνταξιοδότητσης

Δεύτερος λόγος για να αποταμιεύσεις είναι ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, όμως όσο και να είσαι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσεις να αποταμιεύεις για τη συνταξιοδότητησή σου είναι…ΤΩΡΑ! 

Δεν χρειάζεται να πω πολλά, μόνο αυτό: Τα χρόνια περνούν και τα χρήματα ξοδεύονται χωρίς να το καταλάβεις..

Επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων

Τρίτος λόγος είναι η επίτευξη μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων, όπως η αγορά ενός σπιτιού. 

Ο τέταρτος λόγος σχετίζεται με το αντίπαλον δέος, τις επενδύσεις. 

Ενας σημαντικός λόγος να αποταμιεύσεις είναι για να μπορείς να επενδύσεις σε μια εταιρεία ή περιουσιακό στοιχείο όταν θα αποτελεί ευκαιρία.

Δεν είναι πάντα η καλύτερη περίοδος να επενδύσεις, γιατί ο σκοπός της επένδυσης, είναι να αγοράσεις κάτι όταν αυτό είναι υποτιμημένο. Γιατί αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά η αξία του θα ανέβει.

Όπως λέει πολύ σωστά ένα quote, οι επιτυχημένοι επενδυτές δεν αγοράζουν τις καλύτερες μετοχές, αλλά αυτές που είναι υποτιμημένες.

Τα Κατά της αποταμίευσης

Στα αρνητικά της αποταμίευσης είναι το γεγονός ότι τα χρήματα δεν έχουν την απόδοση που πιθανώς θα είχαν αν επενδύονταν. Βεβαίως, στη λέξη “πιθανώς” στις επενδύσεις κρύβεται το ρίσκο, το οποίο εκμηδενιζεται με την αποταμίευση.

Ένα άλλο αρνητικό είναι ο πληθωρισμός, που αυτός έχει δυο εκφάνσεις.

Η μία είναι η σταθερή και μακροπρόθεσμη και είναι αυτό που ονομάζουμε διαχρονική αξία του χρήματος. Με πολύ απλά λόγια υπάρχει ένας σταθερός πληθωρισμός που μειώνει την πραγματική αξια των χρημάτων χρόνο με τον χρόνο. 

Αυτό είναι κάτι δεδομένο, ισχύει για όλα τα χρήματα και τις οικονομίες, και στην πράξη σημαίνει ότι όσο περνούν τα χρόνια με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις λιγότερα.

Η άλλη έκφανση, είναι ο πληθωρισμός που γνωρίζουμε, και εμφανίζεται έντονος σε κάποιες περιόδους, όπως και αυτή που διανύουμε τώρα, ενώ σε άλλες υποχωρεί. 

Αυτός ο πληθωρισμός είναι πιο έντονος, με μεγαλύτερες επιδράσεις, όμως το καλό που έχει είναι πως είναι παροδικός και όχι κάτι μόνιμο, όπως της διαχρονικής αξίας του χρήματος.

Πως να γίνει σωστά!

Επομένως, η αποταμιευση, για να γίνει σωστά έχει μια προϋπόθεση! Και αυτή δεν είναι άλλη, από το να σου δίνει επιτόκιο.

Ποιο όμως είναι αυτό το όφελος του επιτοκίου; Το όφελος είναι ότι με αυτό νικάς όσα αρνητικά είπα προηγουμένως για την αποταμίευση!

Ο πληθωρισμός, αυτό που κάνει ουσιαστικά, είναι να μειώνει την πραγματική αξία των χρημάτων σου. Δηλαδή με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις ή και να επενδύσεις λιγότερα.

Αντιθέτως, το επιτόκιο, εφόσον είσαι εσύ που το λαμβάνεις, είναι ένα κέρδος γιατί προστίθενται χρήματα σε αυτά που ήδη είχες.

Είναι απλό. Αυτή τη στιγμή που παρακολουθείς αυτό το βίντεο, τα χρήματά σου δέχονται δύο αντίθετες δυνάμεις, από τη μια του πληθωρισμού και από την άλλη του επιτοκίου. Αρκεί φυσικά να έχεις κάπου τα χρήματα σου που να σου δίνουν επιτόκιο. Διαφορετικά λυπάμαι, αλλά έχεις μόνο τον πληθωρισμό.

Όμως μη στεναχωριέσαι γιατί σου έχω τη λύση! Όταν τοποθετείς τα χρήματά σου σε αποταμιευτικό λογαριασμό, τότε ουσιαστικά είσαι εσύ ο δανειστής της εταιρείας που σου προσφέρει τον λογαριασμό! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε επιβραβεύει δίνοντάς σου ένα επιτόκιο.

Οπότε, αντί να αποταμιεύεις κρατώντας τα λεφτα σου σε μετρητά, σε συμφέρει περισσότερο να τα βάλεις κάπου που θα είναι ασφαλή και παράλληλα θα σου δίνουν ένα αξιοπρεπές επιτόκιο. 

Τώρα βέβαια ξέρω ότι αυτό σου φαίνεται δύσκολο. Αντιλαμβάνομαι το φόβο σου γιατί και εγώ τον είχα. “Που να μπλέκεις με τις τράπεζες και τα χαμηλά επιτόκια που σου δίνουν;” έλεγα στον εαυτό μου. “Γιατί να μην υπάρχει κάτι καλύτερο..;”

Ευτυχώς, ψάχνοντας περισσότερο τη Freedom24, για να δω τι άλλο μπορώ να κάνω πέρα από το να αγοράσω μετοχές, ανακάλυψα ότι αυτό καλύτερο υπάρχει και μάλιστα το είχα στα χέρια μου.

Αυτό που ανακάλυψα λοιπόν είναι το D-Account της Freedom24

Τι είναι αυτό σε ακούω να λες. Για αυτό είμαι εγώ εδώ να σου εξηγήσω.


Τι είναι το D-Account της Freedom24

Το D-Account είναι ένας αποταμιευτικός λογαριασμός που μου δίνει επιτόκιο 3% για το μετρητό που βάζω σε δολάρια και 2.5% για αυτό που βάζω σε ευρώ ετησίως

Η απόδοση αυτή υπολογίζεται καθημερινά και όπως καταλαβαίνουμε, είναι ένα επιτόκιο πολύ δυνατό, που ουσιαστικά το παίρνεις χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Απλά βάζεις τα λεφτά να κάθονται και να αυγατεύουν. Δηλαδή, τα αφήνεις να αυξάνονται.

Όλοι οι πελάτες της Freedom24 στην Ευρώπη διαθέτουν D-Account, καθώς δημιουργείται αυτόματα μόλις ανοίξει ο κύριος λογαριασμός συναλλαγών στην επενδυτική πλατφόρμα.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορώ και συμπληρώνω το D-Account άμεσα με κάρτα ή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, χωρίς να έχω επιπλέον χρεώσεις και σπαστικές προμήθειες. 

Έτσι, κερδίζω ήδη από την πρώτη ημέρα ποσοστά επί των καταθέσεων μου σε δολάρια και σε ευρώ.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό! Όπως είπα και πριν πρέπει να βάζουμε τα λεφτά όπου υπάρχει ασφάλεια. Νόμος! Με τη Freedom24 ξέρω ότι τα χρήματά μου θα είναι προστατευμένα! 

Η Freedom24 είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom που είναι εισηγμένη στο Nasdaq με κεφαλαιοποίηση περι τα 3,8 δισ. $. 

Ο broker αναφέρεται στην BaFin, την CySec (ΕΕ) και την SEC (ΗΠΑ), καθιστώντας τον διαφανή, ασφαλή και ανοιχτό σε όλους.

Επίσης, λόγω του ότι η Freedom24 τυχαίνει να είναι χορηγός μας, έχω τη χαρά να βρίσκομαι σε επαφή με τον οργανισμό και με τους ανθρώπους της και πραγματικά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όλα είναι τέλεια οργανωμένα. Επίσης, όλοι είναι ευγενέστατοι και σοβαροί επαγγελματίες και αποπνέεται σε όλο τον οργανισμό της αυτό το αίσθημα ασφάλειας που θέλω να έχω σε όποιον εμπιστεύομαι τα χρήματά μου!

Όμως, από πού προκύπτει η απόδοση με 3% ετήσιο επιτόκιο; 

Αυτό προκύπτει καθώς η Freedom επενδύει αυτά τα χρήματα με ασφάλεια.

Κάθε εργάσιμη ημέρα, τα κεφάλαια που υπάρχουν στους D-Accounts επενδύονται, σε συναλλαγές που προκύπτουν από εξωχρηματιστηριακές συμφωνίες ανταλλαγής. Οι συναλλαγές αυτές αποφέρουν και αυτή τη σταθερή απόδοση με 3% ετήσιο επιτόκιο

Αυτό είναι απόλυτα λογικό και συμβαίνει γιατί, τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα για να προσφέρουν επιτόκιο, θα πρέπει να επενδύσουν και να έχουν αποδόσεις, τουλάχιστον ίσες με αυτές του επιτοκίου που προσφέρουν. Φυσικά, οι άνθρωποι ξέρουν τη δουλειά τους, οι επενδύσεις που κάνουν είναι χωρίς υψηλό ρίσκο και όπως και να χει εσύ τα χρήματα σου θα τα πάρεις.

Επίσης, για να δημιουργήσεις έως και 3,6% ετησίως σε ευρώ και έως και 5,8% ετησίως σε δολάρια, απλώς βάλε τα λεφτά σου σε μια μακροπρόθεσμη τοποθέτηση, κλείδωσε τα δηλαδή, με το νέο πρόγραμμα αποταμίευσης της Freedom24.

Επένδυση vs Αποταμίευση: Συμπέρασμα

Τώρα ήρθε η ώρα για το μεγάλο συμπέρασμα! Τελικά να αποταμιεύσεις ή να επενδύσεις;

Η απάντηση είναι και τα δύο!

Όπως σίγουρα κατάλαβες, στον κόσμο των χρημάτων δεν υπάρχει ή το ένα ή το άλλο. Όλα χρειάζονται στο κατάλληλο ποσοστό. Για αυτό μια από τις πιο σημαντικές αρχές στα οικονομικά είναι η Διαφοροποίηση.

Διαφοροποίηση σημαίνει ότι δεν βάζεις όλα σου τα χρήματα σε ένα μόνο περιουσιακό στοιχείο. Αντιθέτως, πρέπει να τα διαμοιράζεις, ώστε έτσι να μειώσεις σε τεράστιο βαθμό το ρίσκο σου.

Όταν κάτι πέφτει, κάτι άλλο ανεβαίνει. Ποτέ δεν πέφτουν όλα, ούτε ανεβαίνουν όλα μαζί. 

Και όσον αφορά το δίπολο Αποταμίευσης – Επένδυσης, εκεί μειώνεις ακόμα περισσότερο το ρίσκο σου!

Γιατί όπως είπαμε πριν υπάρχει ο πληθωρισμός και το επιτόκιο που έχουν αντίθετες δυνάμεις. 

Όμως, όπως είδαμε, αποταμίευση και επένδυση, δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν αντίπαλα μεταξύ τους, αλλά ως συμπληρωματικά.

Οπότε για εμένα πρέπει να υπάρχουν 3 κουμπαράδες:

Ένας επενδυτικός, που εκει θα επενδύεις όσα χρήματα αντέχουν τα οικονομικά σου και ο χαρακτήρας σου, και θα ξέρεις δύο πράγματα:

Ότι μπορεί ένα μέρος τους να το χάσεις αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι για να έχεις σοβαρά αποτελέσματα και να αυξήσεις τον πλούτο σου θα επεναπενδύεις όσα χρήματα βγάζεις ως κέρδη, συν ότι θα πρέπει να τον τροφοδοτείς μηνιαία για να κάνεις νέες επενδύσεις.

Οι άλλοι δύο κουμπαράδες θα πρέπει να είναι αποταμιευτικοί.

Ένας κλειδωμένος με χρήματα που δεν θα τα υπολογίζεις κάν, μέχρι να σταματήσεις να δουλεύεις.

Και ένας πιο ελεύθερος, που από εκεί θα μπορείς να αφαιρείς όταν εμφανιστεί μια πραγματικά σοβαρή ανάγκη ή μια καλή επενδυτική ευκαιρία.

Κάθε κίνηση έχει την κατάλληλη στιγμή και για αυτό η ίδια επένδυση μπορεί κάποτε να είναι ευκαιρία και κάποτε όχι.

Επομένως, σε κάθε απόφαση πρέπει να ζυγίζονται οι συνθήκες που επικρατούν. Αν οι συνθήκες σου δείχνουν ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για επένδυση, αποταμιεύεις στο παρόν για να κάνεις με αυτά τα χρήματα μια καλή επένδυση στο μέλλον.

Φυσικά και οι δύο αυτοί λογαριασμοί θα πρέπει να έχουν επιτόκιο, για να κερδίζουν τα χρήματα σου αξία αντί να τη χάνουν.

Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται το καλύτερο μέσο. Όπως αντίστοιχα και στις επενδύσεις. Το ιδανικό είναι το ίδιο μέσο να μπορεί να τα κάνει και τα δύο και αυτό το έχω βρει στην Freedom24!

Άλλο ένα πλεονέκτημα της Freedom24 – SUMMER PROMO

Συμπληρώστε τον λογαριασμό σας μεταξύ 10 Ιουνίου και 20 Αυγούστου για τουλάχιστον 5.000 ευρώ και αποκτήστε έως και 20 αποθέματα δώρου αξίας 4 έως 600 USD το καθένα!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τον λογαριασμό μεσιτείας σας και να χρησιμοποιήσετε τους κατάλληλους κωδικούς προσφοράς ανάλογα με το ποσό της ανανέωσης:

50.000 ευρώ (ή άλλο ισοδύναμο νόμισμα) ή περισσότερο για τη χρήση τριών κωδικών προσφοράς: SUMMERTIME50, SUMMERTIME20, SUMMERTIME5 για να αποκτήσετε συνολικά 20 δωρεάν μετοχές.

20.000 έως 49.999 ευρώ (ή άλλο ισοδύναμο νόμισμα) για τη χρήση δύο κωδικών προσφοράς: SUMMERTIME20, SUMMERTIME5 για να λάβετε συνολικά 10 δωρεάν μετοχές.

*5.000 έως 19.999 ευρώ (ή άλλο ισοδύναμο νόμισμα) για να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό προσφοράς SUMMERTIME5 για να λάβετε συνολικά 3 δωρεάν μετοχές.

Να θυμάστε ότι εντός των πρώτων 30 ημερών από το άνοιγμα του λογαριασμού σας μπορείτε να ανανεώσετε τον κύριο λογαριασμό μεσιτείας σας χωρίς προμήθεια. Αφού ενεργοποιήσετε τον κωδικό προσφοράς στον λογαριασμό μεσιτείας σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου σας ή να μεταφέρετε χρήματα στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας.

Επένδυση vs Αποταμίευση

Κλείνοντας, είτε είσαι έμπειρος επενδυτής είτε μόλις ξεκινάς, ότι και να υποστηρίζεις στο δίπολο “Επένδυση vs Αποταμίευση”, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως υπάρχουν έξυπνοι τρόποι και λύσεις για να βάλεις τα χρήματα να δουλεύουν για σένα τόσο μέσω της αποταμίευσης, όσο και μέσω της επένδυσης.

Για να το κάνεις αυτό, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όμως θα πρέπει σε κάθε περίοδο να εξετάζεις και τις συνθήκες που επικρατούν και να αποφασίζεις ανάλογα.

Επομένως, στο “Επένδυση vs Αποταμίευση” για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι τρόποι που και εγώ ο ίδιος χρησιμοποιώ είναι οι επενδύσεις σε μετοχές και η τοποθέτηση των χρημάτων μου στον αποταμιευτικό λογαριασμό D-Account της Freedom24.

Disclaimer

Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι. Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Στο άρθρο παρουσιάζονται στοιχεία δικής μας έρευνας, από τις παρακάτω πηγές. Πριν επενδύσετε πρέπει να κάνετε δική σας έρευνα και να επικοινωνήσετε με πιστοποιημένο σύμβουλο.

Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση. 

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωράει σε αλλαγές σε όλα τα προϊόντα, τις προμήθειες, τα έξοδα και τις αμοιβές και οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Εταιρείας. 

Αυτό το άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή και περιέχει Affiliate Links της Freedom24, όπου χωρίς κόστος για εσάς μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

businessrev.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου