Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Στρατηγός Μίλεϊ: Κάθε άλλο παρά αποτυχημένη η αντεπίθεση της Ουκρανίας

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας για τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση αποτυχημένη, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.

Ερωτηθείς εάν η αντεπίθεση μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη- τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ο στρατηγός Μίλεϊ δήλωσε: Δεν πρόκειται για αποτυχία. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να

κάνουμε τέτοιου είδους εκτιμήσεις.

Νομίζω ότι θα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ο πραγματικός πόλεμος είναι απρόβλεπτος, πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε τόσο γρήγορα, διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

Η Ουκρανία έχει εξαπολύσει αντεπίθεση για να πάρει πίσω εκτάσεις στην ανατολική και νότια πλευρά της που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά την εισβολή τους που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Εχει επικεντρωθεί στην κατάληψη χωριών στα νοτιοανατολικά και σε περιοχές κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, η οποία καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο μετά από μήνες μαχών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου