Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Ρώσοι αναλυτές και Ουκρανική Διοίκηση: Ο ρωσικός Στρατός κινείται προς το Χάρκοβο!

Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού, προσπαθώντας να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες στην περιοχή της Ζαπορίζια, ξέμειναν από δυνάμεις. Και αυτό σημαίνει ότι στο εγγύς μέλλον ο ρωσικός στρατός μπορεί να εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο” τόνισε ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός ειδικός Yuriy Podolyaka.

Κατά τη γνώμη του,  μετά την απόκρουση της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νότο, έρχονται πολύ σημαντικές εξελίξεις στο βόρειο τμήμα της

γραμμής επαφής. Δηλαδή, στην περιοχή του Χάρκοβο και στο Λουγκάνσκ.

“Τώρα μια μεγάλη ομάδα του ρωσικού στρατού είναι συγκεντρωμένη εδώ. Διαθέτει περίπου 100 χιλιάδες προσωπικό, σχεδόν χίλια άρματα μάχης και ισάριθμες μονάδες πυροβολικού. Αυτή η γροθιά έχει ήδη αρχίσει να επιχειρεί.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, ο ρωσικός στρατός επεκτείνει το προγεφύρωμα Dvurechensky, το οποίο θα εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του. Επιπλέον, οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να προελαύνουν στις κατευθύνσεις Svatovsky και Limansky.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο” καταλήγει ο Yury Podolyaka.

Ο ειδικός σημειώνει ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μεταφέρει επειγόντως τις εφεδρείες της σε αυτήν την περιοχή. Ωστόσο, το μέτωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι δυσμενές σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό απέχει πολύ από την τελευταία έκπληξη που θα παρουσιάσει η ρωσική διοίκηση στον εχθρό σημείωσε ο Yury Podolyaka.

Εκπρόσωποι της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του Υπουργείου Άμυνας της χώρας ανέφεραν σχετικά με τις εξελίξεις αυτές:

“Οι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων είναι: να ωθήσουν τον ουκρανικό στρατό πέρα ​​από τον ποταμό Ζέρεμπετς, να ανακτήσουν τον έλεγχο των πόλεων Κουπιάνσκ και Λίμαν (Krasny Liman), καθώς και τα εδάφη μέχρι τον ποταμό Oskol” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Σεργκέι Τσερεβάτι, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Alexander Syrsky, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Anna Malyar και ο επικεφαλής της διοίκησης του Χάρκοβο Oleg Sinegubov.

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους στην περιοχή καθώς φοβούνται ότι ο ρωσικός Στρατός θα διαβεί τον ποταμό Oskol  μεταξύ Κουπιάνσκ και Masyutovka.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου