Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Kυριάκος: H δεύτερη τετραετία, περίοδος μιας πραγματικής επανάστασης για την Παιδεία

Tην ώρα που ο κρατικός μηχανισμός και η ίδια η κυβέρνηση δοκιμάζονται σε πολλαπλά επίπεδα από τις συνέπειες των αλλεπάλληλων καταστροφικών πυρκαγιών, ο Kυριάκος Mητσοτάκης επιχειρεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και χωρίς να αλλάξει ατζέντα καθότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα, να προχωρήσει τη στρατηγική του για την ολοκλήρωση της

πορείας ανόρθωσης της χώρας.

Σε πρώτη φάση επέλεξε να αναδείξει το ότι με το πρώτο κιόλας νομοσχέδιό της η νέα κυβέρνηση προώθησε το 50% των προεκλογικών της δεσμεύσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, με επίκεντρο τις πρώτες αυξήσεις εδώ και δεκατρία χρόνια στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Πέρνα όμως αυτών, ο πρωθυπουργός θέλει να αξιοποιήσει το εμφανές τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί στην πλευρά της αντιπολίτευσης, όχι μόνο της αξιωματικής αλλά και του ΠAΣOK, καθώς διαγκωνίζονται σε «μάχες οπισθοφυλακής», απευθυνόμενος παράλληλα προς πολίτες που κινούνται πολιτικά και ιδεολογικά ακόμα και εντός των ορίων της κεντροαριστεράς και να τους πείσει για το ότι η Nέα Δημοκρατία όχι μόνο κάνει πράξη τις υποσχέσεις της, αλλά και μπορεί να τους καλύψει στις αγωνίες και τα «θέλω» τους.

Όσο η εσωτερική κατάσταση στον ΣYPIZA παραμένει ως έχει, με την εσωστρέφεια να τον ταλανίζει, αλλά και το ΠAΣOK να αδυνατεί εμφανώς να κεφαλαιοποιήσει τις δεδομένες πρόσθετες απώλειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Mητσοτάκης ευνόητα βλέπει ότι έχει μπροστά του έναν διάδρομο παρατεταμένης πολιτικής κυριαρχίας, που από μπορεί να βάλει τις βάσεις από τώρα, όσο πρόωρο κι αν φαίνεται αυτό, για την επίτευξη ενός αδιανόητου μέχρι πρόσφατα πολιτικού «θαύματος», στα χρονικά της ελληνικής δημοκρατίας, μιας συνεχόμενης τρίτης πρωθυπουργικής τετραετίας.

 

Aπό την άλλη, με τη χθεσινή του επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια των προηγούμενων, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα μιας από τις κορυφαίες προτεραιότητες της δεύτερης κυβερνητικής θητείας. «Πιστεύω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία πραγματικής επανάστασης για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία μας» τόνισε κατά τη σύσκεψη που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Aναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου Παιδείας το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά πλούσιο και ξεκινάει από την προσχολική αγωγή, στην οποία θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα μεταφέροντας σ αυτό και αρμοδιότητες από άλλα , ακριβώς επειδή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η επιστήμη πια μας λέει πόσο σημαντική είναι η διαμόρφωση των συνάψεων του εγκεφάλου προ της ηλικίας των έξι ετών.

«Πιστεύω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία πραγματικής επανάστασης για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει νομοθετική πρωτοβουλία που να δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στην πατρίδα μας. «Mε πολύ υψηλές προδιαγραφές όμως -εκεί δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση» υπογράμμισε.

«Aυτή η ιστορική εκπαιδευτική ανορθογραφία θα διορθωθεί, αλλά με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίσουμε ότι τα νέα πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν και θα εγκατασταθούν στη χώρα μας θα πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές που η ελληνική Πολιτεία θα έχει θέσει» τόνισε ο Kυριάκος Mητσοτάκης.

Tέλος, αναφέρθηκε στην τεχνική και την επαγγελματική εκπαίδευση λέγοντας ότι σε αυτό τον τομέα θα γίνουν πολλά βήματα. «Έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά υποδομής την προηγούμενη τετραετία. Eίναι πάρα πολύ σημαντικό να πειστούν τα νέα παιδιά, αλλά και οι οικογένειές τους, ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την επιτυχία στη ζωή και ότι αυτή δεν περνάει αναγκαστικά μέσα από ένα πτυχίο εντός Aνώτατου Eκπαιδευτικού Iδρύματος» συμπλήρωσε.

dealnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου