Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Καίγονται σπίτια στα Λάερμα, στη Ρόδο, καθώς η φωτιά μπήκε στα Λάερμα. Νέο μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις(χάρτης)

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων. Η φωτιά μπήκε στο χωριό Λάερμα όπου πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι καίγονται σπίτια αλλά και μία εκκλησία.

Νέο μήνυμα από το 112 εκδόθηκε για τους οικισμούς Γεννάδι και Κιοτάρι προς το Πλημμύρι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της

Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Χωριά εκκενώθηκαν και νωρίτερα, το ίδιο και ξενοδοχειακές μονάδες που παραδόθηκαν στη φωτιά, με τους τουρίστες να φυγαδεύονται εγκαίρως.

Αρκετό κόσμο απεγκλώβισε το Λιμενικό από θαλάσσης στις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος, ενώ για το λόγο αυτό επιτάχθηκαν τουριστικά σκάφη. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου