Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

«Με τον Μητσοτάκη συζητήσαμε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης»! Ερντογάν πυροβολεί η Αθήνα απαντά με «άσφαιρα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Τ.Ερντογάν με την «υπογραφή» του δηλώνει:

«Μιλήσαμε πολύ καθαρά με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, δηλαδή για το θέμα του εξοπλισμού αυτών των νησιών. Μάλιστα, ο Υπουργός Εξωτερικών μου μίλησε, μιλάει και θα μιλάει γι’ αυτό με τον ομόλογό του…βεβαίως, το θέμα αυτό δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα, οι φίλοι της και το λόμπι στον Λευκό Οίκο προκαλούν συνεχώς. Αποτέλεσμα αυτής της προκλητικότητας ήταν να

δημιουργούνται κατά καιρούς ανεπιθύμητες καταστάσεις.

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν βρίσκεται σε επαφή με τον ομόλογό του και οι σχέσεις του συμβούλου μου Τσαγατάι Κιλίτς με την ειδική αντιπρόσωπο του Μητσοτάκη θα κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ διαφορετική. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε αυτό γρήγορα» πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την Ελλάδα.
Η ελληνική κυβένρηση απαντά στον Ερντογάν ξανά μέσω…κύκλων διαρρέοντας ότι «ζητήματα που ανάγονται στην κυριαρχία μας ούτε ετέθησαν στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στο Βίλνιους ούτε θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο συζήτησης»

«Το επανέλαβε άλλωστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή» πρόσθεσαν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Προφανώς κάτι τρέχει και είναι πολύ σοβαρό.

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου