Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

10 Άγνωστα γεγονότα σχετικά με τον Τιτανικό

Ο Τιτανικός αποτελεί το πιο διάσημο ναυάγιο και η πολυβραβευμένη ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ. 

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα γεγονότα που δεν είναι γνωστά στο κοινό που έχει δει την ταινία. Θέλετε να τα μάθετε; Ας τα δούμε ένα-ένα:



Γεγονός 1: Η διακοσμητική καπνοδόχος

Ο Τιτανικός είχε τέσσερις καπνοδόχους, σωστά; Αλλά μόνο τρεις από αυτούς ήταν λειτουργικές, η άλλη μια ήταν μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Ναι σωστά διαβάσατε, μόνο τρεις ήταν λειτουργικές.

Γεγονός 2: Milton Hershey: Ο διάσημος που δεν ταξίδεψε

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη και ο δημιουργό της διάσημης σοκολάτας Hershey (πολύ γνωστής στις ΗΠΑ). Αυτός ο άνθρωπος σχεδίαζε να ταξιδέψει στον Τιτανικό, αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη. Στην πραγματικότητα είχε αγοράσει εισιτήρια για το πλοίο. Αλλά για καλή του τύχη άλλαξε τα σχέδιά του.

Γεγονός 3: Μόλις 30 δευτερόλεπτα

Αυτός μόνο είναι ο χρόνος που χρειαζόταν προκειμένου να αποτραπεί η σύγκρουση του πλοίου με το παγόβουνο. Ναι σωστά διαβάσατε. Αν είχαν εντοπίσει το παγόβουνο 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα από ότι έγινε στην πραγματικότητα, τότε θα μπορούσαν να έχουν σώσει το πλοίο από το να εμβολίσει αυτό το τεράστιο παγόβουνο. Καμιά φορά, και το μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, όπως φαίνεται.

Γεγονός 4: Θυμάστε εκείνα τα σκίτσα;

titanic_dicaprio
Τα εν λόγω σχέδια της Κέιτ Γουίνσλετ είχαν στην πραγματικότητα γίνει από τον James Cameron, τον σκηνοθέτη της ταινίας Τιτανικός. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, τα χέρια που φάινεονται δεν είναι του Leonardo DiCaprio, αυτά τα χέρια είναι του James Cameron. Σίγουρα πρόκειται για έναν ταλαντούχο άνθρωπο, όχι μόνο στην σκηνοθεσία αλλά και στην ζωγραφική.

Γεγονός 5: Μόνο 336 πτώματα βρέθηκαν

Λένε ότι περισσότεροι από 1500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό γεγονός που συνέβη. Αλλά από αυτά τα 1514 πτώματα, μόνο τα 336 ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά, τα υπόλοιπα χάθηκαν. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη με τα υπόλοιπα.

Γεγονός 6: Το όνομα της ταινίας

Το αρχικό όνομα της ταινίας ήταν διαφορετικό. Ο τίτλος που είχε επιλεχθεί αρχικά ήταν “Planet Ice”, αλλά αργότερα αποφάσισαν την αλλαγή του ονόματος της ταινίας σε “Τιτανικό”.

Γεγονός 7: Το πλησιέστερο πλοίο Californian

Το πιο κοντινό πλοίο στον Τιτανικό ήταν το Californian. Όταν ο Τιτανικός εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το Californian δεν το αναγνώρισε. Γιατί; Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι ο ασυρματιστής του εν λόγω πλοίου πήγε για ύπνο νωρίς και δεν ήταν σε θέση να επεξεργαστεί το προερχόμενο από τον Τιτανικό μήνυμα. Ευτυχώς υπήρχε ένα άλλο πλοίο, το οποίο δεν ήταν τόσο κοντά στον Τιτανικό, αλλά ήταν σε θέση να πάρει το μήνυμα. Το όνομα του πλοίου ήταν Carpathia. Φανταστείτε απλά αν το Californian είχε αναγνωρίσει το σήμα, πόσες περισσότερες ζωές θα είχαν σωθεί.

Γεγονός 8: Η μουσική μπάντα

titanic_band
Η ταινία δείχνει μια μουσική μπάντα να συνεχίζει να παίζει μέχρι τη βύθιση του πλοίου. Πράγματι αυτό συνέβη και στην αληθινή ιστορία. Σίγουρα αυτή η σκηνή προκάλεσε δάκρυα στα μάτια των ανθρώπων, όταν παρακολούθησαν την ταινία. Πρόκειται για κυριολεκτική αφοσίωση στο επάγγελμά τους.

Γεγονός 9: Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Δεν ήταν η πρώτη επιλογή για να είναι ο πρωταγωνιστής στην ταινία, από την πλευρά των παραγωγών. Αλλά ήταν ο James Cameron, ο σκηνοθέτης της ταινίας που αποφάσισε να του δώσει την θέση του πρωταγωνιστή αντί του Matthew McConaughey. Τώρα φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν Λεονάρντο Ντι Κάπριο, δεν έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την ταινία χωρίς αυτόν.

Γεγονός 10: Οι σωσίβιες λέμβοι δεν ήταν γεμάτες

Ναι σωστά διαβάσατε. Σχεδόν οι μισές από τις σωσίβιες λέμβους από την τραγωδία του Τιτανικού δεν ήταν γεμάτες με τον αριθμό των ανθρώπων που άντεχαν. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό. Αλλά, ό,τι και να έγινε, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κρύου νερού. Αν είχαν μπει σε βάρκες τότε θα είχαν επιζήσει.

e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου