Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Απάντηση Βάγκνερ σε Β.Πούτιν: “Σύντομα η Ρωσία θα έχει νέο πρόεδρο”! – Δυνάμεις του Πριγκόζιν με βαρύ πυροβολικό κινούνται προς Μόσχα – Μάχες με τον τακτικό Στρατό

Η Βάγκνερ απάντησε πριν λίγο στο σκληρό διάγγελμα του Β.Πούτιν τονίζοντας πως ο “νυν Ρώσος πρόεδρος επέλεξε την λάθος πλευρά. Σύντομα η Ρωσία θα έχει νέο πρόεδρο”!

Αναμφισβήτητα πρόκειται για δραματική κλιμάκωση στην σύγκρουση ρωσικού Στρατού και Βάγκνερ. Ενώ αρχικά ο Πριγκόζιν απαίτησε την αντικατάσταση των Σοιγκού και Γκερασίμοφ, πλέον φαίνεται ότι επιζητεί και αλλαγή Προέδρου στη χώρα!

Κάτι που κάνει πολύ δύσκολη την

εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Στο στρατιωτικό πεδίο, ρωσικές πηγές ανέφεραν πως η Αεροπορία βομβαρδίσει στρατιωτικές φάλαγγες της Βάγκνερ.

Η αναχαίτιση των δυνάμεων της Βάγκνερ θα είναι πάντως πολύ δύσκολη για τον ρωσικό Στρατό.

Μία δεύτερη στρατιωτική φάλαγγα της Βάγκνερ με T-72B3, Τ-80ΒV , BMP-2, Strela-10 και Pantsir-S1 ξεκίνησε από το Βορονέζ με κατεύθυνση τη Μόσχα ενώ μια άλλη έχει ξεκινήσει από το Ροστόφ προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Βαγκνερίτες μεταφέρουν πυροβολικό, MLRS εκτός από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα. Έχουν πρόθεση να κάνουν τη Μόσχα πεδίο μάχης.

Ρώσοι αξιωματούχοι όπως οι Pushilin, Saldo, Aksyonov, Rogozin, Pasechnik εξέφρασαν δημοσίως την υποστήριξη τους προς το πρόσωπο του Β.Πούτιν.

Όμως το πιο ανησυχητικό είναι ότι αρκετές δυνάμεις του τακτικού ρωσικού Στρατού πηγαίνουν με το μέρος της Βάγκνερ.

Πριν λίγο και ο Διοικητής Zeki της Μονάδας “Storm-Z”, τμήμα του 71ου Συντάγματος Φρουρών πήγε με το μέρος του Πριγκόζιν αν και ανήκε στο ρωσικό ΥΠΑΜ και στον Σ.Σοιγκού!

Κάτι που δείχνει πως ο Πριγκόζιν μάλλον έχει και στήριξη από τον ρωσικό τακτικό Στρατό.


Επικεφαλής SVR Σ.Ναρίσκιν: Η απόπειρα να πυροδοτηθεί από τη Wagner ένας εμφύλιος πόλεμος απέτυχε


Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ναρίσκιν αναφερόταν σε αυτό που οι ρωσικές αρχές αποκαλούν ένοπλη ανταρσία του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου