Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΤΑ ΒΑΪΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ!

Ἄρθρο τοῦ ὁσιολογιοτάτου π.Εὐφροσύνου Ἱερομονάχου Σαββαΐτου
 

“Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε, πάλιν ερώ• χαίρετε… Ο Κύριος εγγύς!!! (Φιλιπ.δ’,4-5)



Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, με το σάλπισμα της πνευματικής χαράς ο Απόστολος Παύλος πανηγυρίζει τη μεγάλη εορτή της χθεσινής νίκης του Χριστού κατά του θανάτου και της θριαμβευτικής εισόδου του στα Ιεροσόλυμα, σήμερα, Κυριακή των Βαΐων!

“Χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών, ιδού ο βασιλεύς σου έρχεταί σοι δίκαιος και σώζων, αυτός πραΰς και επιβεβηκώς επί υποζύγιον καί πώλον νέον…” (Ζαχαρ.θ’,9)

Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τα παιδιά της άνω Ιερουσαλήμ, όσοι σταθήκατε νόμιμοι και τίμιοι νηστευτές της κακίας και της Αίρεσης, της βλάσφημης μασκοφορίας και του εμβολίου της Αρνήσεως, όσοι

βαστάζετε με ακακία τα βαΐα της θυσιαστικής ομολογίας, του θριάμβου κατά των οικιακών εχθρών της Πίστεως (Ματθ.10,36), όσοι για την αγάπη και την υπακοή του Χριστού ρίξατε κάτω τα ρούχα της αδικίας και της ακαθαρσίας των θανασίμων παθών, όσοι κρατάτε τα κλαδιά των καλών έργων της αληθινής αγάπης και ελεημοσύνης, Χαίρετε!!!

Φωνάξτε όλοι, όπως τότε τα απειρόκακα νήπια, “Ωσσανά τώ Υιώ Δαυΐδ, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ωσσανά εν τοίς υψίστοις” (Ματθ.21,9) 

Ο Κύριος έρχεται γρήγορα, έρχεται σώζων και πραΰς για τους ελάχιστους δικούς Του, έρχεται όμως δίκαιος και πλήρης θυμού για τους αμετανόητους υβριστές, τους Οικουμενιστές, τους εμβολιαστές της απάτης, τους αρνητές της Πίστεως, τους εχθρούς του Σταυρού Του! Έρχεται ναί, στην καρδιά κάθε αγνού πιστού, στο ναό της ψυχής μας, έρχεται για να μείνει εκεί με χαρά ακλόνητη, χαρά που πηγάζει από τον αγώνα τον καλό της αρετής, όχι με ψευτοχαρά και ψευτοαγάπη και ψευτοειρήνη σαν αυτήν που επαγγέλλονται οι απατεώνες Φαρισαίοι Αρχιερείς, οι κυλινδούμενοι στον βόρβορο της Αποστασίας!

Χαίρετε αδελφοί, όσοι δεν υποταχθήκατε στα βλάσφημα κελεύσματα των ανήθικων προτροπών τους!

Χαρά εν Κυρίω έχει μόνο εκείνος που είναι ενωμένος με την Αλήθεια του Χριστού και με την αρετή, σε καμία περίπτωση όποιος εργάζεται την πανούργα βιοανηθικότητα και επιστήμη!

Χαρά ακραιφνή έχει μόνο ο ενωμένος με την πηγή της χαράς, τον Χριστό, δηλ. όποιος τον αγαπά ειλικρινά! Και ποιος τον αγαπά ειλικρινά; Μόνο αυτός, που φυλάττει και πράττει όλες τις εντολές Του, το θέλημά Του, αυτός που Τον ακούει και πορεύεται ακριβώς πάνω στα χνάρια των Αγίων Πατέρων του, των μιμητών του Χριστού!

Αγαπητοί, στους ενάρετους ανθρώπους δεν χωράει η κοσμική λύπη! Όλα τα του κόσμου είναι σκουπίδια γι’ αυτούς μπροστά στην θεία αγάπη! Οι πιστοί έχουν μεγάλη χαρά, “ευδοκούνε” δηλ. σε ασθένειες, περιφρονήσεις, ανάγκες, διωγμούς και στενοχωρίες για χάρη του Χριστού! (Β’ Κορινθ.12,10).

Όσο πιο πολύ ασθενούν, τόσο πιο δυνατοί γίνονται! “Χαίρω έν τοίς παθήμασί μου”, κραυγάζει ο Απόστολος των Εθνών (Κολλασαείς.α’,24). Θέλουμε αδελφοί να έχουμε μόνιμη ειρήνη και χαρά στην ψυχή μας; Ας σκεφτόμαστε και ας πράττουμε μόνο τα αληθινά, τα σεμνά, τα δίκαια, τα αγνά, την αρετή (Φιλιπ.δ’,8-9), όχι τη βλασφημία της μασκοφορίας, όχι την Αίρεση, όχι τον σατανικό, γενοκτονικό, καννιβαλικό, παράνομο και εξαναγκαστικό εμβολιασμό του σφραγίσματος της υποταγής στον Εωσφόρο! Μόνο τότε θα γινόμαστε άξιοι και χαρούμενοι προσκυνητές των Αγίων Εορτών και Παθών του Κυρίου!

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Επίσκεψη βασιλική γιορτάζουμε σήμερα, μας φωνάζουν οι Άγιοι Πατέρες και ερμηνευτές των θείων Γραφών! Πάλι Σταυρός ετοιμάζεται, πάλι η Εκκλησία χορεύει, πάλι η πονηρή Σύνοδος χηρεύει, πάλι ο διάβολος αισχύνεται και οι εχθροί του Χριστού μαίνονται!

“Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τώ μέσω της νυκτός”!, θα ψάλλουμε από απόψε επίσημα, όπως κάθε βράδυ βέβαια, αγρυπνώντας και περιμένοντας με αναμμένες ψυχικές λαμπάδες, με καθαρή τη στολή του βαπτίσματος, τον μόνο Εραστή και Κύριο της ψυχής μας!

Χθες ο Χριστός ανέστησε τον τετραήμερο νεκρό φίλο του Λάζαρο, προαγγέλοντας την κοινή των ανθρώπων εξανάσταση και τη νίκη της δικής του Ανάστασης!

Έρχεται, έρχεται ο Νικητής του θανάτου, του διαβόλου και της αμαρτίας, ο μόνος αήττητος βασιλιάς, με θρόνο του έναν ματωμένο Σταυρό!

Έρχεται και στις μέρες μας βιαστικά, να συντρίψει προς ώρας το Αντίχριστο μένος του διαβόλου, τη Λερναία Ύδρα του Οικουμενισμού, τους βλάσφημους αρνητές της Πίστεως! Έρχεται! Πώς θα τον υποδεχθούμε φέτος αδελφοί αγαπημένοι;

Του δίνουμε άραγε τα πάντα; Ο,τι πιο πολύτιμο έχουμε, σαν της Μαρίας το μύρο; Σαν των ακάκων νηπίων τον ύμνο; Του δινόμαστε με τη θυσιαστική μας αγάπη; Ή μήπως πηγαίνουμε μαζί με τον ευμετάβολο οικουμενιστικό όχλο, μαζί με την απάτη του διοικούντος Φαρισαϊσμού, μαζί με τους αιρετικούς μασκοφόρους και τους εμβολιασμένους; Έχουμε να επιδείξουμε την αγία τόλμη των Μυροφόρων, την τέλεια αγάπη της σώφρονος εκείνης πόρνης, την καλή ομολογία του ευγνώμονος Ληστού, το θάρρος των βουλευτών και κηδευτών του Χριστού;

Έρχεται ο Κύριος ταπεινά στην Αγία Πόλη για το σωτήριο Πάθος! Αυτή η Είσοδός Του όμως, εικονίζει και μια άλλη στιγμή, την ώρα της τελικής Κρίσεως όλων των ανθρώπων, ακριβώς σε εκείνο το σημείο, σε εκείνη την κεκλεισμένη Χρυσή Πύλη!

Αλήθεια, είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε φέτος σε καθαρή καρδιά, σε ορθόδοξη ψυχή, να Τον κοινωνήσουμε εις άφεσιν αμαρτιών, ή μήπως θα τον υποδεχθούμε με πάθη κακίας και αιρέσεων, συντασσόμενοι με το στρατό των συγχρόνων Γραμματέων και Αρνητών του;

Λίγο πριν την Είσοδό του στα Ιεροσόλυμα, ο Κύριος έστειλε τους Μαθητές του να λύσουν δύο ζώα, δεμένα στην απέναντι κώμη, τη Βηθσφαγή.

Απέναντι του Παραδείσου ήταν τότε ολόκληρη η ανθρωπότητα, απέναντι της ζωής του Χριστού βρίσκεται πάντοτε και ο αντίθεος κόσμος της αμαρτίας, οι δεμένοι τώρα στην Παναίρεση και την απάτη Χριστιανοί. Ενδύματα στρώθηκαν τότε στο δρόμο, αυτά συμβολίζουν τις αρετές, που απαιτούνται για την υποδοχή, το να ρίξουμε κάτω το σαρκικό μας φρόνημα! Τα βαΐα και τα κλαδιά των ελαιών είναι αειθαλή, πρέπει πάντοτε δηλ. να εργαζόμαστε την αρετή! Τα χέρια μας να εκτείνονται όχι για να βάζουν μάσκες και να δέχονται το μπόλι του σατανισμού, αλλά σε πράξεις ελέους και θυσίας!

“Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται!” Αγαπητοί, και η δική μας Ανάσταση έρχεται, την ζούμε ήδη, την αναμένουμε και στην τελειότητα της αφθάρτου ζωής!

Αδελφέ, λέει χαριτωμένα ο Άγιος Ευλόγιος Αλεξανδρείας, σκίρτησε σήμερα! Απόλαυσε τα θεία διδάγματα της Εκκλησίας! Πολέμησε με τα πνευματικά όπλα κατά των λυκοποιμένων, μάθε τους να μη βλασφημούν, δίδαξε τον αγώνα για την Αλήθεια! Εάν είσαι σαν Λάζαρος δεμένος με αμαρτίες ή ενάντια δόγματα, “δεύρο έξω”, αναστήσου και φύγε μακριά από τη δυσωδία τους, αν είσαι μαθητής, δέξου να λύσεις και να οδηγήσεις στον Χριστό πώλους πολλούς δεμένους στην πλάνη και στην αντίθετη πίστη!

Ο Χριστός κάθεται πάνω στο πουλαράκι και τραντάζει όλη την οικουμένη! Έρχεται και σήμερα με τράνταγμα πνευματικό και κλονίζει ήδη την πλάνη! Ξεχωρίζει τα ζιζάνια από τους εκλεκτούς, κάνει μια πρόβα της τελικής του Κρίσεως! Θα έρθει όμως σε λίγο και με τράνταγμα υλικό, να καταλύσει τους εχθρούς της Εκκλησίας του, να ετοιμάσει το στρατό του για την τελική αναμέτρηση με το Θηρίο της Κολάσεως!

Ας τον υποδεχθούμε σήμερα όλοι πολύ ταπεινά, σεβαστοί μας αναγνώστες! Θεοπρεπώς! Με καθαρή ψυχή, με ορθόδοξο φρόνημα, με ομολογιακές πράξεις! Ας στρώσουμε στο δώμα της καρδιάς μας την ελεημοσύνη! Ας τον δοξάσουμε χωρισμένοι από την εκκλησία των πονηρευομένων (Ψαλμ.25), διότι “οι πονηρευόμενοι εξολοθρευθήσονται!” (Ψαλμ.36).

ΟΙ ΠΕΙΡΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΡΟΚΑΚΟΙ (όσοι δηλ. δεν έχουν πείρα κακίας).

Ένα συγκλονιστικά επίκαιρο τροπάριο του μεθέορτου Εσπερινού της Κυριακής των Βαΐων, κάνει λόγο γι’ αυτούς που πειράζουν, δηλ. μετακινούν και αλλάζουν, βλάπτουν και αλλοιώνουν τα αιώνια όρια και δόγματα της Πίστεως.

“Φοβερόν τό εμπεσείν είς χείρας Θεού ζώντος…μηδείς εισέλθη πειράζων την πίστιν την αμώμητον…Ένα δεύτερο (των Αίνων της Εορτής) αναφέρει, “ώς εν αφθάρτω δέ γάμω καί αμιάντω, αμίαντοι συνέδραμον ευφημούντες οι απειρόκακοι Παίδες…και σε ένα τρίτο τροπάριο (από τον Κανόνα της η’ ωδής) γίνεται λόγος για το συνέδριο των απειθών, το οποίο μετέτρεψε τον οίκο του Θεού σε σπήλαιο ληστών και έτσι με την καρδιά τους έσπρωξαν μακριά τον Λυτρωτή και Κύριο.

Πόσο στ’ αλήθεια παρόμοιες καταστάσεις δεν βιώνουμε σήμερα, με το συνεχές πείραγμα των θείων νόμων και παραδόσεων από τις ψευδοΣυνόδους της διαρκούς βλασφημίας; Αλλοίωσαν το Σύμβολο της Πίστεως συνοδικά και επίσημα για πρώτη φορά στην Κρήτη το 2016, έσχισαν το σώμα του Χριστού με το Ουκρανικό κακοκέφαλο, συνήργησαν στο κλείσιμο των ναών από πέρυσι, επιβάλλουν στο ποίμνιο τη δημόσια βλασφημία της μασκοφορίας, τον παράνομο και εκβιαστικό εμβολιασμό της ανηθικότητας και του Σιωνισμού!

Αλλάζουν φέτος μασονικά την ώρα της Ανάστασης, υποχρεώνουν τους λειτουργούς σε αηδιαστικά τεστ, “τους πιστούς” τους βάζουν σε απόσταση…έκαναν τον οίκο του Θεού εκτός από σπήλαιο κλεφτών και ληστών και χώρο καρναβαλιού!

Αίσχος και ανάθεμά Σας έκγονα του διαβόλου, δεν ακούτε πόσο φοβερό είναι να πέσετε στα χέρια του ζώντος Θεού; Ποιόν εκπειράζετε υποκριτές; Τον μακρόθυμο και ανεξίκακο Κύριο; Νομίζετε, ότι επειδή είναι “βραδύς εις οργήν”, θα σας αφήνει ελεύθερους να βλαστημάτε για πολύ ακόμα; Μόνοι σας ταλαίπωροι κάνατε την Ιερά Σύνοδο πονηρά και ανίερη, δελεαζόμενοι και εκβιαζόμενοι από τα αργύρια των κρατικών επιχορηγήσεων!

Ιούδες, γεννήματα εχιδνών, τόσο φτηνά πουλάτε την ψυχή σας στον Μαμωνά; Παραιτηθείτε, αν έχετε ακόμα καρδιά και ομολογείστε δημόσια την εκούσια προδοσία σας!

Εσείς είστε οι πειράζοντες συνεχώς την Πίστη, εμείς όμως προτιμούμε τους άκακους και αμίαντους και απειρόκακους Παίδες, τα αγνά νήπια στην κακία, αυτά που εσείς αδιάντροπα αφού τα σκοτώνετε, τα βάζετε μέσα στο σώμα σας, σατανάδες! Αυτά όμως τα νήπια θα σας κατακρίνουν κάποτε!

 Δεν διαφέρετε όντως, Ανιερώτατοι, σε τίποτε, από τους τότε κληρικούς σταυρωτές του Χριστού! Και τότε συνέδριο Φαρισαίων και Αρχιερέων και τώρα το ίδιο! Και τότε παράνομη Συναγωγή και τώρα βλάσφημη Σύνοδος! Και τότε φθόνος για τον απλό λαό που έτρεχε στον Σωτήρα Χριστό, και τώρα ζηλοφθονία και μίσος σε κάθε τίμιο ελεγκτή της δυσώδους δυσσεβείας σας! Οι ίδιοι αντίχριστοι κρατικοί μηχανισμοί τότε και σήμερα, το ίδιο σκηνικό, μόνο που τώρα η καταδίκη σας, μυριάκις χειρότερη!

Εσείς όλον αυτόν τον καιρό με τον τρόπο σας, φωνάζετε: “υποτάγητε τώ ιώ κόβιντ, ευλογημένος ο ερχόμενος παγκόσμιος κυβερνήτης για το καλό της υγείας και της ειρήνης του κόσμου”. 

Εμείς όμως, με τα παιδιά τα αγνά, κρατώντας στα χέρια του σώματος και της ψυχής τα βαΐα της νίκης, δοξάζουμε τον μόνον Σωτήρα και αθάνατο Νικητή του θανάτου βοώντες: “Ευλογημένος εί Κύριε, ο έχων πλήθος οικτιρμών, ελέησον ημάς”…και λύσον την εσχάτην αλογίαν των αλόγων φιμωτροφόρων και φερόντων τα ανήθικα στίγματα της Αρνήσεώς σου εμβολιασθέντων Χριστιανών.

Αμήν!

katanixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου