Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, εμπρός στις ειδήσεις σχετικά με τις παρενέργειες, κατά περίπτωση θανατηφόρες, μετά από εμβόλια, επιμένει ότι η χώρα πρέπει να πάρει το φάρμακο των μονόκλωνων εξουδετερωτικών αντισωμάτων.
Αναφέρεται δε στις παρενέργειες των εμβολίων που όπως λέει βγήκαν στην αγορά με διαδικασίες υπερεπιτάχυνσης.
Ειδικότερα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας μιλώντας στο
Sputnik, επανέλαβε τη θέση του πως το φάρμακο κατά του κορωνοϊού είναι τα μονόκλωνα εξουδετερωτικά αντισώματα, τα οποία, όπως διαβεβαιώνει, από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν έγκριση στις ΗΠΑ αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.«Τα αντισώματα είναι φάρμακο και εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχουν πάρει άδεια και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Πρέπει να τα πάρουμε», ανέφερε και υποστήριξε ότι ως χώρα θα πρέπει να τα προμηθευτούμε.
Σε ερώτηση για τις σοβαρές παρενέργειες που καταγράφονται για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε: «Όλοι είχαν φαγωθεί ότι θέλουν κατεπειγόντως εμβόλια γιατί υπάρχει ανάγκη. Το ότι θα έπρεπε τα εμβόλια αυτά να μην έχουν παρενέργειες και να δουλεύουν δεν το σκεφτόταν κανένας;»
«Αυτά είναι λοιπόν είναι τα αποτελέσματα της υπερεπιτάχυνσης. Τα εμβόλια αυτά πρέπει να ξέρετε ότι η κλινική τους μελέτη ολοκληρώνεται τέλος του 2023. Τι έτος έχουμε τώρα; Αρχές του 2021. Γιατί είναι στην αγορά τα εμβόλια; Γιατί μετά το 2022 δεν θα υπάρχει η πανδημία άρα δεν θα μπορούμε να τα πουλήσουμε» είπε και πρόσθεσε ότι οι πανδημίες «πάντα κρατούν ένα χρονικό διάστημα, δεν κρατούν ισοβίως. Αλλιώς θα πεθαίναμε ακόμα από ισπανική γρίπη».
Πέραν όμως των παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca ο κ. Κούβελας τόνισε ότι παρενέργειες έχουν και τα άλλα εμβόλια. «Και τα άλλα έχουν ανάλογες ανεπιθύμητες παρενέργειες, διαφορετικές αλλά ανεπιθύμητες παρενέργειες και θανάτους» θυμίζοντας τους θανάτους 28 υπερήλικων στην Νορβηγία που είχαν εμβολιαστεί με εμβόλιο της Pfizer.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου