Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Στα χέρια Ζελένσκι η μοίρα της Ουκρανίας: Εισήγηση για γενική επιστράτευση - Συμπλοκές Αμερικανών και Ρώσων στην Λευκορωσία και συλλήψεις πρακτόρων

Στα χέρια του Β. Ζελένσκι βρίσκεται η μοίρα της Ουκρανίας καθώς το Κοινοβούλιο της χώρας του ζήτησε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ρωσία και να προχωρήσει σε επιστράτευση και παλλαϊκή κινητοποίηση.

Tαυτόχρονα του ζητήθηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της χώρας από τους Στρατούς χωρών μελών του ΝΑΤΟ κάνοντας χρήση ειδικού άρθρου του ουκρανικού Συντάγματος.

“Eπιστράτευση και διακοπή σχέσεων με Ρωσία”

Η εξέλιξη αυτή θα λέγαμε πως άργησε, όπως είχαμε σημειώσει και χτες, και έρχεται αφού πριν λίγο η Ρωσία μπλόκαρε και τμήματα της Μαύρης Θάλασσας κλείνοντας και τον εναέριο χώρο της περιοχής μέχρι 24 του μήνα.

Η Ρωσία κλείνει την περιοχή Νότιας της Κριμαίας και Βόρεια της Μαύρης Θάλασσας δημιουργώντας No Fly Zone.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Κοινοβούλιο ζήτησε από

τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky την άμεση λήψη μέτρων εξαιτίας της υπέρμετρης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα.

Ζητάμε:

  • Την άμεση διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Ρωσία
  • Σχέδιο νόμου για κήρυξη στρατιωτικού Νόμου καθώς και εφαρμογή της “εδαφικής Άμυνας” (εθνοφυλακής)
  • Επικοινωνία με το ΝΑΤΟ και λήψη στρατιωτικών ενισχύσεων σε όπλα, πυρομαχικά.
  • Άμεση εφαρμογή του Άρθρου 3 του ουκρανικού Νόμου για την έλευση δυνάμεων ξένων κρατών στο έδαφος μας

Λευκορωσία: Μέσω Ουκρανίας σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μας

Η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας της Λευκορωσίας ανέφερε πως “μεγάλες ποσότητες όπλων στάλθηκαν μέσω της Ουκρανία”. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής της υπηρεσίας της λευκορωσικής KGB, Ivan Terte, σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ταυτόχρονα δόθηκαν βίντεο στην δημοσιότητα που δείχνουν, όπως ισχυρίζονται, την σύλληψη Αμερικανών πρακτόρων τη στιγμή της δοσοληψίας με Στρατηγούς της Λευκορωσίας για την διενέργεια πραξικοπήματος.

Λευκορωσικές πηγές μιλούν για συμπλοκές Ρώσων και Αμερικανών καθώς υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης στην περιοχή.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση έχει κλιμακωθεί με το Μινσκ να έχει εισέλθει “δυνατά” στην σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου