Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Αντίδραση Αρχιεπισκόπου και αλλαγή δεδομένων για εκκλησιασμό τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄

Αλλαγή δεδομένων σε ότι αφορά τον εκκλησιασμό τη Μεγάλη Εβδομάδα, με την Κυβέρνηση να ανακοινώνει πως θα επιτρέπεται τελικά να εισέλθουν στους ναούς μέχρι 50 άτομα, νοουμένου ότι εμβολιάστηκαν με τη μια δόση, ενώ θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών στο προαύλιο των εκκλησιών.

Σε ανακοίνωση της η Προεδρία, αναφέρει ότι «στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για το COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη

μια δόση, τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας. Επιτρέπεται επίσης, η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί».

Παράλληλα, η Προεδρία υπενθυμίζει ότι, η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στις 9.00 μ.μ. Το Μεγάλο Σάββατο, για διευκόλυνση της συμμετοχής των πιστών στην Αναστάσιμη Ακολουθία, αντί στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στη 1 τα ξημερώματα (Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα).

Η αλλαγή της απόφασης της Προεδρίας, ήρθε μετά την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σε δηλώσεις στην Κρατική Τηλεόραση ανέφερε ότι «δεν θα υπακούσουμε και θα καλέσουμε τους πιστούς να προσέλθουν στους Ναούς με αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες». Ο Αρχιεπίσκοπος είχε καλέσει τον Πρόεδρο να αλλάξει την απόφαση του. 

Όλες τις υπόλοιπες μέρες, η απαγόρευση μετακίνησης παραμένει ως έχει (9 το βράδυ). Με το lockdown απαγορεύονται οι συναθροίσεις και σε οικίες, ωστόσο κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), πέραν των μόνιμα διαμενόντων, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες ατόμων νοουμένου ότι προέρχονται μόνο από δύο οικογένειες και νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου