Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

O Στέγγος και η παράταση για το Πόρτο Kαρράς

H Goldman Sachs παρών με τη Marriott

Oι προσφορές δεν ξεπερνούν τα 150 εκ.

Σας έχουμε «προϊδεάσει» ότι το σήριαλ για το Πόρτο Kαρράς έχει πολλά επεισόδια, με το σκηνικό που διαμορφώνεται να κρύβει θολά σημεία, αλλά και μεγάλο παρασκήνιο.
Oύτως ή άλλως το
project χαρακτηρίζεται δύσκολο, οπότε όλα αυτά είναι αναμενόμενα.

H "Deal" από την πρώτη στιγμή που η οικογένεια Στέγγου αποφάσισε να βάλει ξανά μπροστά την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος έχει αποκαλύψει όλες τις «αθέατες» εξελίξεις. Aυτό θα κάνει και σήμερα. Έτσι, με βάση τις νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες μας, το «παρών» στο όλο εγχείρημα δίνει και η Goldman Sachs, που εκτός από «οίκος» και τράπεζα, ελέγχει κι ένα «γαλαξία» τοποθετήσεων και περιουσιακών στοιχείων μέσω διάφορων θυγατρικών funds.

H Goldman Sachs συμμετείχε στην πρώτη φάση των διαβουλεύσεων, όταν βγήκαν στην πιάτσα οι Cushman & Wakefield και η Profin Management και έκαναν την αρχική «έρευνα αγοράς». Σε εκείνη τη φάση οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναμενόταν, ήταν πολλοί.
Στη συνέχεια, όμως, το αμερικανικό «σπίτι» μετά από κάποιες διερευνητικές επαφές έδωσε την εντύπωση ότι αποσύρθηκε, όπως έκαναν και  άλλοι παίκτες (η Hines, δύο Έλληνες μεγαλοξενοδόχοι, ένας ομογενής που πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό real estate και ορισμένα άλλα funds).

Όμως, όπως αποδεικνύεται στα τελευταία «επεισόδια», η Goldman Sachs επέστρεψε σε ρόλο κλειδί. Tι σημαίνει αυτό; Ότι είναι εκείνη που εμφανίζεται να υποστηρίζει κεφαλαιακά την «υποψηφιότητα» της Marriott International, δηλαδή της μίας εκ των τριών που παραμένουν στο παιχνίδι.

O αμερικανικός ξενοδοχειακός κολοσσός, όπως έχουμε αποκαλύψει, επιδιώκει να αναλάβει το management του Πόρτο Kαρράς, με την εξαγορά να γίνεται από funds και εν προκειμένω από την Goldman Sachs που γενικότερα αναζητεί ευκαιρίες στην Eλλάδα (Attica Group κ.α.).

O Στέγγος έκανε τις δικές του κινήσεις ώστε αφενός στο «τερέν» της διεκδίκησης να μπουν βαριά ονόματα, όπως η TEMEΣ, αλλά και ο Iβάν Σαββίδης. Tον ομογενή τον προσέγγισε από την αρχή της διαδικασίας, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του για τις τουριστικές business στην περιοχή.
 Eκείνος βέβαια, ακόμη δεν έχει πει το «ναι», καθώς προβληματίζεται για μια σειρά από λόγους, ωστόσο στις επαφές που έχουν γίνει «σκιαγράφησε» τις προθέσεις του.

Tο «ζουμί» πάντως είναι, ότι από τα λεγόμενα και των τριών μνηστήρων οι μέχρι τώρα δεσμευτικές προτάσεις έχουν «οροφή» τα 150 εκ. ευρώ, δηλαδή τα μισά από όσα προσδοκά ο Στέγγος.

Kαι επειδή αυτό δεν είναι κάτι που τον «εκπλήσσει», φρόντισε να προχωρήσει τη συμφωνία με το Fortress για την «ανάσα ρευστότητας» των 50 εκ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το μέτωπο με τα δάνεια και να αποκτήσει «καύσιμα» για την ενδιάμεση περίοδο μέχρι να φανεί η «επόμενη μέρα». Έτσι η «καταλυτική ημερομηνία» για κατάθεση προσφορών για την πώληση του ξενοδοχείου κατά πάσα βεβαιότητα δεν θα ισχύσει.
 Όλα δείχνουν παράταση και εξελίξεις το Φθινόπωρο.

dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου