Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Καμία ανησυχία στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις σημερινές ρευστοποιήσεις

Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 722,88 μονάδες με πτώση 1,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 61,29 εκατ. ευρώ, με 27 μετοχές να κλείνουν ανοδικά, 68 πτωτικά, και 98 αμετάβλητες.
Παρά τα αρχικά κέρδη που κατέγραφε ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, φθάνοντας έως και το υψηλό των 740,55 μονάδων, δεν κατάφερε να διατηρηθεί έως και το τέλος της διαπραγμάτευσης σε θετικό έδαφος, καθώς οι
ρευστοποιήσεις στην πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης τον υποχρέωσαν σε υποχώρηση έως και το χαμηλό των 721,91 μονάδων.
Για ακόμη μία συνεδρίαση, η πρόθεση των επενδυτών να τηρήσουν στάση αναμονής στα τρέχοντα επίπεδα, κατοχυρώνοντας βραχυπρόθεσμα κέρδη μόνο, ήταν εμφανής, μιας και οι πιέσεις στις μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης δεν ήταν αυξημένες.

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, δείχνει να επηρεάζει και το ελληνικό, καθώς τα βραχυπρόθεσμα κεφάλαια στοχεύουν στην εκμετάλλευση ευκαιριών σε ώριμες αγορές, και δευτερευόντως σε περιφερειακά χρηματιστήρια όπως το ελληνικό.


Αυξημένες πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στην μετοχή της Βιοχάλκο, η οποία έκλεισε στα 2,95 ευρώ με πτώση 4,22%, υποχωρώντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την στήριξη να βρίσκεται στα 2,6718 ευρώ, καθώς και στην μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, η οποία έκλεισε στα 7,62 ευρώ με πτώση 4,27%, υποχωρώντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, αλλά και κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με την στήριξη να βρίσκεται στα 7,295 ευρώ.
Σημαντικά κέρδη σήμερα για την μετοχή του Κέκρωπα, ο οποίος έκλεισε στα 1,65 ευρώ με άνοδο 6,45%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τις επόμενες δύο συνεδριάσεις να είναι κρίσιμες (φίλτρο τρία), και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,7276 ευρώ. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Ινλότ, η οποία έκλεισε στα 0,3535 ευρώ με πτώση 8,18%, υποχωρώντας κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τον όγκο να εμφανίζεται αυξημένος σε σχέση με τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,27 εκατ. τεμάχια), χωρίς όμως να απομακρύνεται από τον ΚΜΟ50 ημερών (731,27 μονάδες) με την αντίσταση  να βρίσκεται στις 756 μονάδες, και η στήριξη στις 713 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, μικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να βρίσκεται στο 2,392% με άνοδο 0,29%, και της δεκαετίας στο 3,556% με οριακές απώλειες 0,06%.

http://new-economy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου