Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Σε κρίσιμα επίπεδα ολοκλήρωσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 743,01 μονάδες με πτώση 2,10%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 62,1 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων στα 9,79 εκατ. ευρώ, ενώ 27 μετοχές έκλεισαν ανοδικά, 85 καθοδικά, και 83 πτωτικά.
Οι πωλητές κυριάρχησαν από την αρχή της συνεδρίασης σήμερα, με αρκετές μετοχές της
μεγάλης κεφαλαιοποίησης να δέχονται σημαντικές πιέσεις. Οι ρευστοποιήσεις στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης αυξήθηκαν, οδηγώντας τον γενικό δείκτη στο χαμηλό των 743,01 μονάδων, στο κλείσιμο.
Η αδυναμία του γενικού δείκτη να κινηθεί πάνω από την σημαντική αντίσταση των 787 μονάδων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενίσχυε τις πιθανότητες για διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Επίσης, τα εταιρικά αποτελέσματα για την χρήση του 2018, δεν ικανοποίησαν στο σύνολο τους όσο αφορά τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη, με αποτέλεσμα αρκετοί επενδυτές να κατοχυρώνουν θέσεις. Τέλος, η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αυξήσει στο 25% τους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, δημιούργησε αναστάτωση στα διεθνή χρηματιστήρια, με συνέπεια την αλλαγή στρατηγικής από κερδοσκοπικά funds, τα οποία ρευστοποιούν σε περιφερειακά χρηματιστήρια, προκειμένου να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε ανεπτυγμένες αγορές.
Κρίσιμες είναι, από τεχνικής άποψης, οι επόμενες συνεδριάσεις, καθώς σήμερα ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε για τρίτη διαδοχική μέρα κάτω από την ανοδική γραμμή τάσης, καθώς και με σήμα πώλησης, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για συνέχιση της διατήρησης. Η στήριξη βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στις 731 μονάδες, με την αμέσως επόμενη στήριξη να βρίσκεται στις 705 μονάδες.
Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος αυξάνει την τιμή στόχο για την μετοχή της ΕΕΕ, στα 33,0 ευρώ από 30,50 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε «ουδέτερη».
Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,36% με οριακές απώλειες 0,08%, και της δεκαετίας στο 3,441% με οριακά κέρδη 0,06%.
Στα κυριότερα εταιρικά νέα:
O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ») ανακοινώνει, σε συνέχεια του από 16 Ιανουαρίου 2019 Δελτίου Τύπου, ότι ολοκληρώθηκε εχθές η πώληση ολόκληρου του ποσοστού που κατείχε στην Telekom Albania Sh.A. προς την Albania Telecom Invest AD, έναντι συνολικού τιμήματος €50 εκατ.

http://new-economy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου