Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Για ένα στέλεχος των Logistics δεν φθάνει μόνο η τεχνογνωσία

«Κακά τα ψέματα, ο χώρος των Logistics και τα πεδία τα οποία απαρτίζουν αυτό που λέμε λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και Logistics είναι πολυπληθή, πολυεπίπεδα, σύνθετα και αχανή ακόμα και για

τις εταιρείες που τα Logistics είναι στο πετσί τους. Τελικά δεν είναι η μελέτη που αρκετά συχνά είναι αποδεκτή καθώς είναι δυσνόητη για τις εταιρείες που ναι μεν τα Logistics είναι στην καθημερινότητα τους αλλά δεν είναι ειδικοί. Είναι οι χρήστες!

Όπως πρόσφατα διαπιστώσαμε, ζητούμενο από έναν manager δεν είναι οι πετυχημένες προτάσεις και οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις! 

Αναφέρομαι στην επικοινωνία, την ικανότητα διαπραγμάτευσης, στην στρατηγική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων που πρέπει να διαθέτει ένας manager. Αναφέρομαι στην ταχύτητα προσαρμογής σε ένα απαιτητικό έργο, την αυτοπεποίθηση αλλά και την σύνεση. Την αποτελεσματικότητα. Σε αυτό που θέλει η εταιρεία. Είναι αυτό που λένε κάποιοι επιχειρηματίες «δεν ξέρω τι μου λες…. Εγώ θέλω το αποτέλεσμα». Και δεν έχουν άδικο εδώ που τα λέμε. Από το αποτέλεσμα κρίνεται ένας Manager και όχι από την πρόθεση του….

Η ικανότητα διαχείρισης χρόνου, η τυπικότητα τήρησης της ώρας συναντήσεων δεν είναι καθόλου προφανή. Δεν είναι αυτονόητα. Ο λόγος λοιπόν για όλα αυτά τα μη προφανή προσόντα(!), εκτός της τεχνογνωσίας που σαφώς πρέπει να διαθέτει ένας manager.

Από την εμπειρία μας, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι καθόλου εύκολα, δεν είναι καθόλου ευνόητα προσόντα. Φαίνεται ότι εκεί διαφέρει ένας αποτελεσματικός Manager στα Logistics…. Αναφέρομαι σε όλα αυτά τα «κρυφά προσόντα εκτός της τεχνογνωσίας στα Logistics» που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι καθόλου εύκολα να τα βρεις στην αγορά. Φαίνεται ότι πιθανότατα αυτά είναι τα σημεία που κάνουν την διαφορά»»

* Ο κ. Αλέξανδρος Παρασκευάς είναι Managing Director της συμβουλευτικής εταιρείας Logistics Consulting Experts

Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου