Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΙΒΕΡΙΟ (Στα Ελληνικά )

Μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, μια γυναίκα από τη περιοχή της Ιουδαίας παρουσιάστηκε στον Καίσαρα της Ρώμης και ανέφερε όλα όσα έγιναν στην Ιερουσαλήμ. 
Η γυναίκα αυτή ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή από την οποία ο Χριστός έβγαλε επτά δαιμόνια!

Σύμφωνα με την επιστολή(ντοκουμέντο) που ήταν κρυμμένη σ΄ένα βιβλίο του 1837 με τίτλο στα Γερμανικά που λέει: <<Επιστημονικό ταξίδι σε Γερμανία, Ιταλία, Σικελία και Γαλλία>>και υπάρχει στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας στη θέση78.W.3 και είναι μια συλλογή κειμένων από διάφορους παλιούς κώδικες και παραμένουν στη γλώσσα που βρέθηκαν και όχι σε μεταφράσεις. 

Τα περισσότερα κείμενα είναι στα Λατινικά, αλλά η επιστολή του Πιλάτου προς τον Τιβέριο είναι στα Ελληνικά των Ελληνιστικών χρόνων εκείνης της εποχής, γιατί όλα συνέβησαν μετά τους χρόνους του Μ. Αλεξάνδρου και κατά την κατάληψη της περιοχής από τους Ρωμαίους! Είναι περιληπτικότατα και το περισσότερο κομμάτι, αναφέρεται στα γεγονότα μετά την Ανάσταση του Χριστού, το 33 μ.χ και παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Απλά χρειάζεται μεγεθυντικό φακό για να διαβαστεί………












Αρχίζοντας με τις σχετικές προσφωνήσεις προς τον Αυτο κράτορα Τιβέριο, ο Πόντιος Πιλάτος γράφει: <<Στα μέρη που διοικώ υπάρχει μια πόλη που λέγεται Ιερουσαλήμ. Σε αυτή υπάρχει ο Ναός και το έθνος των Ιουδαίων. 
Το πλήθος των Ιουδαίων μου παρέδωσε κάποιον ονομαζόμενον Ιησούν, τον κατηγορούσαν για πολλά και άπειρα εγκλήματα. Τον κατηγορούσαν ότι τους έλεγε ότι δεν εί ναι σωστό το Σάββατο να έχετε αργία.

(Βέβαια εμάς μας διδάσκουν ότι ο Χριστός κατηγορείται ΜΟΝΟ επειδή γιάτρευε ασθενείς την ημέρα του Σαββάτου, ο Πιλάτος μας πληροφορεί ότι ο Χριστός κήρυττε στους Ιουδαίους ότι κακώς τιμούν το Σάββατο ως αργία. Το Σάββατο το τιμούν ως σήμερα, γιατί είναι αφιερωμένο στον Κρόνο, που στα Αγγλικά λέγεται Saturn, και το Σάββατο, Saturday. Ο Κρόνος αντιστοιχεί στη χρυσή Εποχή της πτώσεως του ανθρώπου, δηλ. του Σατανά, από τον οποίο έπεσε ο άνθρωπος).

Και συνεχίζει ο Πιλάτος: Ο Ιησούς πολλούς ιάτρευε μόνο και μόνο για να πράξει το καλό. Τυφλούς έκανε να βλέπουν, λεπρούς καθάριζε, νεκρούς ανέστηνε, έκανε παραλυτικούς να περπατούν και να τρέχουν,όλα τα έκανε με έναν μόνο λόγον του. 
Αλλά το πιο θαυμαστό που έκανε και το οποίο είναι τελείως αδιανόητο για τους δικούς μας, ήταν ότι ανέστησε τον Λάζαρο, που είχε πεθάνει πριν από τέσσερεις ημέρες και του οποίου το σώμα είχε αρχίσει να φθείρεται, να βρωμάει και να τον τρώνε σκουλήκια.

Με ένα λόγο του τον διέταξε να τρέξει και βγήκε ο Λάζαρος από τον τάφο ολόφρεσκος σαν γαμπρός, πλήρης ευωδίας! Δαιμονισμένους ελευθέρωνε από τα δαι μόνια, αυτούς οι οποίοι έτρωγαν τις ίδιες τους τις σάρκες τους γιάτρευε, αυτούς που είχαν τρελαθεί και ζούσαν στις ερημιές με τα άγρια θηρία τους έκανε ικανούς να ζουν ξανά στα σπίτια τους.
 Η γυναίκα που έπασχε από αιμορραγία και η οποία ήταν διάφανη ως γυαλί και φαινόνταν ακόμη και οι κλειδώσεις των οστών της, την γιάτρεψε και άρχισε να τρέχει.

Τον Ιησού, τον οποίο κατηγορούσαν γιατί ότι όλα αυτά τα έκανε ημέρα Σάββατο.
 Μου τον έφεραν οι Ηρώ δης, Αρχέλαος, Άννας, Φίλιππος και ο Καϊάφας, μαζί με όλο τον λαό των Ιουδαίων στασιάζοντας έντονα εναντίον μου εξ αιτίας όλων αυτών για τα οποία κατηγορούσαν τον Ιησού. 
Εγώ τον φραγγέλωσα χωρίς να βρω κάποια κατηγορία εναντίον του και μετά τον έδωσα σε αυτούς και τον σταύρωσαν! 
Τότε έγινε βαθύ σκοτάδι, αν και ήταν ημέρα και φάνηκαν μέχρι και τ΄αστέρια στον ουρανό, η δε Σελήνη ήταν κόκκινη σαν αίμα. 
Τα δε άστρα Ωρίων προμήνυαν θρήνο για τους Ιουδαίους(έδιναν μεγάλη σημασία στην αστρομαντεία οι Ιουδαίοι, καθότι είχαν επιρροές από την Βαβυλώνα). 
Και η τρομακτική συνέχεια, που επιμελώς μας κρύβουν: 
Την νύχτα (της Αναστάσεως), βγήκε τόσο λαμπρός ήλιος όσο ποτέ άλλοτε και ο ουρανός χαροποίηθηκε και εμφανίσθηκαν στον ουρανό ψηλοί άνδρες με υπέροχα ενδύματα και ανείπωτης μεγαλοπρέπειας καθώς και αναρίθμητοι άγγελοι, οι οποίοι έλεγαν υμνολογούντας: <<Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία, ανέλθετε δεδου λωμένοι εν τοις καταχθονίοις του άδου>>. 
Τότε επικράτησε τόσος φόβος και έκσταση όσο ποτέ άλλοτε στο κόσμο. 
Έγιναν πολλοί σεισμοί και ανοίχθηκαν χάσματα στη γη, τόσο βαθιά που φάνηκε η άβυσσος.

Βγήκαν οι νεκροί από τους τάφους, τους οποίους παραδέχθηκαν ότι τους είδαν και οι Ιουδαίοι. Είδαν τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιακώβ και τους 12 πατριάρχες. Είδαν ακόμη και τον Νώε. Είδαν όλο το πλήθος αυτών να περπατά και να υμνεί τον Θεό μεγαλοφώνως λέγοντας: 
¨Ο αναστάς εκ των νεκρών Κύριος ο Θεός ημών πάντα τους νεκρούς εζωοποίησεν, και τον άδηνσυλή σας ενέκρωσεν.¨ 
Εκείνη την νύχτα Βασιλιά, το φως δεν σταμάτησε να υπάρχει, πολλοί από τους Ιουδαίους πέθαναν και άλλοι έπεσαν στα χάσματα της γης. Αυτά τα έπαθαν οι Ιουδαίοι οι οποίοι είχαν καταφερθεί εναντίον του Ιησού. Όλα αυτά με φόβο και τρόμο αναγγέλλω στη κραταιότητά σου>>.

Όταν διάβασε την επιστολή του Πιλάτου ο Τιβέριος, συνέταξε διαταγή με την οποία αφού πρώτα ανέφερε ότι γνωρίζει ότι σκότωσαν κάποιον αθώον(από την καταγγελία της Μαγδαληνής) και κατηγορεί τον Πιλάτο ότι δωροδοκήθηκε από τους Ιουδαίους για να θανατώσει τον Χριστό, γράφοντάς του: 
<<Με τα λόγια έδειχνες συμπάθεια, αλλά με τα έργα τον οδήγησες στον θάνατο>> διέταξε τον Πιλάτο να αχθεί δέσμιος στη Ρώμη για να τιμωρηθεί με θάνατο, διότι αναιτίως αθώα ψυχή παρέδωσε στον θάνατο. 
Επίσης αναφέρει ότι:<<Αν δεν θέλατε να παραδεχθείτε τον Ιησού ως θεό, θα μπορούσατε να τον παραδεχθείτε τουλάχιστον ως γιατρό!>>

Επίσης διέταξε να αχτούν δέσμιοι στη Ρώμη οι τοπικοί αρχηγοί μαζί με τον Πιλάτο οι: Αρχέλαος, Ηρώδης, Φίλιππος, Άννας και Καϊάφας και να σφαχτούν όλοι οι άρρενες Ιουδαίοι της Ιερουσαλήμ. 
Τις δε γυναίκες των βέβυλων Ιου δαίων τις διέσπειρε σε όλα τα έθνη και…<<και ανεφύη και εξανέστη σπέρμα μυσαρόν του πατρός αυτών του Σατανά>

Όλους όσους τους πήγαν στη Ρώμη τους θανάτωσε ο Καίσαρας με το χειρότερο τρόπο και ειδικά τον Άννα! 
Τον παριτύλιξε με δέρμα βοδιού και τον άφησε στον ήλιο με αποτέλεσμα να βγουν τα εντόσθιά του από το στόμα……..

Αν και έχουν περάσει 2.000 χρόνια και οι πρόγονοί τους Εβραίοι εκείνη την εποχή είδαν τους προπάτορές τους αναστημένους, αρνήθηκαν να πιστέψουν στον Χριστό, έστω και αν τους είπαν ότι ο αναστηθείς Χριστός, είναι ο πραγματικός Θεός! 
Η ιστορία με τον Μωυσή μάλλον τους έχει κάνει κακό που το βλέπουμε και το ζούμε ακόμη και σήμερα!

Θα ήταν καλό οι εκάστοτε νομομαθείς ιερώμενοι και μη, να μας έλεγαν την πλήρη αλήθεια για το Θείο δράμα και την Ανάσταση του Κυρίου μας, γιατί σίγουρα η ψυχική συντριβή μας μέσα από την πίστη μας, θα ήταν μεγαλύτερη. 
Η υποκρισία σήμερα πρυτανεύει στις περισσότερες εκδηλώσεις μας: 
Καθότι επίστευσαν ακόμη και οι σταυρωτές. Εμείς όμως ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί προδίδουμε! Εμπαιγμός! 
Μέρος του λαού, οι πολιτικοί, οι προύχοντες ακόμη και οι κληρικοί πουλάμε και προδίδουμε τον Χριστό μας, όπως ο Ιούδας για τριάκοντα αργύρια, στο βωμό της Ν.Τ.Π.στο βωμό της Μασονίας, για μία θέση, για την τσέπη μας, ώστε να ετοιμαστεί το σφράγισμα των Ορθοδόξων Χριστιανών, που τόσο πολύ επιδιώκουν!

Πόσο ακόμη θα μας ανέχεται ο Χριστός μας και Θεός μας! 
Και επειδή σήμερα γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου, ας ψάλλουμε:

<<Την κοινήν Ανάστασιν προ του Σου πάθους πιστούμενος, εκ νεκρών ήγειρας τον Λάζαρον, Χριστέ ο Θεός. Όθεν και ημείς ως οι παίδες, τα της νίκης σύμβολα φέροντες Σοι τω Νικητή του θανάτου βοώμεν, ωσαννά εν τοις υψίστοις,

ευλογημένος ο Ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου>>
 
Αμήν και τω Σταυρωθέντι δι΄ημάς Θεώ δόξα!

 Καλή Ανάσταση, αδέλφια!

Απρίλιος 2024 Ιωάννης Καλάκος

Σημ. Κομμάτια από αυτό το άρθρο και ειδικά την επιστολή, είναι παλιά αναδημοσίευση του αγαπητού και εξαίρετου αρθρογράφου και αναγνώστη κ. Χρήστου Μαντζιάρη. Τον ευχαριστώ πολύ και πολλά πολλά συγγνώμη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου