Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Express: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, κλείνει 100 καταστήματα

Η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας Express κατέθεσε αίτηση πτώχευσης κατά το κεφάλαιο 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες και προτίθεται να κλείσει περισσότερα από 100 καταστήματα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει εμπορικά σήματα όπως η

Express, η Bonobos και η UpWest Express, ανέφερε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις της τάξης του 1 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την κατάθεση στο πτωχευτικό δικαστήριο του Ντελαγουέαρ.

Η εταιρεία όρισε επίσης τον Μαρκ Στιλ ως νέο οικονομικό διευθυντή της, με άμεση ισχύ. Το στέλεχος έχει διατελέσει προσωρινός οικονομικός διευθυντής από τον Νοέμβριο του 2023.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης, η εταιρεία θα κλείσει περίπου 95 καταστήματα λιανικής Express και όλα τα καταστήματα UpWest, αρχής γενομένης από την Τρίτη, όπως ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει τις τοποθεσίες.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 530 καταστήματα λιανικής Express και Express Factory Outlet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο και περίπου 12 καταστήματα λιανικής UpWest, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Express που ξεκίνησε το 1980, παλεύει με τη χαμηλή καταναλωτική ζήτηση λόγω της επιβράδυνσης των καταναλωτικών προτύπων και της αυξημένης ευαισθησίας στις τιμές στις κατηγορίες διακριτικής ευχέρειας.

Η Express έχει λάβει δέσμευση για νέα χρηματοδότηση ύψους 35 εκατ. δολαρίων από ορισμένους από τους υφιστάμενους δανειστές της, ανέφερε.

Η πολυεθνική εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας δήλωσε ότι αναμένει να διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως, καθώς κινεί μια διαδικασία υπό δικαστική εποπτεία για να διευκολύνει μια επίσημη διαδικασία πώλησης.

Η εταιρεία ανέφερε τη Δευτέρα ότι έλαβε, μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων από κοινοπραξία υπό την ηγεσία της WHP Global για την πώληση της ουσιαστικής πλειοψηφίας των καταστημάτων λιανικής και των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία διαχείρισης εμπορικών σημάτων WHP Global, στην οποία ανήκουν η Toys «R» Us και εταιρείες μόδας όπως η Anne Klein, απέκτησε πέρυσι μερίδιο 7,4% στην Express.

powergame.gr/epichirisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου