Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Εμμανουήλ Φράγκος: Πανευρωπαϊκή πρωτιά ως ο ευρωβουλευτής με τις περισσότερες και ποιοτικότερες ερωτήσεις



Βραβείο για τις… εκατοντάδες ερωτήσεις που έχει υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε ο Εμμανουήλ Φράγκος από το Politico και τον τίτλο του «Μεγάλου Ιεροεξεταστή»!

Σύμφωνα με το Politico, o 30χρονος ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» έχει θέσει όχι μία και δύο αλλά 344 ερωτήσεις, μία κάθε πέντε μέρες στα μέλη του κοινοβουλίου αλλά και σε άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς ασκώντας πίεση για απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα!

Σε δήλωσή του ο Μανώλης Φράγκος ανέφερε πως η πολιτική της ΕΕ «δημιουργεί ερωτήματα καθημερινά. Οι ψηφοφόροι ζητούν διευκρινίσεις και θέλουμε να απαντάμε».

Η σχετική ανάρτηση του Εμμανουήλ Φράγκου X.com:



Οι εκατοντάδες ερωτήσεις που έχει θέσει έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα που αφορούν την Ελλάδα, από την κτηνοτροφία μέχρι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα!

Στην δεύτερη θέση έρχεται ο Ιταλός νομοθέτης Τζιαναντόνιο Ντα Ρε με 331 ερωτήσεις!

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να απαντήσει στις ερωτήσεις. Μάλιστα, o Ολλανδός συντηρητικός ευρωβουλευτής Ρόμπερτ Ρόος υπέβαλε ένα παράπονο όταν διαπίστωσε ότι η Επιτροπή είχε απαντήσει πιο αργά στο 95% των ερωτήσεων που έθεσαν οι ευρωβουλευτές από το 2019!

Η ομάδα του Ολλανδού ευρωβουλευτή βρήκε ότι οι αρμόδιοι απάντησαν με 40 μέρες καθυστέρηση σε 23.000 ερωτήσεις που θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί μέσα σε τρεις ή έξι εβδομάδες!
Το άρθρο του POLITICO

Ο Εμμανουήλ Φράγκος έχει ερωτήσεις. Πολλές.

Ο 30χρονος Έλληνας δεξιός ευρωβουλευτής ήταν πρώτος στα διαγράμματα των υποβληθέντων “γραπτών ερωτήσεων”, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να ασκηθεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε άλλα θεσμικά όργανα για απαντήσεις σε πιεστικά ερωτήματα. Ο Φράγκος κατέθεσε 344 ερωτήσεις σε αυτή τη νομοθετική περίοδο – μία κάθε πέντε ημέρες.

Η πολιτική της ΕΕ “παράγει καθημερινά ερωτήσεις”, δήλωσε ο Φράγκος, σχολιάζοντας τη βράβευσή του. “Οι ψηφοφόροι ζητούν διευκρινίσεις και εμείς θέλουμε να απαντήσουμε”.

Ωστόσο, κάθε πολιτική είναι τοπική: σε ορισμένες από τις ερωτήσεις του Φράγκου προς την ΕΕ κυριαρχούσαν ελληνικά θέματα, από την εκτροφή αιγών έως τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αθήνα.

Δεύτερος: Ο Ιταλός νομοθέτης Gianantonio Da Re της ομάδας “Ταυτότητα & Δημοκρατία” έδωσε στον Φράγκο μια ευκαιρία να τρέξει για τα χρήματά του, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με 331 ερωτήσεις.

Το πρόβλημα; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν πολύ επιμελής στο να απαντήσει στις ερωτήσεις της Τάξης του 2024. Το μέλος της πολιτικής ομάδας του Φράγκου, Robert Roos (Ολλανδία, ECR), υπέβαλε τον Απρίλιο καταγγελία στον Διαμεσολαβητή της ΕΕ, αφού διαπίστωσε ότι η Επιτροπή απάντησε με καθυστέρηση στο 95% των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων των ευρωβουλευτών από το 2019. Η ομάδα του Roos διαπίστωσε ότι το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ έχασε τις προθεσμίες του κατά περίπου 40 ημέρες σε περίπου 23.000 ερωτήσεις, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν λάβει απαντήσεις είτε εντός τριών είτε εντός έξι εβδομάδων.

Οι πιθανότητες να επανεκλεγεί: Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα μπορούν να επιλέξουν τους υποψηφίους που προτιμούν, οπότε οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ποσοτικοποιήσουν τις πιθανότητες του Φράγκου.

– Antonia Zimmermann

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου