Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Πρώτη ευθεία απειλή Κίνας εναντίον ΝΑΤΟ, Ελλάδας, Ισραήλ: "Ο Στόλος μας θα έρθει στην Μεσόγειο εναντίον της Συμμαχίας σας"

Eυθεία απειλή εναντίον του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και του Ισραήλ εξαπέλυσε πριν λίγο η Κίνα μετά την αποχώρηση του κινέζου Υπουργού Άμυνας από την χώρα μας. 

Οι “μάσκες έπεσαν” και οι απειλές που ακούστηκαν πριν λίγο θα δρομολογήσουν εξελίξεις καθώς τα φερέφωνα του Πεκίνου απείλησαν με άφιξη του κινεζικού Στόλου στην Μεσόγειο εναντίον του ΝΑΤΟ και των συμμαχικών χωρών.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα τόσο με την χώρα μας όσο και με το Ισραήλ και είναι

απόρροια των συμφωνιών Τουρκίας-Κίνας και Ιράν-Κίνας. Για να έρθει άλλωστε ο κινεζικός Στόλος στην Μεσόγειο χρειάζεται και λιμάνι υποστήριξης και αυτό βρίσκεται στην Τουρκία… 

Και επειδή το ΝΑΤΟ πηγαίνει Νότια Σινική Θάλασσα, καλό θα είναι να προετοιμαζόμαστε και να λαμβάνουμε μέτρα.

Φαίνεται πως η περιοδεία του κινέζου υπουργού Άμυνας προς χώρες μέλη του ΝΑΤΟ είχε σκοπό προειδοποίησης και επίδοσης τελεσίγραφου.

Κίνα: Θα έρθουμε στην Μεσόγειο!

“Εάν οι μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ έρθουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τότε και η Κίνα θα έρθει στη Μεσόγειο” απειλεί ο αγγλόφωνος ιστότοπος της κινεζικής εφημερίδας Global Times, η οποία απηχεί τις απόψεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Ο υπουργός Άμυνας Γουέι Φενγκέ επισκέπτεται τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες για να ενισχύσει τη συνεργασία μαζί τους.

Ταυτόχρονα, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν πολεμικά πλοία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας» σημειώνουν οι Global Times.

«Δεδομένου ότι οι ξένοι αναλυτές θα συνδέσουν πιθανώς τα δύο γεγονότα, Κινέζοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν την Πέμπτη (25 Μαρτίου) ότι η Κίνα έχει υψηλό επίπεδο δυνατοτήτων και θα ανταποκριθεί σε προκλητικές κινήσεις άλλων χωρών» επισημαίνει με νόημα η εφημερίδα.

Το πρόγραμμα του κ. Γουέι περιλαμβάνει επίσκεψη σε Ουγγαρία, Σερβία, Ελλάδα και Σκόπια.

«Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν σχέδια ανάπτυξης πολεμικών πλοίων στη Σινική Θάλασσα για τις λεγόμενες επιχειρήσεις ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Αυτό περιλαμβάνει τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ξένοι αναλυτές θα συσχετίσουν την επίσκεψη του Γουέι με αυτά τα σχέδια των μελών του ΝΑΤΟ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με Κινέζους παρατηρητές» τονίζει η κινεζική εφημερίδα.

«Η επίσκεψη του Γουέι στις τέσσερις χώρες βασίζεται στις καλές διμερείς σχέσεις της Κίνας με αυτές. Οι στρατιωτικές σχέσεις ήταν πάντα καλές» σχολίασε από πλευράς του ο Κινέζος αναλυτής Κούι Χονγτζιάν στους Global Times.

«Υπάρχουν υψηλές προοπτικές όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία με ευρωπαϊκές χώρες τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε μη παραδοσιακούς τομείς ασφάλειας, όπως η συνεργασία στον αφοπλισμό, η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες όπως τα drones, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια», δήλωσε ο Κούι, σημειώνοντας ότι στο μέλλον θα μπορούσαν να υπάρξουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και ανταλλαγές επισκέψεων. Θα μπορούσε επίσης να συμπεριλαμβάνεται και συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

“Η Κίνα είναι πλέον παγκόσμιος παράγοντας ασφαλείας”

«Μερικά μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να παίξουν ορισμένους ρόλους ασφαλείας στην λεγόμενη περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Η Κίνα μπορεί να απαντήσει συμμετέχοντας σε υποθέσεις ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη ώστε να αναγκάσει το ΝΑΤΟ να κατανοήσει περισσότερα για την Κίνα ως παγκόσμιο παράγοντα ασφαλείας», δήλωσε ο Κούι.

«Ορισμένες χώρες-προορισμοί του Γουέι είναι επίσης χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ενιαία αντίληψη για την Κίνα, με πολλές χώρες να αναζητούν συνεργασία αντί για αντιπαράθεση», ανέφεραν οι αναλυτές.

«Η Κίνα πρέπει να ενισχύσει τις στρατιωτικές σχέσεις και τη συνεργασία ασφάλειας με τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Κούι, σημειώνοντας ότι το κινεζικό ναυτικό θα μπορούσε επίσης να στείλει πολεμικά πλοία για τη διεξαγωγή αποστολών και να επισκεφτεί φιλικές χώρες εκεί.

«Εάν μπορούν να έρθουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μπορούμε επίσης να πάμε στη Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος αναλυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου