Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Trump και Juncker δεσμεύονται να εργαστούν για «μηδενικούς δασμούς» στο εμπόριο - «Νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ»

CNBC: O Trump εξασφάλισε παραχωρήσεις από την ΕΕ για να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο
Τη δέσμευσή τους να εργαστούν για «μηδενικούς δασμούς» στο εμπόριο και «μηδενικές επιδοτήσεις στα βιομηχανικά προϊόντα εκτός των αυτοκινήτων», εξέφρασαν οι Donald Trump και Jean Claude Juncker, κατά τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν στον Λευκό Οίκο, μετά από συνάντηση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η επιβολή των δασμών θα
καθυστερήσει όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσιγκτον, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να κάνει λόγο για μία «σημαντική ημέρα» και μία «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος ανέφερε πως «θα επιλυθούν» οι δασμοί-αντίποινα που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, ενώ ο ίδιος, από την πλευρά του, «θα επιλύσει τους δασμούς που επιβλήθηκαν σε χάλυβα και αλουμίνιο».
Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν για μεταρρύθμιση του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).

Ο Donald Trump γνωστοποίησε πως η ΕΕ επιθυμεί να εισάγει LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ, ως αντάλλαγμα, η ΕΕ «θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως» να αγοράζει σόγια από τις ΗΠΑ.
«Θα συνεργαστούμε για τους μηδενικούς δασμούς και τα μη μηδενικά εμπόδια στο εμπόριο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Οι δύο άνδρες δεν απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου