Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Απίστευτη τραγωδία! Πολλοί οι νεκροί από τις πυρκαγιές- Εκτός ελέγχου η φωτιά στην ανατολική Αττική

Απίστευτη τραγωδία! Πολλοί οι νεκροί από τις πυρκαγιές- Εκτός ελέγχου η φωτιά στην ανατολική Αττική
Σε τραγωδία εξελίσσεται η καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη, και απλώθηκε τάχιστα προς την Πεντέλη και κυρίως προς την περιοχή του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας.

Στις 22.00 το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση να μεταβεί στο Νέο Βουτζά προκειμένου να
παραλάβουν έναν νεκρό, ο οποίος έχει απανθρακωθεί.
Στις 00.20, το ΕΚΑΒ επιβεβαίωσε και την ύπαρξη δεύτερου νεκρού, καθώς εντοπίστηκε ακόμα ένα απανθρακωμένο πτώμα. Και οι δύο σοροί που φέρονται να εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητα βρίσκονται στο Σισμανόγλειο.

Στις 00.35, ο δήμαρχος της Ραφήνας, Β. Μπουρνούς, είπε ότι είδε με τα μάτια του 4 νεκρούς.
Στις 00.40, ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι στο λιμάνι της Ραφήνας υπάρχουν οκτώ σοροί που το Λιμενικό έβγαλε από τη θάλασσα.

Συνολικά 56 είναι οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα  νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Υγείας, από τους οποίους οι 11  είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε πολλά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι, στον Άγιος Ανδρέας και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Στο Μάτι και στον Άγιο Ανδρέα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν πάρα πολλά σπίτια, καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα.

Στις 00.30 η φωτιά βρισκόταν μέσα στην πόλη της Ραφήνας.
Τσίπρας: Εικόνα ασύμμετρου φαινόμενου


Αποστολή απεγκλωβισμού

Στο Μάτι, στο Ζούμπερι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές έφθασαν σκάφη του λιμενικού για να απομακρύνουν περίπου 300 εγκλωβισμένους.
Στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας καταπλέουν επίσης η φρεγάτα Έλλη και το αρματαγωγό Ικαρία του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό κατοίκων που έχουν αποκλειστεί σε παραλίες.

Οκτώ άτομα έχουν περισυλλεγεί έως τώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Πρόκειται για δύο από τους δέκα δανούς τουρίστες,  οι οποίοι βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει επιβιβάστηκαν σε μία βάρκα στο Μάτι για να σωθούν και αγνοούνται. Επίσης, μια πενταμελή οικογένεια (3 ανήλικα παιδιά και 2 ενήλικες) και μια γυναίκα.
Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Απίστευτο αλαλούμ και πρωτοφανείς εικόνες στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί άνθρωποι προκειμένου να γλυτώσουν από τις φλόγες και να βρουν οδό διαφυγής από τη θάλασσα.
Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ, αργά το βράδυ της Δευτέρας κατέπλευσε ένα πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από τα νησιά των Κυκλάδων και το οποίο αποβίβασε οχήματα και επιβάτες, με αποτέλεσμα να ενταθεί το κομφούζιο στην περιοχή, καθώς η λεωφόρος Μαραθώνος είναι κλειστή σε αρκετά σημεία.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας νωρίτερα το βράδυ στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι έχουν κατακαεί πολλά σπίτια, τουλάχιστον 200, καθώς και το δικό του σπίτι και πως μέριμνα της πυροσβεστικής είναι να σώσει ανθρώπινες ζωές.
Ο ίδιος, μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως φοβάται ότι υπάρχουν και νεκροί. «Έχω δει διακόσια σπίτια να καίγονται, και άλλα τόσα αυτοκίνητα. Δεν θέλω να σπείρω να φόβους αλλά εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και νεκροί» είπε και πρόσθεσε:
 «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και είναι τέτοιο το μέτωπο που οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σαν να μην υπάρχουν. Όλοι οι οικισμοί στο Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και τον Πευκώνα έχουν παραδοθεί στις φλόγες».


Στην περιοχή επιχειρούν, 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 Α/Φ Canadair και 1 Ε/Π.
Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.
Λίγο πριν τις επτά, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.
Νωρίτερα εκκενώθηκαν τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, λόγω της πυρκαγιάς εξερράγη νωρίτερα ένα βενζινάδικο.
Κάτοικοι της περιοχής που επλήγησαν από την πυρκαγιά θα μπορούν να διανυκτερεύσουν δωρεάν στο ξενοδοχείο Marathon Beach.

Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου