Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Αρχηγός Επιτελείου: Η επίθεση με πυραύλους και UAV του Ιράν θα απαντηθεί.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρζι Χαλέβι επισκέπτεται την αεροπορική βάση του Νεταβίμ λίγες μέρες μετά την καταστροφή της βάσης στην επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο.
Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρζι Χαλέβι επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Νεβατίμ σήμερα (Δευτέρα), δύο ημέρες μετά την καταστροφή της βάσης από την επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου συναντήθηκε με τα μέλη της 140ης Μοίρας («Χρυσός Αετός») και είχε συνομιλία με τα πληρώματα αεροπορίας και τους διοικητές της μοίρας, που συμμετείχαν στην αναχαίτιση και αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

"Το Ιράν ήθελε να βλάψει τις στρατηγικές δυνατότητες του Κράτους του Ισραήλ - αυτό είναι κάτι που δεν συνέβη στο παρελθόν. Ήμασταν προετοιμασμένοι στην επιχείρηση "Iron Shield", αυτή η προετοιμασία είδε επίσης το Ιράν να συναντήσει την αεροπορική μας υπεροχή, την οποία εκφράσατε πολύ καλά», είπε ο αρχηγός του επιτελείου.

Πρόσθεσε: «Την περασμένη Δευτέρα είδαμε τι ετοιμαζόταν και πιστεύουμε ότι το κράτος του Ισραήλ είναι πολύ ισχυρό και ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει μόνο του, αλλά με μια απειλή τόσο πολυάριθμη και τόσο μακριά, είμαστε πάντα χαρούμενοι που έχουμε πραγματοποιήθηκε, και σας λέω, έγινε ένα τηλεφώνημα στον διοικητή της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, στρατηγό Kurilla, την περασμένη Δευτέρα το πρωί, αυτός ήδη προσγειώθηκε στο Ισραήλ, και ξεκινήσαμε τον κοινό συντονισμό. Το Ιράν συνάντησε μια πολύ, πολύ ισχυρή διεθνή δύναμη εδώ».

«Δείτε πώς κοιτάμε μπροστά, εξετάζουμε τα βήματά μας και αυτή η εκτόξευση τόσων πολλών πυραύλων, πυραύλων κρουζ και UAV στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ θα έχει ανταπόκριση», τόνισε ο Χάλεβι.

"Για να συνοψίσω αυτήν την επίσκεψη, οι άριστοι άνθρωποι κάνουν εξαιρετικές διαδικασίες και φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι πολύ, πολύ εμφανές. Νομίζω ότι είστε καλά προετοιμασμένοι και εμπιστεύομαι πολύ, πάρα πολύ την ικανότητά σας στο μέλλον για αυτό που θα απαιτηθεί", κατέληξε.

israelnationalnews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου