Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

H πολιτικός επιστήμονας Gevorgyan μίλησε για την ετοιμότητα του Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ, αλλά ο πρώτος δεν θα το κάνει.

Το Ιράν είναι έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ, αλλά δεν θα το κάνει πρώτο. Η πολιτική επιστήμονας Karine Gevorgyan εξέφρασε αυτήν την άποψη σε μια συνομιλία με το Pravda.Ru .

Σύμφωνα με αυτήν, μπορούμε τώρα να περιμένουμε επιδείνωση του αποκλεισμού του Ισραήλ, οικονομικό αποκλεισμό και κλιμάκωση των ενεργειών των φιλοϊρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

"Δεν θα χτυπήσουν πρώτα, αφού το Ισραήλ στοχεύει μια ιρανική πυρηνική εγκατάσταση και το έχει ήδη δηλώσει. Σε περίπτωση άμεσης επίθεσης στο Ιράν, το Ιράν θα απαντήσει άμεσα. Αυτό είναι αλήθεια. Για προφανείς λόγους. Και μάλιστα δήλωσε τη θέση του ότι 20 πύραυλοι στοχεύουν το Τελ Αβίβ», σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας.

Πρόσθεσε επίσης ότι το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είναι πλέον κλειστό για πολίτες καθώς εκκενώνονται όλες οι πρεσβείες από το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στο Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ. Κατά τη γνώμη τους, η εκδίκηση του Ιράν με τη χρήση πυραύλων ακριβείας θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε μέρα.

Την 1η Απριλίου, το SANA ανέφερε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε ένα σπίτι στη Δαμασκό. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κτίριο του προξενείου της χώρας στην πρωτεύουσα της Συρίας δέχτηκε πυρά. Το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανέφερε το θάνατο επτά στρατιωτικών συμβούλων: των στρατηγών Mohammad Reza Zahedi και Mohammad Hadi Haji Rahimi και άλλων πέντε αξιωματικών.

pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου