Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Σεισμός μεγέθους 6,6 Ρίχτερ στα ανοικτά του Σικόκου της Ιαπωνίας

Ένας σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας σεισμικής έντασης της Ιαπωνίας, μεγέθους αδύναμου 6, σημειώθηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής του νησιού Σικόκου το βράδυ της Τετάρτης.

Δεν υπήρξε απειλή τσουνάμι από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε στις 23:14 μ.μ., και οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για μικρούς μόνο τραυματισμούς και ζημιές.

Ο σεισμός μέτρησε ένα ασθενές 6 - το τρίτο υψηλότερο επίπεδο - στην πόλη Ainan της

νομαρχίας Ehime και στην πόλη Sukumo της νομαρχίας Kochi. Χτυπώντας σε βάθος 39 χιλιομέτρων, το επίκεντρό του ήταν στο κανάλι Bungo, μια ευθεία που χωρίζει τα νησιά Kyushu και Shikoku.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τη 1 π.μ. της Πέμπτης, δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί αρκετοί ελαφροί τραυματισμοί. Το NHK ανέφερε μικρές ζημιές σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων σωλήνων ύδρευσης, πεσμένων φώτων του δρόμου και μιας κατολίσθησης σε εθνική οδό.

Μεταξύ των τραυματιών, μια γυναίκα στην Αϊναν, ηλικίας 70 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε, σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο Sukumo, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για το άνοιγμα 10 κέντρων εκκένωσης.

Δεν έχουν εντοπιστεί ανωμαλίες στον πυρηνικό σταθμό Ικάτα της Shikoku Electric Power στο νομό Ehime, μετέδωσε η NHK.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε αρχικά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών, αλλά αργότερα αναθεώρησε το μέγεθος σε 6,6 βαθμούς.

japantimes.co.jp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου