Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση: Αλαζονεία της κυβέρνησης βλέπει το 63% - Το προφίλ των αναποφάσιστων

Αλαζονεία της κυβέρνησης βλέπει το 63% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της ALCO, η οποία κατέγραψε την άποψη των πολιτών για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως και το προφίλ όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Το 63% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι συμφωνεί με την κατηγορία της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία, στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Το 27% διαφωνεί με αυτή την άποψη.

dimoskopisi alco alazoneia

Επίσης, το 72% πιστεύουν ότι επιδεινώνεται η κατάσταση με τις τιμές των βασικών αγαθών. Το 16% θεωρεί ότι είναι σταθερή και μόλις το 9% εκτιμά ότι βελτιώνεται η κατάσταση.

dimoskopisi alco times

Δημοσκόπηση: Πιο επιτυχημένος υπουργός ο «κανένας»

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν τους υπουργούς που θεωρούν πιο επιτυχημένους.

Ο Νίκος Δένδιας σταθερά είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, με ποσοστό 35%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης (14%). Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει 37%.

dimoskopisi alco ypoyrgoi1

dimoskopisi alco ypoyrgoi2

dimoskopisi alco ypoyrgoi3

dimoskopisi alco ypoyrgoi4

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στην ίδια ερώτηση το ποσοστό του Νίκου Δένδια ανεβαίνει στο 55% και του Κυριάκου Πιερρακάκη στο 31%.

Η άποψη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Όταν στη δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης, το 13% επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, που προηγείται με μία μονάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Άλλο κόμμα», λέει το 8%, την ώρα που η απάντηση «κανένα» συγκεντρώνει το 44%.

dimoskopisi alco antipoliteysi

Το προφίλ των αναποφάσιστων

Από τους αναποφάσιστους, το 41% δηλώνουν ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Ακόμα, ένα 12% απαντά ότι επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, το 9% το ΠΑΣΟΚ και το 8% ψήφισαν τους Σπαρτιάτες.

dimoskopisi alco anapofasistoi

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, για τη Νέα Δημοκρατία είναι στο 61%, τέσσερις μονάδες χαμηλότερα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

dimoskopisi alco nd

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο μονάδες και η συσπείρωσή του ανεβαίνει στο 58%. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη είναι στο 76%, με απώλεια τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

dimoskopisi alco syriza

dimoskopisi alco pasok

Όσο για το αν τους ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές, το 24% απαντούν «πολύ», το 34% «αρκετά», το 30% «λίγο» και το 12% καθόλου.

dimoskopisi alco evroekloges

dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου