Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Οικονομικός θρίαμβος της Ρωσίας: Πρώτη δύναμη της Ευρώπης

Παρά τους δυτικούς περιορισμούς στην Ρωσία, η Μόσχα κατάφερε να αυξήσει την οικονομική της ισχύ, σπάζοντας το ρεκόρ των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων(5,32 τρις) για πρώτη φορά στην ιστορία όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP) στα τέλη του 2022, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε ΙΑΔ(ισοτιμία αγοραστικής δύναμης) ήταν η Κίνα με

30 τρισεκατομμύρια δολάρια, την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 25,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Ινδία με 11,9 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι η πρώτη τριάδα πίσω, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε η Ιαπωνία (5,7 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία έχει σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση, ξεπερνώντας σε μέγεθος τις οικονομίες της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.(5,31 τρις δολ. και 3,6 τρις δολ.αντίστοιχα)

Επιπλέον, τον περασμένο χρόνο, η Ρωσική Ομοσπονδία έγινε η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη…

Την συγκεκριμένε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δήλωσε:

«Ρωσία παραμένει η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία ως προς την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας). Παρά τις παράφρονες κυρώσεις και τον υβριδικό πόλεμο που μας κηρύχθηκε.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου