Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Το Corfu Palace ηταν και είναι ενα ξενοδοχειο θρυλος οχι μόνο για την Κέρκυρα αλλα για ολη την Ελλαδα

Το Corfu Palace ηταν και είναι ενα ξενοδοχειο θρυλος οχι μόνο για την Κέρκυρα αλλα για ολη την Ελλαδα αφού με το Club Med στη Δασια και το Corfu Palace ξεκινησε στις αρχες δεκαετιας του 50 ο οργανωμένος τουρισμός στην χωρα μας.

Μπορώ να γραφω ατελείωτα για την σημασια του συγκεκριμενου ξενοδοχείου - ορόσημο για το νησι μας και το ρολο που διαδραμάτισε στην αναπτυξιακή πορεία του τουριστικού μας προϊόντος αλλα νομίζω οτι λιγο πολυ όλοι γνωρίζουμε και ολοι θα συμφωνήσουμε σε 
αυτο.

Αυτο που ίσως δεν γνωριζουν πολλοι, και θα το αναφέρω με αφορμή τη κουβέντα που ξεκίνησε αμέσως μετα την επίσημη δηλωση Χρήστου Φωκά για την πώληση του, είναι το πόσο δυσκολα διαχειρίσιμο ειναι το Corfu Palace.
Ενα παλατάκι με μή ελκυστικά αποτελεσματα λόγω του πολύ υψηλού κόστους λειτουργίας.

Η εποχη Φωκά, απο το 1991 μέχρι σήμερα, χαρακτηρίστηκε απο σοβαρές βελτιωτικές παρεμβάσεις στην υποδομή του, καινοτομίες στη λειτουργία του και βεβαιως το στοχευμενο ανοιγμα το 1997 στην Κερκυραϊκή κοινωνία. Ενέργειες που επανατοποθετησαν το ξενοδοχειο στην απαιτητική αγορά των 5αστερων αλλα και διατηρησαν το κόστος λειτουργιας σε αναποφευκτα υψηλά επίπεδα. Οντας κομμάτι της ιστοριας του για μία 10ετία μπορω να επιβεβαιωσω οτι δυστυχώς δεν μπορει να γινει αλλιως.
Ο μόνος τροπος να βελτιωσεις τα αποτελεσματα χρήσης σε ενα τετοιο ξενοδοχειο ειναι να το προσαρμόζεις στην εποχή του διατηρωντας παράλληλα την αίγλη και τις ιστορικες του μνήμες. Αυτο όμως εχει ενα επενδυτικό κόστος η συχνότητα απαίτησης του οποιου το καθιστα μή ελκυστικο επενδυτικο στοχο.

Μετά απο 32 χρονια Χρηστου Φωκά στο τιμόνι, ενας νέος επενδυτής εμφανίζεται ο οποιος, όπως φαινεται, θέλει να κινηθει προς αυτην την κατεύθυνση.
Αν λοιπον η νέα διοικηση αποφασίσει να πράξει κατα αυτον τον τροπο επαναπροσδιορίζοντας την δομή και την φιλοσοφία του προιόντος αυτο θα ειναι προς την σωστη κατεύθυνση αλλα θεωρω δεδομενο ότι θα αντιμετωπίσει την αρνητική κριτική των Κερκυραίων.

Ενδεχομένως όχι τόσο αυτων που το στήριξαν όλα αυτά τα χρονια αλλα αυτων που ούτε για καφέ δεν ανεβηκαν ποτέ την υπεροχη μαρμάρινη σκαλα με το επιβλητικό κόκκινο χαλί αλλα αυτο δεν τους αποτρέπει απο το να έχουν άποψη.

Προσωπικά αναμένω την συνέχεια και τις αλλαγες που έρχονται με ενδιαφέρον. Αυτο που σίγουρα πρεπει να παραμείνει το ίδιο έιναι το μεγαλύτερο asset στη λειτουργια του. Το άψογο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του και η φιλοσοφια εξυπηρετησης σε αυτο το διαχρονικα υψηλό επίπεδο. Οποιαδηποτε παρέμβαση σε αυτο θα ηταν ένα αρνητικο ξεκίνημα στη γνωριμία μας.

facebook.com/kostas.dendrinos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου