Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί σε ποιες χώρες ανήκουν οι 50 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες του πλανήτη με κριτήριο την κεφαλαιοποίησή τους (αριθμός μετοχών επί τιμή μετοχής);   

Με βάση λοιπόν τις τιμές κλεισίματος της 16ης Αυγούστου, το 62% ήταν αμερικανικές και από 6% ήταν γαλλικές, ελβετικές και κινεζικές (Alibaba και Tencent). Το 4% ήταν βρετανικές και

από 2% ήταν ταϊβανέζικες, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Ολλανδίας και της Δανίας.

Η Νο 1 εταιρεία στον κόσμο ήταν η Apple με κεφαλαιοποίηση 2,8 τρισ. δολάρια και την ακολουθούσε η Microsoft με 2,4 τρισ. και η σαουδαραβική Αramco με 2,2 τρισ. δολάρια. Την πεντάδα συμπλήρωναν η Alphabet (Google) με 1,6 τρισ.  και η Amazon με 1,4 τρισ. δολάρια.         

Η νέα αγαπημένη μετοχή των επενδυτών λόγω ΑΙ, η NVIDIA, ήταν στην 6η θέση, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ με 774 δισ. δολάρια  στην 7η θέση, η Meta (Facebook) με 754 δισ. στην 8η θέση, η Tesla με 715 δισ. στην 9η θέση και η Eli Lilly (φαρμακευτική) με 519 δισ. ευρώ στη 10η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου