Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Με ομοτράπεζη την Παπαδοπούλου το δείπνο στο Μαξίμου

Στο δείπνο  παρόντες ήταν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ,ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, η Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Jakov Milatovic,ο  Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ion-Marcel Ciolacu, ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti, η Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Borjana Kristo, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Dimitar Kovacevski, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Nikolai Denkov, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic. 

Συνοδευόμενος από δυο γυναίκες ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο άτυπο δείπνο που παρέθεσε για τους ηγέτες των χωρών των Βαλκανίων, της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Η μια από τις δυο γυναίκες ήταν η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία κάθισε στην άκρη του τραπεζιού και απέναντι από τον παλιό γνωστό της από τη θητεία της στο

Κοσσυφοπέδιο, Αλμπίν Κούρτι.

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έτυχε και της καλύτερης υποδοχής από τους υπόλοιπους ηγέτες των Βαλκανίων, αλλά και τους ηγέτες της ΕΕ, καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για την αύξηση της έντασης στην περιοχή των Βαλκανίων με τις αποφάσεις του.

Ίσως για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να καθίσει απέναντι από την υφυπουργό Παπαδοπούλου, που θεωρείται η εκφραστής της υλοποίησης του σχεδίου για την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Ελλάδας, σε βάρος των ελληνοσερβικών σχέσεων, κάτι που ξεκίνησε ως Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η δεύτερη γυναίκα που δεν κάθισε όμως στο τραπέζι του δείπνου, ήταν η σημερινή Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα.

Πάντως το να κάθεται στο τραπέζι του δείπνου η υφυπουργός κι όχι ο Υπουργός Εξωτερικών, μόνο θετικό δεν είναι τόσο για τον Γιώργο Γεραπετρίτη όσο και για την εικόνα που παρουσιάζει σε ξένους ηγέτες η διπλωματία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου