Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ρεαλιστικά, πόσο ισχυρή είναι η Αμερική;

Μπάιντεν: Η G20 έδειξε πόσο ισχυρή είναι η Αμερική όταν συνεργάζεται με τους συμμάχους της


Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς 

Η αδυναμία της Αμερικής παραβλέπεται από τους αναλυτές επενδύσεων. Έχοντας υπεράκτια παραγωγή, οι ΗΠΑ εξαρτώνται από τις εισαγωγές και έχοντας οπλοποιήσει το δολάριο, η Ουάσιγκτον αναγκάζει τις ξένες κεντρικές τράπεζες να σταματήσουν να κρατούν δολάρια ως αποθέματα. 

Η συνέπεια είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν μια αυξανόμενη έκδοση χρέους για τη χρηματοδότηση των

εμπορικών και δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά μια φθίνουσα προσφορά πελατών για αυτό το χρέος. Είτε η Federal Reserve πρέπει να νομισματοποιήσει το χρέος είτε τα επιτόκια θα αυξηθούν.

Σημειώστε επίσης ότι φαίνεται ότι θα υπάρξει σε περίπου 4 μήνες μια μεγάλη επέκταση των BRICS.

 Η Αργεντινή, η Αίγυπτος, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν. Υποθέτω ότι οι Ρώσοι έχουν τη διπλωματική αίσθηση να μην προσκαλέσουν κάποιον, εκτός αν γνωρίζουν ότι θα δεχτούν. Διαφορετικά, η Ρωσία θα έχει προετοιμαστεί για τον τίτλο των δυτικών μέσων ενημέρωσης, «Η χώρα Χ αρνείται την πρόσκληση της Ρωσίας».

Σε ένα χαστούκι στην Ουάσιγκτον που σηματοδοτεί τον τερματισμό του πετροδολαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Faisal bin Farhan δήλωσε ότι «οι ειδικές, στρατηγικές σχέσεις με τα έθνη BRICS προωθούν κοινές αρχές, κυρίως τη σταθερή πίστη στην αρχή του σεβασμού της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις».

Η επέκταση των BRICS θα κάνει τις δύο μεγαλύτερες χώρες της Νότιας Αμερικής μέλη και με τους Σαουδάραβες, τους Ιρανούς και τα ΗΑΕ σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου της Μέσης Ανατολής πηγαίνει στον ρωσικό οργανισμό, ο οποίος με το πετρέλαιο της Ρωσίας είναι ουσιαστικά η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και η Αίγυπτος βρίσκεται στη διώρυγα του Σουέζ. 

Η Κίνα και η Ινδία, το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, είναι ήδη μέλη. Αυτό μου δείχνει ότι το δολάριο ΗΠΑ οδεύει προς προβλήματα και θα χρειαστεί στήριξη των επιτοκίων. 

Εάν το δολάριο χάσει συναλλαγματική αξία, το κόστος των εισαγωγών θα οδηγήσει τον πληθωρισμό των ΗΠΑ σημαντικά υψηλότερα. Οι χειρότεροι πληθωρισμοί προκαλούνται πάντα από την πτώση του νομίσματος. Οι επενδύσεις σε χρυσό έχουν πολύ νόημα για τους Αμερικανούς, υποθέτοντας ότι οι εγκληματίες στην Ουάσιγκτον που μας κυβερνούν δεν τις κατάσχουν.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα κατηγορητήρια του Τραμπ είναι εντελώς ψεύτικα. Εάν οι μαύροι Δημοκρατικοί εισαγγελείς που μισούν τους λευκούς και οι μαύροι Δημοκρατικοί ένορκοι που μισούν τους λευκούς καταδικάσουν τον Τραμπ για αυτές τις ψεύτικες κατηγορίες, θα μπορούσε να προκύψει πολιτική αναταραχή. Εάν οι Αμερικανοί απλώς αποδεχθούν την ψευδή καταδίκη ενός Αμερικανού προέδρου, θα πέσουν σε τυραννία και κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν θα είναι ασφαλές.  

Η πραγματική αμερικανική κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική από ό, τι πιστεύει η Wall Street. Τα προβλήματα του δολαρίου θα μπορούσαν να καταστήσουν τις ΗΠΑ ένα μη ασφαλές επενδυτικό κλίμα και αν λάβουμε υπόψη τις ακραίες προσπάθειες του καθεστώτος Μπάιντεν, των αμερικανικών πανεπιστημίων, των δημόσιων σχολικών επιτροπών και των μέσων ενημέρωσης και εταιρειών Woke, όπως η Disney, η BlackRock, η Starbucks και η Budweiser, να δαιμονοποιήσουν τους λευκούς Αμερικανούς και να εμποτίσουν τα λευκά παιδιά με φυλετική ενοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι το λιγότερο ασφαλές μέρος στη γη για τους λευκούς. ακόμη λιγότερο ασφαλές από τη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε. Πράγματι, φαίνεται ότι ορισμένες αμερικανικές πόλεις είναι ήδη.

It is not only that white confidence and white lives are at risk.  So are Americans’ civil liberty.  American law schools are in the hands of Woke ideologues who want “to reclaim America from constitutionalism.” Law schools such as Harvard and Yale teach that the US Constitution is undemocratic and racist and should  be abandoned.  Under the Woke regime the law schools and New York Times intend to impose, only the Woke and “official victims” would have rights.  https://www.theepochtimes.com/us/in-depth-law-schools-promote-idea-that-us-constitution-should-be-scrapped-5430884 

None of this reality is part of Wall Street’s world or stock and bond market valuations.

Ρεαλιστικά, πόσο ισχυρή είναι η Αμερική; | (paulcraigroberts.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου