Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Χειμαρρώδης ο Οικουμενισμός στο Τορόντο

"από αυτή την γραµµή για τα κουταλάκια, ή από την άλλη για την αγία Λαβίδα"


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ”

St. ATHANASIUS ORTHODOX CHRISTIAN MISSION


ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Απάντηση στα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Καναδά την ημέρα της Ορθοδοξίας

Διανύσαµε την Α´Κυριακή των Νηστειών γιορτάζοντας την Ορθοδοξία, την µεγάλη πανήγυρη της Εκκλησίας µας. Εορτάζει εκείνη που γέννησε όλους τους αγίους και µάρτυρας, η "µία, αγία, καθολική και αποστολικη Εκκλησία". 
Πανηγυρίζει την ένδοξη νίκη της εναντίον της αιρέσεως.

Εκκλησία είναι ότι δίδαξε ο Χριστός, οτι κήρυξαν οι απόστολοι, οτι ερµήνευσαν οι πατέρες και διδάσκαλοι της οικουµένης, οτι ώρισαν οι Οικουµενικές Σύνοδοι, οτι οµολογεί η Ορθοδοξία µας. Και δεν έχουµε δικαίωµα να αλλάξουµε ούτε “ένα ιώτα” ‘οπως µας δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός µας στο κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο. 
Ο πατήρ Αλέξανδρος Σµέµαν γράφει στο ηµερολόγιό του "Η Εκκλησία ιδρύθηκε σ´αυτόν τον κόσµο για να τελεί την Ευχαριστία, να σώζει τον άνθρωπο αποκαθιστώντας την Ευχαριστιριακή του ύπαρξη. Η Ευχαριστία είναι αδύνατη δίχως την Εκκλησία, δίχως δηλαδη µια κοινότητα που να γνωρίζει τον µοναδικό χαρακτήρα και την κλήση της, το να είναι δηλαδή αγάπη, αλήθεια, πίστη και αποστολή." Αλλα δυστυχώς για εµάς εδω στον Καναδα, µας έχει αφαιρεθεί η αγἀπη, η πίστη και η αλήθεια από την αποστολή της.

Στης 13 Μαρτίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Εκκλησίας του Καναδά, µε τα λεγόµενα του στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στην εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, δυστυχώς δεν τίµησε καθόλου την µεγάλη αυτή ηµέρα! 
Μίλησε και καυχήθηκε για το κατόρθωµά του, γυµνή τη κεφαλή, να κάνει την εκκλησία “εστιατόριο µε κατάλογο”, που ο κάθε “πελάτης” ατοµικά να µπορει να επιλέξει το άλφα ή το βήτα. 
Ή από αυτή την γραµµή για τα κουταλάκια, ή από την άλλη για την αγία Λαβίδα.
 Διαλέξτε δισκοπότηρο και πάρτε! 
Ουαί της βλασφηµίας και Θεοµπαιξίας!!

Συνέχισε λέγοντας ότι τη δεκαετία το ´60 παρατήρησε έναν "πιστό" χριστιανό(;) ο οποίος ήταν πρόεδρος σε έναν ναό στο Μοντρεαλ οπου εκει ηταν τοτε Ιερέας, οτι ναι µεν ερχόταν στην εκκλησία τακτικά, αλλα ποτέ δεν κοινωνούσε. Τον ρώτησε λοιπόν γιατί δεν κοινωνεί, και αυτός του ειπε οτι σιχαίνεται(!) να µεταλάβει γιατι χρησιµοποιειται η αγία Λαβίδα και την βάζουν όλοι στο στόµα τους!! Και αντι να τον νουθετήσει, οικοδοµήσει, και να τον δυναµώσει στην πίστη του, σκέφτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να αλλάξει τον τρόπο µετάδοσης της Θείας Ευχαριστίας!!
 Ενηµέρωσε δε τους παρευρεθέντες, ότι έστειλε γράµµα στον Πατριάρχη, πριν απο τον κοροναϊό, ζητώντας τον να αλλάξει τον τρόπο µετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, προσφέροντας ως παράδειγµα, αυτο της εποχης του ´60!!. 
Δηλαδή αντί χρυσάφι καθαρό, µας έδωσε την σκουριά της αιρέσεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος επίσης ανέφερε ότι ο λόγος που έκανε την πράξη να διατάξει κουταλάκια και χαρτοπετσέτες για την µετάδοση της Θείας Κοινωνίας ήταν ότι είχε διαταγή από την Κυβέρνηση. 

Αλλα δεν µας είπε, γιατι όλες οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες (Ρώσων, Σέρβων, Αντιοχιανών, Βουλγάρων, Ρουµάνων, κτλ.) στην ίδια επαρχία και περιφέρεια δεν έκαναν αυτή την καινοτοµία; Γιατί δεν εφάρµοσαν τις ίδιες αλλαγές; 
Ακόµα περιµένουµε απάντηση.
 Η πραγµατική απάντηση είναι ότι η Καναδική Κυβέρνηση ποτέ δεν υποχρέωσε αυτό που εδώ και δύο χρόνια τώρα χρησιµοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος ως δικαιολογία, επιµένοντας και διδάσκοντας την πλάνη. 

Όντως ο αυτοκράτορας είναι γυµνός!

Ο Ησαΐας µας λέει, πάψτε πια να προσφέρετε ανώφελες θυσίες, µ´αηδιάζει το θυµίαµα. 
Νουµηνίες και Σάββατα, προσκλήσεις σε εοορταστικές συνάξεις, ασέβειες µαζι µε πανηγυρικές λατρείες δεν µπορώ να τ´ανεχθώ. Απεχθάνοµαι τις νουµηνίες σας και τις γιορτές σας! 
Για µένα είναι φορτίο, µου είναι βαρετό να τις ανέχοµαι. Οταν υψώνετε τα χέρια σας, κλείνω τα µάτια µου να µη σας βλέπω. Κι όταν απανωτές λέτε τις προσευχές σας, εγώ δεν τις ακούω γιατι τα χέρια σας είναι στο αίµα βουτηγµένα. Λουστείτε κι εξαγνιστείτε, να µη βλέπουν τα µάτια µου τις πονηρές σας πράξεις, πάψτε να κάνετε το κακό. (Ησ.1,13-17) 
Με την πίστη ο Μωυσής, όταν πιά µεγάλωσε, αρνήθηκε να ονοµάζεται γιός της κόρης του Φαραώ. Προτίµησε να υποφέρει µαζί µε τον λαό του Θεού, παρά να απολαµβάνει την πρόσκαιρη αµαρτωλή ζωή.

Ποιός δεν έχει διαβάσει λίγο πολύ βίους Αγίων και δεν έχει ακούσει τα συναξάριά τους;
 Και µε τι θαυµασµό υποκλινόµαστε σ´όλη αυτή την πίστη, σ´όλο αυτο το δόσιµο ψυχής και σώµατος, σ ´όλο αυτό το µαρτυρολόγιο που σε καθηλώνει και σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο πολύ αυτοί οι άνθρωποι αγάπησαν τον Χριστό µας. 
Πού είναι αυτός ο άνθρωπος, ένας άγιος, ένας υποψήφιος µάρτυρας και οµολογητής, πρόθυµος να συλληφθεί, να δικαστή, να χάσει την περιουσία του, να ριχτή στις φυλακές, να κακοποιθή, να εξοριστή, να βασανιστή, να τον ρίξουν στα θηρία και να υποστή όλο το µαρτύριο, χωρίς να βλέπει καµία εξωτερική επέµβαση του Θεού προς κατάπαυσιν του βασανισµού του; 
Αυτός ο χριστιανός πίστευε ακράδαντα στον Θεό, έβλεπε καθαρά µε τα µάτια της πίστεώς του έβλεπε τα αθέατα βραβεία που έχει ετοιµάσει ο Θεός γι´αυτούς που τον αγαπούν. (Αυγ. Καντ) Αλλα αυτό προϋποθέτει γενναιότητα και ανδρεία ψυχής µαζί µε την ταπείνωση της χάρης του Θεού και ορθή εκκλησιαστική ζωή.

Ο καλός αυλικός (λαϊκός ή κληρικός) είναι ένα αξιοπερίεργο πλάσµα. 
Παλαιότερα µπορεί να κινδύνευε να εκλείψει µα τώρα είναι σε αφθονία. Σαν τον λαγοκέφαλο, το δηλητηριώδες ψάρι που «εισέβαλε» απ’ την Ερυθρά θάλασσα στη Μεσόγειο, µε θανατηφόρα νευροτοξίνη που σκοτώνει. Δεν τρώγεται µε τίποτα. 
Έτσι και ο καλός αυλικός, που υποτάσσεται σε κάθε παράγγελµα του αφεντικού. 
Δεν το γνωρίζει (το αφεντικό). Φτάνει που ξέρει τις ορντινάντσες του αφεντικού. Αυτές είναι γι’ αυτόν οι κύριοί του, που θα πουν ένα καλό λόγο γι’ αυτόν, που θα του πετάξουν ένα ξεροκόµµατο ελευθερίας, ισχύος, αναγνώρισης ή συντήρησης των µέχρι τώρα δικαίως ή αδίκως αποκτηθέντων, έστω και µιας µικρής απώλειας αυτών σε σχέση µε την πλειοψηφία.
 Κόλακας και υποτελής από κάθε άποψη. Δύσκολα ταξινοµείται ως είδος. (Α. Δασκαλάκης)

Εάν είναι κληρικός και δη επίσκοπος, ανταλλάσσει τον Θεό, το Ευαγγέλιο, την Αγία Παράδοση της Εκκλησίας, µε εξουσία, µε οφίκια, µε αναστολή εφοριακών ελέγχων, µε προβολή, µε αργύρια προδοσίας. 
Φιλάει χέρια καρδιναλίων, του πάπα, ευλογεί µασόνους, βγάζει εγκόλπια να µην προσβάλλει απίστους, λοιδορεί την Πατερική παράδοση, καταδιώκει οµολογητές κληρικούς και λαϊκούς. 
Θεωρεί τους Ιερούς Ναούς τσιφλίκι του, αµπαρώνει τις εισόδους, απαγορεύει τα Ιερά Μυστήρια, την προσκύνηση εικόνων, και προωθεί το κάλυµµα του προσώπου της κατ´εικόνας ανθρώπου. 
Βαδίζει µε βεβαιότητα στην απώλεια. 
Νοµίζει πως έχτισε καριέρα, µέχρι κάποια στιγµή κάποιος αισθανθεί ότι δεν τον χρειάζεται πλέον. Κι ενώ οι δαίµονες περικυκλώνουν το κρεβάτι του, αυτός κοιµάται και ξυπνάει µε την ψευδαίσθηση της επιτυχίας. Έως ότου το ρολόι της καρδιάς σταµατήσει να του παρέχει επιπλέον λεπτά πλάνης, αµαρτίας, καταδίκης. Και έτσι φεύγει παραδοµένος στο ανάθεµα.

Ο Άγιος Νήφων Κωνσταντιανής µας λέει, "ο κλήρος στα έσχατα χρόνια θα γίνει όργανο του Αντιχρίστου. 
Θα διδάσκει την τυφλή υπακοή ως αρετή ειρήνης και σωτηρίας. 
Μια υπακοή σατανική, που θα απαιτεί από τον πιστό άγνοια, περιφρόνηση της διδασκαλίας των Αγίων, αδιαφορία για την αλήθεια και επιφανειακή ευσέβεια.
" Χιλιάδες φορές στους αιώνες που πέρασαν, νόµιζαν οι άνθρωποι ότι το σκάφος της Ορθοδοξίας θα βουλιάξει. Μα ούτε βούλιαξε ούτε και θα βουλιάξει. Είναι τέτοιο το σκαρί και τέτοιος ο Τιµονιέρης που είναι αδύνατον να βουλιάξει. Ο Ιησούς, µε λόγια αγάπης και πραότητος είπε "Ιούδα, φιλήµατι τον Υιόν του ανθρώπου παραδιδώς;" (Λουκ. 22,48) Ιούδα, µε το φιλί, που είναι δείγµα αγάπης, προδίδεις τον Δάσκαλό σου; Ναι, βιώνουµε την εποχή που µερικοί εκµεταλλεύονται το ράσο και νοµίζουν ότι ο Θεός είναι στην γη. Ευτυχώς υπάρχει ακόµη καιρός για µετάνοια, και γι´αυτό προσευχόµεθα να µας αξιώσει όλους στην συντριβή και στην επαναστροφή στον δρόµο του Κυρίου.

Ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος προτρέπει τους πιστούς "δεῖξον µοι την πίστιν σου έκ τῶν ἔργων σου." (Ιακ.2,18) Οι λόγοι σας και οι πράξεις σας είναι για το θεαθήναι, µε επιτυχία κλείνουν τα µάτια του ακατήχητου λαού. 
Ξεχνούν βέβαια πως δεν µπορούν να κοροϊδεύουν τον Ένα Δίκαιο Κριτή! 
Εµείς δεν καυχώµαστε οτι είµαστε καλοί και κρατάµε την αλήθεια. 
Η Αλήθεια είναι στα λόγια του Κυρίου µας, των Αποστόλων, των Αγίων και στις Συνοδικές αποφάσεις. Αµαρτωλοί και ελεεινοί είµαστε, αλλα αγωνιζόµαστε για να κινητοποιηθούµε στήν έµπρακτη βίωση της πίστεως µας. 
Τελικά, το να είναι κανείς ορθόδοξος δεν φαίνεται να είναι και πολύ εύκολο, γιατι το µέτρο της πίστεως αυτής µας το δίνουν, οχι οι άνθρωποι του κόσµου τούτου, αλλά οι άγιοί µας.

14 Μαρτίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου