Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Μπάιντεν: "Θα υπάρξει Νέα Παγκόσμια Τάξη"

Η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" είναι πάντα μια θεωρία συνωμοσίας μέχρι κάποιος να βγει και να τη συζητήσει. Είτε πρόκειται για τον George H.W. Bush, τον Bill Clinton, τον George W. Bush ή τον Barack Obama, όλοι οι προηγούμενοι πέντε πρόεδροί μας, εκτός από τον Donald Trump, έχουν επικαλεστεί τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων" κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας ή μιας δημόσιας συζήτησης.

Σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν ενώθηκε με τους συναδέλφους του παγκοσμιοποιητές προέδρους, επιδεικνύοντας την πίστη του στις παγκοσμιοποιητικές ελίτ.

"Ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, πιστεύω, στην παγκόσμια οικονομία", είπε ο αρχιστράτηγος, "όχι μόνο στην οικονομία, στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει κάθε τρεις ή τέσσερις γενιές. Όπως μου είπε ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς σε μια ασφαλή συνάντηση τις προάλλες, 60 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν μεταξύ 1900 και 1946 και από τότε εγκαθιδρύσαμε μια φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη και αυτό δεν είχε συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν [τώρα], αλλά δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια το χάος.
 Και τώρα είναι η στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν. Θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εκεί έξω, και πρέπει να την καθοδηγήσουμε. Και πρέπει να ενώσουμε τον υπόλοιπο κόσμο για να το κάνουμε."




Όπως σημείωσε το The National Pulse, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν επιδεικνύει την κάρτα μέλους της παγκοσμιοποίησης:

Η δήλωση στηρίζεται εν μέρει στην "τέταρτη στροφή" ή στη θεωρία των γενεών Strauss-Howe, αν και με αδέξιο τρόπο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν επικαλείται τέτοια μηνύματα.

Το 1992, ο τότε γερουσιαστής Μπάιντεν έγραψε ένα άρθρο για τη Wall Street Journal με τίτλο "Πώς έμαθα να αγαπώ τη Νέα Τάξη Πραγμάτων". 
Στο άρθρο αυτό, ο Μπάιντεν - ο οποίος ήταν επίσης μέλος της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας - είπε: "Έχοντας περιορίσει τον σοβιετικό κομμουνισμό μέχρι τη διάλυσή του, χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική "περιορισμού" - βασισμένη, όπως το ΝΑΤΟ, στη συλλογική δράση - αλλά κατευθυνόμενη κατά της διάδοσης των όπλων".

Το άρθρο συνέχιζε, σε μια έκκληση για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ: "Αντί να υποτιμούμε τη συλλογική ασφάλεια, θα πρέπει να τακτοποιήσουμε το είδος της πολυμερούς αντίδρασης που συγκεντρώσαμε για τον πόλεμο του Κόλπου. Γιατί να μην δώσουμε πνοή στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών; Προβλέπει μια μόνιμη δέσμευση δυνάμεων, για χρήση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ένα τεκμήριο συλλογικής δράσης -αλλά με το βέτο των ΗΠΑ".

Ο κ. Μπάιντεν συνέχισε να χρησιμοποιεί την ίδια φράση 11 χρόνια αργότερα σε ένα συνέδριο της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών. Είχε πει τότε: "Οκ: "Το θετικό καθήκον που έχουμε τώρα είναι να δημιουργήσουμε στην πραγματικότητα μια νέα παγκόσμια τάξη. Διότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλάζει και πάλι".


Σήμερα σηματοδοτεί την πρώτη φορά που επικαλείται τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ως ο εγκατεστημένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πείτε "παγωμένο", φίλοι μου. Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο περίεργα κάθε μέρα.

thelibertydaily.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου