Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

«Βογιατζόγλου Systems»: Σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για το μεταπτυχιακό στα Logistics και στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας


Σταθερά προσηλωμένη στo όραμά της για διαρκή ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία, η «Βογιατζόγλου Systems» πρωτοπορεί και πάλι, αυτή τη φορά στον κλάδο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενισχύοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η εταιρεία προέβη σε σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τη διεξαγωγή του μεταπτυχιακού προγράμματος «Logistics & Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας» του τμήματος των Οικονομικών Επιστημών.

Η σύμπραξη της «Βογιατζόγλου Systems» με το ΑΠΘ περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών για τη διπλωματική τους εργασία, καθώς και πλήθος άλλων δράσεων, όπως: μελέτες και παρουσίαση project (κυρίως στους αυτοματισμούς αποθηκών), επισκέψεις, εφαρμογές διπλωματικών εργασιών (dissertations) σε πραγματικές συνθήκες (real time situations) και συνεργασία των δύο φορέων σε χρηματοδοτούμενα project του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εξειδίκευση των στελεχών της εφοδιαστικής αλυσίδας στις βέλτιστες πρακτικές και τεχνικές ανάπτυξης, στρατηγικής διοίκησης, λειτουργιών, διαδικασιών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αξιολόγησης και αφομοίωσης νέων τεχνολογιών (αυτοματισμών, ρομποτικής κλπ.), παροχής custom made λύσεων και αναβάθμισης του customer experience.

Το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθημάτων, τα οποία βοηθούν τους απόφοιτους και τα στελέχη επιχειρήσεων να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις και να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες (με άσκηση σε πραγματικό επιχειρησιακό πεδίο, όπως αυτό της «Βογιατζόγλου Systems»), απαραίτητες σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο σύνθετο περιβάλλον των παγκοσμιοποιημένων επιχειρήσεων και συστημάτων εφοδιασμού, όπως και σε όσους ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν σε σχετικούς τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας.

Οφέλη για τους απόφοιτους
Εξοικειώνονται με την εφαρμογή εργαλείων και τεχνικών για την αξιολόγηση και ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ειδικεύονται στο να σχεδιάζουν και να διοικούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες Logistics.
Αποκτούν ικανότητες σχεδιασμού προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και διαχείρισης πελατών.
Αναπτύσσουν δεξιότητες χρήσιμες για την αξιολόγηση και τη διοίκηση των απαραίτητων σχετικών τεχνολογιών.
Δημιουργούν ένα προφίλ με ισχυρά αναλυτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά.
Αποκτούν ευρείες γνώσεις στο στρατηγικό σχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από ένα συνδυασμό διαλέξεων, μελετών περιπτώσεων, εργασιών, πρακτικών εφαρμογών και χρήσεων εμπορικού και εξειδικευμένου λογισμικού, ώστε να διευκολύνεται η σύνδεση θεωρίας και πράξης.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας» του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ διακρίνεται για το διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό προφίλ των διδασκόντων, την εμπειρία που προκύπτει από την επιτυχημένη πολυετή λειτουργία του αλλά και για το κύρος του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων.

Ο όμιλος «Βογιατζόγλου Systems»

Ο όμιλος εταιρειών «Βογιατζόγλου Systems», ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κλάδο των intralogistics και του εξοπλισμού καταστημάτων στην Ελλάδα για πάνω από 30 χρόνια, με παρουσία και στη Ρουμανία, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του μεγάλα έργα στην περιοχή των Βαλκανίων, κατέχοντας ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων, όπως είναι:
Retail & Smart Retail: Επίπλωση και εξοπλισμός επιχειρήσεων λιανικής (food & non food) από το A ως το Ω (one stop shop).
Logistics & Intralogistics (Industry 4.0): Από συστήματα μεταλλικών ραφιών που καλύπτουν απλές ανάγκες αποθήκευσης έως και πλήρως αυτοματοποιημένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και ανταγωνιστικές συνθήκες των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής (ΚΑΔ).

Από το 2000 η «Βογιατζόγλου Systems» είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Θυγατρικές του ομίλου είναι οι εταιρείες Organizer Stores, Beta Contract, Beta Wood και Voyatzoglou Systems Romania SRL.

Με ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων μεταξύ των οποίων έμπειρα στελέχη των πωλήσεων, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και μηχανολόγοι, υποστηριζόμενοι από τα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών, του marketing και των logistics, ο όμιλος καταφέρνει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις.

Η φιλοσοφία και το όραμα του ομίλου

Οι αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η φιλοσοφία του ομίλου περιγράφονται από τον ίδιο ως εξής:
Η επιτυχία πρέπει να είναι αποτέλεσμα σωστής προετοιμασίας αλλά και σοβαρής και τίμιας προσέγγισης του πελάτη.
Η οργάνωση και οι σωστές διαδικασίες είναι αυτές που πιστοποιούν τη διαφορά. «Χρεωνόμαστε» το πρόβλημα του πελάτη μέχρι τη λύση του, στην ιδανική σχέση ποιότητας / τιμής.
Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό που είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου.

Το όραμα του ομίλου επιχειρήσεων Βογιατζόγλου συνίσταται στους ακόλουθους στόχους:
Να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών και καινοτόμων ολοκληρωμένων λύσεων.
Να καταστεί “one stop shop”, όπου ο πελάτης κάθε κλάδου θα καλύπτει διαρκώς και ικανοποιητικά όλες τις ανάγκες του για προϊόντα και λύσεις από μία πηγή.
Να είναι και να αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος εξοπλισμού επιχειρήσεων.
Να εξασφαλίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και την απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων των μετόχων με υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου