Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Οι δέκα... εντολές του Τζόκοβιτς κατά του κορωνοϊού


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η συμμετοχή του στο Australian Open μετά τηδεύτερη ακύρωση της βίζας του μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο Σέρβος αθλητής αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους ανεμβολίαστους του πλανήτη και είναι γνωστός για τις εναλλακτικές επιλογές του όσον αφορά την διατροφή και την άσκηση, με αποκορύφωμα την διαδικασία της αυτοφαγίας, όπου παραμένει νηστικός για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης τένις είναι ένας από τους σημαντικότερους influencer της εποχής μας και όταν ξεκίνησε η πανδημία, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, είχε σπεύσει να δώσει συμβουλές διατροφής κατά του κορωνοϊού και προς όφελος του ανθρώπινου οργανισμού.

Ποιος να φανταζόταν πως 23 μήνες μετά, ο «Νόλε» θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολος για το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς, εξαιτίας της απόφασής του να μην εμβολιαστεί.

Πάμε να δούμε, τις συμβουλές που είχε δώσει στο ξεκίνημα της πανδημίας ο 34χρονος αθλητής μέσα από την εφαρμογή Telegraf προς τους θαυμαστές του:


« 1. Αύξηση της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Ιδανικά πέντε με επτά γραμμάρια την ημέρα αλλά αν θέλετε μπορείτε μέχρι και δέκα.


2. Να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι και θαλασσινό αλάτι με άδειο στομάχι κάθε πρωί ενώ μέσα στην ημέρα να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι.

3. Να πίνετε χυμούς από πράσινα φρούτα και πράσινα λαχανικά. Σκοτώνει τα παθογενή στοιχεία των ιών, η αλκαλική τους βάση.

4. Αφήστε μακριά το fast food, το άγχος, την ανησυχία, τον θυμό, τα ζαχαρούχα ποτά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

5. Κάνει καλό ένα μικρό κομμάτι σκόρδο μαζί με κανέλα και μέλι, όπως και η πιπερόριζα.

6. Να πίνετε νερό κολλοειδους αργύρου, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

7. Να πίνετε διάφορα είδη βοτάνων και τσαγιού.

8. Να κάνετε βόλτες σε φυσικό περιβάλλον, όπως σε μια παραλία, σε πάρκα, δάση, λίμνες, ποτάμια.

9. Οι ασκήσεις yoga βοηθούν στην συναισθηματικά και πνευματική ηρεμία και επαναφέρουν σε ισορροπία τον μεταβολισμό σας.

10. Να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική και να είστε κοντά στους αγαπημένους σας ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου