Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ο Κινέζικος κολοσσός COSCO δίνει τεράστια μπόνους εν μέσω της έκρηξης των ναύλων των πλοίων μεταφοράς container



Οι ασιατικές ναυτιλιακές εταιρείες προσφέρουν μεγάλα μπόνους στους εργαζομένους εν μέσω της έκρηξης των ναύλων, με τον κρατικό κολοσσό της Κίνας Cosco Shipping Holdings Co. να δίνει μπόνους έως και 30 φορές τον μηνιαίο μισθό ενός εργαζομένου, σύμφωνα με την Caixin Global.

Η Cosco χορηγεί τα τεράστια μπόνους στο τέλος του έτους στους υπαλλήλους της, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού πωλήσεων και μάρκετινγκ, δήλωσε η Caixin, επικαλούμενη υπαλλήλους της εταιρείας. 
Άλλες εταιρίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δίνουν επίσης γενναιόδωρα μπόνους.
 Ένας εργαζόμενος στην Evergreen Marine Corp. της Ταϊβάν έλαβε ένα μπόνους στο τέλος του έτους που ήταν σχεδόν 40 φορές το μηνιαίο μισθό του, σύμφωνα με την καθημερινή.

Οι ασιατικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν δει τα έσοδα τους να εκτινάσσονται σε ποσά ρεκόρ, καθώς η πανδημία δημιούργησε μεγάλες διαταραχές στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. 
Η αυξανόμενη ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά σε συνδυασμό με τα lockdown και το κλείσιμο των συνόρων έχουν δημιουργήσει παγκόσμια έλλειψη ναυτιλιακής χωρητικότητας και καθυστερήσεις στα λιμάνια.

Τα κέρδη της Cosco αυξήθηκαν κατά 1.651% στα 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια)τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2021, σύμφωνα με την εταιρεία. 
Η τιμή του ναύλου spot για ένα κοντέινερ 40 ποδιών από την Ασία στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων και των πριμοδοτήσεων, από λιγότερο από 2.000 δολάρια πριν από μερικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου