Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 29 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Την ώρα που οι κυβερνήσεις καταδιώκουν με τυραννική διάθεση τους πολίτες τους για να τους εμβολιάσουν μέχρι ενός ώστε να μην υπάρχει “ομάδα ελέγχου”, δύο αμερικανικά ιδρύματα θα δώσουν συνολικά 50 εκατ. δολάρια σε μια χούφτα γιατρών οι οποίοι αναγνώρισαν εργαστηριακά χαρακτηριστικά στον ιό Sars-COV2, (δηλαδή παρατήρησαν ότι θα μπορούσε να προέρχεται από gain of function διαδικασία και να έχει κατασκευαστεί σε εργαστήριο) και στη συνέχεια έκαναν κωλοτούμπα και μίλησαν για φυσική προέλευση του ιού οπλίζοντας το χέρι του Peter Daszak ώστε να εξοβελίσει κάθε υπόνοια εργαστηριακής προέλευσης.

Η κωλοτούμπα των γιατρών υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού τους απέφερε περί τα 50 εκατ. δολάρια εν μέσω πανδημίας από δύο κρατικά ιδρύματα των ΗΠΑ. 
Στο μεταξύ τα εμβόλια αποδεικνύονται αναποτελεσματικά στο γήπεδο της εργαστηριακής πανδημίας μια και όσο εμβολιάζεται ο κόσμος τόσο αυξάνονται οι θάνατοι όπως δείχνει ο απολογισμός 2020-2021.

Παρότι στο Ισραήλ το 55% των βαριά νοσούντων έχουν κάνει 3 ή και 4 δόσεις εμβολίου και παρότι στη Μασαχουσέτη το 50% των θανάτων από COVID είναι εμβολιασθέντες, παρότι η Omicron διαπερνά τα εμβόλια, παρότι ο κτηνίατρος Bourla τη μία μάς λέει ότι θα πρέπει να κάνουμε εκτός από τα 3 εμβόλια και ένα εμβόλιο ειδικό για την Omicron και την άλλη μας λέει ότι δεν γίνεται να εμβολιαζόμαστε κάθε 3 μήνες και θα πρέπει να κάνουμε ένα ετήσιο εμβόλιο, παρότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός και πέρα από θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, παρά το γεγονός των εκατοντάδων χιλιάδων περιπτώσεων παρενεργειών και καταγεγραμμένων θανάτων από τα εμβόλια, οι ηγέτες επιμένουν (πολλοί αγχωμένοι πλέον μια και ο χρόνος κυλά εναντίον τους και το κύμα της οργής και των διαδηλώσεων διογκώνεται σε όλο το κόσμο) να μας εμβολιάσουν μέχρι ενός.

Επιδιώκουν δηλαδή να μας εμβολιάσουν μέχρι ενός παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό, παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν από COVID και από τα εμβόλια οι ηγέτες, κυρίως οι δυτικοί, επιμένουν να μας τρυπήσουν πάση (δική μας) θυσία, λες και κάποιο κέντρο τους συντονίζει.

Η εμμονή για τον εμβολιασμό μέχρι και του τελευταίου πολίτη αφ΄ενός επιδιώκει να μας εμπνεύσει μία “κουλτούρα εμβολίου” όπως τη χαρακτήρισε ο Τσίπρας από τα ορεινά Τζουμέρκα που στο μεταξύ έγινε τόσο μαλθακός που όταν βρέθηκε το 2018 στο χιονισμένο Davos δεν άντεξε το κρύο (ήταν και εξαντλημένος από τη 17ωρη διαπραγμάτευση) και κυκλοφορούσε στα χιόνια τυλιγμένος σε ένα παλτό από του Γιαννέτου που έδειχνε τόσο παράταιρο πάνω του.

Εδώ λοιπόν και καθώς κυλάει ο χρόνος και ανοίγουν στόματα κάποιοι επιστήμονες εμφανίζονται να λαμβάνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να ξεχάσουν ότι είδαν έναν εργαστηριακό ιό. Εργαστηριακός ιός αυτόματα σημαίνει δύο υποσενάρια. Είτε εργαστηριακό ατύχημα, είτε εσκεμμένη ενέργεια.

Το γεγονός ότι οι δυτικοί ηγέτες κάθε άλλο παρά πιέζουν τον Kινέζο ηγέτη να βοηθήσει στην έρευνα για τη προέλευση του ιού, το γεγονός ότι ο Biden ένα χρόνο τώρα τις μόνες λέξεις που επαναλαμβάνει διαρκώς είναι πηγαίνετε να εμβολιασθείτε και καθώς εμβολιαζόμαστε πεθαίνουμε αλλά δεν δίνουν δεκάρα γι΄αυτό, το σενάριο Τσίπρα ο οποίος έκανε λόγο για κουλτούρα εμβολίου έρχεται να δέσει με τις απειλές του προφήτη Bill Gates (δες EVENT201) o οποίος μας προειδοποιεί για νέες εργαστηριακές πανδημίες ώσπου να μας ξεκάνουν τόσο με τους εργαστηριακούς ιούς όσο και με τα εμβόλια που θα έχουν γίνει μέρος της κουλτούρα μας. Να συμφωνήσουμε ότι στο πλανήτη γίναμε πολλοί αλλά ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω μας;


Σε δύο επιβλητικά ρολόγια ίσως να κρύβονται οι απαντήσεις. 
Θα μιλήσουμε γι΄αυτό που βρίσκεται στη Times Square της Νέας Υόρκης. Εδώ φιγουράρει το ρολόι του αμερικανικού χρέους που αγγίζει τα 30 τρις ευρώ. Το ρολόι που μετράει το χρέος του αμερικανικού κράτους, το ποσοστό επί του ΑΕΠ και φυσικά το χρέος που αναλογεί στο κάθε πολίτη.

Το ρολόι του εθνικού χρέους παρακολουθεί το χρέος των ΗΠΑ. Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 29 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021.

Το ρολόι βρίσκεται στο Anita’s Way, μεταξύ του One Bryant Park (West 43rd Street) και του 151 West 42nd Street στην Sixth Avenue στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ είναι το άθροισμα όλων των εκκρεμών χρεών που οφείλονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 
Είναι μια συσσώρευση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού κάθε έτους. 
Περίπου τα τρία τέταρτα του εθνικού χρέους είναι δημόσιο χρέος, το οποίο κατέχουν ιδιώτες, επιχειρήσεις και ξένες κυβερνήσεις που αγόρασαν γραμμάτια, ομόλογα και ομόλογα. 
Η κυβέρνηση οφείλει τα υπόλοιπα στον εαυτό της, κυρίως στην Κοινωνική Ασφάλιση και σε άλλα καταπιστευματικά ταμεία, και αυτό είναι γνωστό ως ενδοκυβερνητικές συμμετοχές.

Το ρολόι του χρέους δείχνει πόσα οφείλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους πολίτες της, σε άλλες χώρες και στον εαυτό της. 
Τα περισσότερα ομοσπονδιακά έσοδα προέρχονται από ατομικούς φόρους.
 Η κυβέρνηση υπολογίζει σε εσάς να επιστρέψετε το χρέος μια μέρα. Οι εταιρείες μεταφέρουν το φορολογικό τους κόστος σε εσάς αυξάνοντας τις τιμές.
 Με άλλα λόγια, εσείς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας πρέπει να πληρώσετε το 100% του χρέους μέσω υψηλότερων φόρων. Η υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση που προκαλεί το επίπεδο του χρέους των ΗΠΑ μειώνει τις προσδοκίες. Αποτελεί μεγάλη απειλή για την ποιότητα ζωής για τις μελλοντικές γενιές.

Μεγάλο μέρος του χρέους χρηματοδοτείται από δάνεια από ξένες κυβερνήσεις. 
Τους δίνει φωνή σε ό,τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν το χρέος πλησιάζει το ανώτατο όριο του χρέους, οι πολιτικοί πρέπει να ψηφίσουν για να αυξηθεί αυτό το ανώτατο όριο. 
Από το 2011, όταν η κρίση ανώτατου ορίου χρέους οδήγησε στην ψήφιση του νόμου περί ελέγχου του προϋπολογισμού του 2011, το όριο χρέους ανεστάλη το 2013 (δύο φορές), το 2014, το 2015 και το 2017 (δύο φορές).

Ο Δικομματικός νόμος για τον προϋπολογισμό του 2018 έλυσε την κατάσταση ορίου χρέους μέχρι τον Μάρτιο του 2019, όταν το όριο ανεστάλη και επαναφέρθηκε.
 Ο Δικομματικός Νόμος για τον Προϋπολογισμό του 2019 ανέστειλε το όριο του χρέους έως τις 31 Ιουλίου 2021. Εκείνη την εποχή, το ανώτατο όριο του χρέους έφτασε και το εθνικό χρέος ήταν στα 28,4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Kρίση για άλλη μια φορά.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2021, το ανώτατο όριο του χρέους αυξήθηκε ξανά. Η αύξηση των 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έθεσε το νέο όριο γύρω στα 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η αύξηση αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αύξηση του εθνικού χρέους σε δολάρια.

Πότε εγκαταστάθηκε το ρολόι του χρέους;



Ο επενδυτής ακινήτων Seymour Durst δημιούργησε το ρολόι χρέους το 1989. Εκείνη την εποχή, το εθνικό χρέος ήταν σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και το 50% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Αρχικά εγκαταστάθηκε στην 42η οδό και την έκτη λεωφόρο στην πόλη της Νέας Υόρκης .

Ο Durst έλεγε: «Αν ενοχλεί τους ανθρώπους, τότε λειτουργεί».

Ο Durst αγόρασε επίσης πρωτοσέλιδες διαφημίσεις σε εφημερίδες για να εκφράσει περαιτέρω την ανησυχία του για το αυξανόμενο εθνικό χρέος. Το μήνυμά του το 1991 υπήρξε προφητικό: «Το ομοσπονδιακό χρέος εκτινάσσεται στα ύψη, η εθνική οικονομία συρρικνώνεται, σύντομα οι δύο θα συναντηθούν».

(Η οικογένεια Durst είναι πλούσια και σε δολοφονίες. Ο Robert Durst, ο πολυεκατομμυριούχος κληρονόμος και μεγιστάνας του real estate ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία στην Καλιφόρνια και ήταν ύποπτος για άλλους δύο φόνους τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, πέθανε στη φυλακή σε ηλικία 78 ετών, πριν λίγες μέρες)


Το ρολόι του χρέους κατέγραψε πιστά το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ μέχρι το 2000. Τότε ήταν που η ευημερία της δεκαετίας του 1990 δημιούργησε αρκετά έσοδα για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Φαινόταν σαν το ρολόι του χρέους να είχε πετύχει τον στόχο του.

Δυστυχώς, αυτή η ευημερία δεν κράτησε. Η ύφεση του 2001 και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οδήγησαν σε χαμηλότερα έσοδα και υψηλότερες κρατικές δαπάνες, γεγονός που πρόσθεσε το χρέος.

Το εθνικό χρέος ξεπέρασε τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια έως τον Ιούλιο του 2002 — περισσότερο από το διπλάσιο από το εθνικό χρέος όταν εγκαταστάθηκε αρχικά το ρολόι. Η Durst Corporation επανενεργοποίησε το ρολόι εκείνη τη στιγμή. Όταν το χρέος ξεπέρασε τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2008, έπρεπε να προστεθεί ένα ακόμη ψηφίο.

Το εθνικό χρέος έχει αυξηθεί κατά περισσότερα από 18 τρισεκατομμύρια δολάρια από την οικονομική κρίση το 2008. Μόνο το 2020, το εθνικό χρέος έφτασε σε τέσσερα νέα ορόσημα. Η προειδοποίηση του ρολογιού του χρέους είναι ακόμη πιο κρίσιμη.

Δύο παράγοντες που επέτρεψαν στο χρέος των ΗΠΑ να αυξηθεί με ασφάλεια έχουν αποσυρθεί.

Πρώτον,
το Καταπιστευματικό Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης εισέπραξε περισσότερα έσοδα μέσω των φόρων μισθοδοσίας που μόχλευαν τα baby boomers από όσα χρειαζόταν στη δεκαετία του 1980. Στην ιδανική περίπτωση, αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να είχαν επενδυθεί για να είναι διαθέσιμα όταν αυτοί οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτηθούν, αλλά το Ταμείο «δανείστηκε» στην κυβέρνηση για να χρηματοδοτήσει αυξημένες ελλειμματικές δαπάνες. Αυτό το άτοκο δάνειο βοήθησε στη διατήρηση των επιτοκίων των ομολόγων του Δημοσίου σε χαμηλά επίπεδα, επιτρέποντας περισσότερη χρηματοδότηση με χρέος. 
Τεχνικά, όμως, δεν είναι πραγματικά ένα δάνειο, καθώς μπορεί να αποπληρωθεί μόνο με αυξημένους φόρους όταν συνταξιοδοτηθούν οι boomers.

Δεύτερον, πολλοί από τους ξένους κατόχους χρέους των ΗΠΑ επενδύουν περισσότερο στις δικές τους οικονομίες. Με την πάροδο του χρόνου, η μειωμένη ζήτηση για ομόλογα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια, επιβραδύνοντας έτσι την οικονομία. 
Αυτή η μείωση της ζήτησης ασκεί πίεση στο δολάριο. Καθώς τα δολάρια ΗΠΑ και οι τίτλοι του Δημοσίου σε δολάρια γίνονται λιγότερο επιθυμητοί, η αξία τους μειώνεται. Καθώς το δολάριο μειώνεται, οι ξένοι κάτοχοι πληρώνονται σε νόμισμα που αξίζει λιγότερο, γεγονός που μειώνει περαιτέρω τη ζήτηση.

Και τότε χρειαζόμαστε κάτι συναρπαστικό και συνάμα

Στα 357,295 δισ. ευρώ ανήλθε το ελληνικό δημόσιο χρέος στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2021, έναντι 337,666 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με την EΛΣΤΑΤ.

H xώρα μας παίζει πολύ δυνατά στο παγκόσμιο χάρτη του χρέους. Μάλιστα το κατά κεφαλή χρέος του Έλληνα υπολογίζεται γύρω στα 30.000 ευρώ.

Όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κάποιο από τα διαγγέλματα το εμβόλιο είναι το κατά κεφαλή χρέος του Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου