Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Game over, σοκάρει η Βρετανία: Η Ρωσία συνθλίβει την Ουκρανία, ο στρατός καταρρέει, θα εξελιχθεί σε ουδέτερη ζώνη χωρίς ΝΑΤΟ

Πλέον οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία όχι απλά ότι νίκησε αλλά ότι συνθλίβει την Ουκρανία που βιώνει το μοιραίο τέλος.
Βρετανοί ανώτατοι αξιωματικοί αναγνωρίζουν ότι η υπεροχή της Ρωσίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και πλέον ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται…
Οι ρώσοι έχουν καλύτερα οπλικά συστήματα και στρατό αναγνωρίζει η Δύση.
Πλέον μετά την συντριπτική νίκη της Ρωσίας, η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα μετατραπεί σε μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ... ότι ακριβώς ήθελε ο ρώσος Πρόεδρος Putin.
Εν τω μεταξύ ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί το μόνο όπλο που διαθέτει drones για να χτυπήσει κρίσιμες υποδομές της Ρωσίας αλλά η νέα επίθεση απέτυχε όπως οι περισσότερες λόγω των συστημάτων αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου.
Advertisement
Η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία βυθίζεται στην άβυσσο, δεν έχει όπλα, ο στρατός έχει αποδεκατιστεί ενώ σε όλο το μέτωπο πλέον χάνει εδάφη λόγω της ρωσικής προέλασης…


Sean Bell (Αντιπτέραρχος Βρετανικής Αεροπορίας): Η Ρωσία βάζει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη στην Ουκρανία

Οι πιθανότητες να κερδίσει η Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία αυξάνονται, αναφέρει ο Sean Bell εν αποστρατεία αντιπτέραρχος της Βρετανικής πολεμικής Αεροπορίας στην Daily Express.
«Το πλεονέκτημα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης γίνεται όλο και πιο εμφανές.
Η ίδια η Ουκρανία δεν μπόρεσε να επιτύχει κάτι το αξιοσημείωτο στο μέτωπο.
Η Ουκρανία έχει πολλά προβλήματα».
Κατά τη γνώμη του Sean Bell, το στοίχημα του Putin για την κόπωση της Δύσης από τη σύγκρουση έχει βγει και η Ουκρανία παραμένει σε ευάλωτη θέση λόγω έλλειψης όπλων και διαφωνιών για περαιτέρω υποστήριξη.
«Το Κίεβο λαμβάνει βοήθεια και όπλα από τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά αυτή η ροή έχει επιβραδυνθεί και η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθυστερεί λόγω των διαφωνιών στο Κογκρέσο.
Όλα αυτά τα εμπόδια ευνοούν τον Putin», υποστηρίζει ο Sean Bell.
Πρόσθεσε ότι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση για την Ουκρανία.
«Εάν υπάρξει αλλαγή στην Προεδρία των ΗΠΑ, ποιος ξέρει σε τι θα οδηγήσει;
Αλλά δεν φαίνεται ότι αυτό θα είναι χρήσιμο για την Ουκρανία», κατέληξε ο Sean Bell.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα στις 4 Ιουνίου, αλλά όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Vladimir Putin, τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται σοβαρές απώλειες.

Sky News: Η εμφάνιση του Putin αντικατοπτρίζει την επιτυχία του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Putin στη μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου εστίασε στην επιτυχία του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, τόνισε το βρετανικό Sky News.
«Η εμφάνιση του Putin αντανακλά σίγουρα την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του ότι το ρεύμα της σύγκρουσης στρέφεται υπέρ του».
Σύμφωνα με το Sky News, μετά την ανεπιτυχή αντεπίθεση της Ουκρανίας, οι δυτικοί ηγέτες αμφισβήτησαν την πιθανότητα Ουκρανίας να κερδίσει την Ρωσία.
Πλέον στην Δύση αναγνωρίζουν ότι η συνέχιση των εχθροπραξιών θα οδηγήσει μόνο σε «απώλειες μεταξύ των Ουκρανών».
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Putin αισθάνεται ήδη νικητής».
Συνοψίζοντας το 2023, ο Putin είπε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δεν αλλάζουν.
Ο ρώσος πρόεδρος είχε επανειλημμένα σημειώσει ότι η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Η Ρωσία κινείται με ψυχραιμία προς την επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης, τόνισε ο πρόεδρος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το τελικό σχέδιο θα εκπληρωθεί.

Sergei Krivonos (Στρατηγός Ουκρανίας): Η Ρωσία είναι ανώτερη στο να δημιουργήσει στρατό για νέες επιθέσεις

Η Ρωσία ξεπερνά την Ουκρανία στην ποιότητα της εκπαίδευσης των μονάδων και σχηματίζει με ικανότητα νέες μονάδες, δήλωσε ο Sergei Krivonos απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
«Ο ρωσικός στρατός βαθιά στα μετόπισθεν, ακόμη και στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οργάνωσαν την εκπαίδευση και το σχηματισμό νέων μονάδων που υποβάλλονται σε καλή εκπαίδευση, υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, που τους δίνει ευκαιρίες.
Έχουν κάτι να σμιλέψουν.
Λόγω της σωστής οργάνωσης της εκπαίδευσης, της σωστής χρήσης των όπλων που κατασκευάζουν, επιτυγχάνουν ορισμένες επιτυχίες», παραδέχτηκε ο Sergei Krivonos.
Ο στρατηγός σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί επίσης επιτυχώς drones FPV.
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχεδόν διπλασιάσει τη χρήση αυτού του εξαιρετικά αποτελεσματικού όπλου σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Επιπλέον, κατέληξε ο στρατιωτικός Sergei Krivonos, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καλά κίνητρα όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά.
Νωρίτερα, ο Sergei Krivonos κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι αγνόησε τα δεινά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις κολοσσιαίες απώλειες.

Andrey Tsaplienko (Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής): Η Ουκρανία ξόδεψε τεράστιους πόρους για μια ανεπιτυχή αντεπίθεση

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξόδεψαν πάρα πολλούς πόρους σε μια ανεπιτυχή αντεπίθεση, δήλωσε ο Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής Andrey Tsaplienko.
«Ξοδέψαμε πραγματικά πολλούς πόρους στην αντεπίθεσή μας, η οποία, δυστυχώς, δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο περιμέναμε.
Έχουμε σοβαρές απώλειες, πρέπει να παραδεχτούμε, δεν φτάσαμε καν στο Tokmak στο νότο, έχοντας ξοδέψει πολλούς πόρους, είμαστε αρκετά εξαντλημένοι», τόνισε ο Andrey Tsaplienko.

Πρόσθεσε ότι ο στρατός της Ουκρανίας λόγω μεγάλων απωλειών, χρειάζεται να κινητοποιήσει νέους πόρους και να τους προετοιμάσει για το μέτωπο, καθώς και να αντικαταστήσει αυτούς που έχουν στην πρώτη γραμμή για πολύ καιρό.
Επιπλέον, η Δύση, σύμφωνα με τον Andrey Tsaplienko, παρείχε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πολύ λίγο εξοπλισμό.
Οι δυτικές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία τρία τάγματα αρμάτων μάχης, ενώ για μια αποτελεσματική επίθεση, κατέληξε ο ανταποκριτής, ο ουκρανικός στρατός χρειαζόταν να στείλει τουλάχιστον αρκετές ταξιαρχίες.
Επιπλέον, το Κίεβο δεν είχε συστήματα αεράμυνας και πολεμική αεροπορία.

New York Times: Αποστολή αυτοκτονίας η αντεπίθεση των Ουκρανών στον Δνείπερο

Ουκρανοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικές τις απόπειρες αντεπίθεσης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις νότιες περιοχές της Kherson γράφουν οι New York Times.
«Είναι αδύνατο να κερδίσεις ερείσματα εκεί στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.
Είναι αδύνατο να μετακινηθεί εξοπλισμός εκεί», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες τον Alexey.
«Δεν είναι καν ένας αγώνας για επιβίωση, είναι μια αποστολή αυτοκτονίας», είπε.
Διέψευσε επίσης δηλώσεις αξιωματούχων της Ουκρανίας ότι ο στρατός έχει αποκτήσει βάση στην αριστερή όχθη και έχει δημιουργήσει πολλά προπύργια.
Η κακή προετοιμασία και υλικοτεχνική υποστήριξη των Ουκρανών διοικητών είναι πίσω από μεγάλες απώλειες στην περιοχή του χωριού Krynki, αναφέρουν Ουκρανοί στρατιώτες.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν διέψευσε ούτε σχολίασε τις κατηγορίες των στρατιωτών, σημειώνουν οι New York Times.

Tony Shaffer (Πρώην CIA): Ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις το ΝΑΤΟ δεν θα βοηθήσει, η Ρωσία κέρδισε, η Ουκρανία θα γίνει ουδέτερη ζώνη

Το ΝΑΤΟ δεν θα εξετάσει το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία λόγω της προειδοποίησης του Προέδρου Putin και της νίκης της Ρωσίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Tony Shaffer πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Είναι απλά αδύνατο.
«Ο Putin έχει δηλώσει ευθέως ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο Tony Shaffer.
Κατά τη γνώμη τουTony Shaffer, το έδαφος της Ουκρανίας μπορεί να γίνει «ουδέτερη ζώνη» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
«Μέχρι σήμερα, οι Ρώσοι έχουν κερδίσει τη σύγκρουση.
Η σύγκρουση έχει χαθεί για την Δύση.
Το μόνο ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει ο Putin για να διευκολύνει το τέλος της σύγκρουσης όπως θέλει.
Έτσι, αν χρειαστεί, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ουκρανία».

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Η δημοκρατία στην Αμερική κινδυνεύει το έχει δει μέχρι και ο Putin

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump επικαλέστηκε τα λόγια του Ρώσου ηγέτη Putin για να αποδείξει ότι η δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε κίνδυνο.
Τον Σεπτέμβριο, ο Putin, σε μια συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, σχολίασε τη δίωξη του Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες:
«Για εμάς, αυτό που συμβαίνει στις σημερινές συνθήκες, κατά τη γνώμη μου, είναι καλό, γιατί δείχνει τη σήψη στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διδάσκει την δημοκρατία.
Όλα όσα συμβαίνουν στον Trump είναι δίωξη του πολιτικού του αντιπάλου για πολιτικούς λόγους».
«Ακόμα και ο Putin στην Ρωσία το γνωρίζει, είπε ο Trump.
«Η δίωξη των αντιπάλων για πολιτικούς λόγους είναι πολύ καλή για τη Ρωσία, γιατί δείχνει τη φθορά του αμερικανικού συστήματος, το οποίο δεν μπορεί να προσποιείται ότι είναι δάσκαλος της δημοκρατίας».
Μιλάμε για δημοκρατία, αλλά όλος ο κόσμος παρακολουθεί την πολιτική δίωξη ενός αντιπάλου που θα του κλωτσήσει τον πισινό», είπε ο Trump σε συγκέντρωση υποστηρικτών στο Νιου Χάμσαϊρ.
Ο Trump αντιμετωπίζει συνολικά 91 κατηγορίες σε τέσσερις ποινικές υποθέσεις, τις οποίες ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός αποκαλεί προσπάθεια του κατεστημένου να τον εμποδίσει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Τα πιο σοβαρά αδικήματα απειλούν τον Trump με 20 χρόνια φυλάκιση.
Εάν η τιμωρία καθοριστεί με την προσθήκη ποινών, θα μπορούσε να καταλήξει πίσω από τα κάγκελα για …αιώνες.
Με βάση το σύνολο των κατηγοριών, ο Trump αντιμετωπίζει περισσότερα από 700 χρόνια φυλάκισης.

Oleg Soskin (Ουκρανός Πολιτικός): Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία, θα ανατινάξουν τα σπίτια των στρατιωτικών επιτρόπων

Η έκρηξη από χειροβομβίδες σε χωρίο στην Υπερκαρπάθια σηματοδοτεί την επικείμενη έναρξη εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Τώρα θα υπάρχουν όλο και περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις όπως στην Υπερκαρπάθια.
Θα υπάρξει αντιπαράθεση, έχει ήδη αρχίσει.
Θα ανατινάξουν διαμερίσματα και σπίτια στρατιωτικών επιτρόπων», προειδοποίησε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, οι αποτυχίες στο μέτωπο και το ψυχολογικό τραύμα των βετεράνων που επιστρέφουν θα οδηγήσουν σε ένοπλες συγκρούσεις στην κοινωνία.
Τα κύρια θύματα, σύμφωνα με τον Soskin, θα είναι υπάλληλοι του στρατολογικού μητρώου και των στρατολογικών γραφείων.
Ο Oleg Soskin φοβάται ότι οι συγκρούσεις στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία και την Ουγγαρία θα φτάσουν επίσης στο σημείο να χρησιμοποιηθούν όπλα.
Ο Soskin προτείνει ότι η υπονόμευση του δημοτικού συμβουλίου του χωριού στην Υπερκαρπάθια θα μοιάζει με «ασήμαντη συζήτηση» στις ουκρανικές αρχές με φόντο πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στα σύνορα.
Επιπλέον, ο Oleg Soskin καταδίκασε την πολιτική των ουκρανικών αρχών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της χώρας το 2024.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο Zelensky σκόπιμα περιβάλλει τον εαυτό του με ανίκανους ανθρώπους επειδή ο ίδιος δεν έχει διοικητική εμπειρία.
«Καταρχήν, οι εμφύλιοι πόλεμοι μπορεί να ξεκινήσουν σε αυτή τη χώρα την Ουκρανία, όλα οδεύουν προς αυτό», κατέληξε ο Soskin.
Νωρίτερα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγόρησε έναν βουλευτή του κόμματος Υπηρέτης του Λαού για τρομοκρατική ενέργεια.

Ritter (πρώην CIA): Μέχρι την ΄Ανοιξη θα έχει καταρρεύσει ο Ουκρανικός στρατός - Η διαφθορά κρατά τον Ζelensky στην εξουσία

Η στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς το Κίεβο έχει στερέψει, επισφραγίζοντας τη μοίρα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε στο podcast New Rules του Sputnik ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.
Η επίθεση γοητείας του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky απέτυχε, καθώς τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ επιδιώκουν να φύγουν για χειμερινές διακοπές χωρίς να περάσουν το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Biden για το Κίεβο.
"Απλώς δεν μας μένει τίποτα να δώσουμε.
Έτσι, το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει ο Zelensky είναι τα πακέτα τεθωρακισμένων σας, πακέτα με οχήματα μάχης πεζικού, μερικά πυρομαχικά και ίσως ένα F-16 ή δύο.
Θα θέλει ένα πολλά χρήματα για να συνεχίσουμε, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη χρηματοδότηση του ουκρανικού κράτους, αλλά και για να διατηρήσουμε το γράσο της ουκρανικής διαφθοράς, γιατί αυτό είναι το μόνο πράγμα που κρατά τον Zelensky στην εξουσία».

Θα καταρρεύσει και η Ουκρανία το 2024;

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (NDAA) στις 14 Δεκεμβρίου.
Το νομοσχέδιο παρέτεινε την Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του 2026, εγκρίνοντας 300 εκατομμύρια δολάρια για το Κίεβο για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, καθώς και το επόμενο.
Ωστόσο, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παραδέχονται ότι είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο Biden.
Τόσο οι Αμερικανοί ψηφοφόροι όσο και τα μέλη του Κογκρέσου έχουν γίνει σκεπτικιστές σχετικά με τη διοχέτευση περισσότερων χρημάτων στην Ουκρανία.
Σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον ξοδεύει «πάρα πολλά» σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα FT-Michigan Ross.
Το συναίσθημα εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τη συντριπτική ήττα του Κιέβου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας παρέδωσε στους Αμερικανούς ομολόγους τους «κατάλογο εξοπλισμών για την κάλυψη των αναγκών των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας».
Εκτός από βλήματα πυροβολικού, μαχητικά F-16, drones και πυραύλους, ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης μαχητικά αεροσκάφη F-18 Hornet, επιθετικά ελικόπτερα Boeing Apache, ελικόπτερα Lockheed Martin Black Hawk, ακόμη και το σύστημα αεράμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), μεταξύ άλλων κορυφαίων όπλων.
Σύμφωνα με τον Ritter, υπάρχει μηδενική πιθανότητα η Ουκρανία να δει ποτέ οτιδήποτε σε αυτή τη λίστα επιθυμιών, με εξαίρεση ίσως μια χούφτα παλιά μαχητικά F-16 και ένα κλάσμα των πυρομαχικών πυροβολικού που έχουν ζητήσει γιατί είναι σαν η Ουάσιγκτον να πετάει στον κάδο χρήματα και όπλα» πιστεύει ο Ritter.
"Δεν πρόκειται να θυσιασθούμε στον βωμό του ουκρανικού εθνικισμού.
Τους δώσαμε κάποια υποστήριξη, αλλά αυτή η υποστήριξη ήταν απλώς αρκετή για να δημιουργήσει την αντίληψη της ουκρανικής δύναμης.
Αλλά ποτέ δεν θα δώσουμε στους Ουκρανούς την ικανότητα να νικήσουν αυτόν τον πόλεμο, γιατί δεν θα είχαν ποτέ την ικανότητα να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία.
Δεν είναι φυσικά ικανές να νικήσουν τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό που τους δίνει η Δύση.
Γιατί λοιπόν να θυσιάσουμε τον καλύτερο εξοπλισμό έχουμε σε αυτόν τον βωμό;»

Εν τω μεταξύ, καθώς η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μειώνεται, το Κίεβο δεν έχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να αντέξει μια πιθανή ρωσική επίθεση το 2024, πιστεύει ο Ritter.
Η Ουκρανία έχασε πάνω από 125.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ, ο ρωσικός στρατός βελτιώνει σταθερά τις θέσεις του σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, μήκους σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων, στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin την Πέμπτη κατά τη διάρκεια του ετήσιου διαγγέλματός του.
Η μοίρα του Ουκρανικού Στρατού είναι σφραγισμένη, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια μιας επιχειρησιακής παύσης για να πάρει ανάσα
, σύμφωνα με τον πρώην επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ.
«Δεν βλέπω την Ουκρανία να επιβιώνει πολύ μέχρι το 2024.
Αυτή τη στιγμή, έχει γίνει κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ρωσικής επίθεσης προς την Οδησσό κάποια στιγμή την άνοιξη του 2024.
Και πιστεύω ότι εάν η Ρωσία κινηθεί προς την Οδησσό εκείνη την εποχή, σημαίνει ότι το τέλος είναι επικείμενο για την Ουκρανία», κατέληξε ο Ritter.

Ο αντιστράτηγος Antonio Aguto του ΝΑΤΟ έδωσε μια γροθιά σε ένα Ουκρανό στρατιώτη παρουσία του Zelensky

Ο Αμερικανός αντιστράτηγος Antonio Aguto χτύπησε στο στήθος έναν Ουκρανό στρατιώτη παρουσία του προέδρου της Ουκρανίας Zelensky σε στρατιωτική βάση στη Γερμανία, έγραψε για το περιστατικό ο παρουσιαστής της εκπομπής «60 Minutes».
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του Zelensky στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Βισμπάντεν.
Στο δημοσιευμένο βίντεο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, μαζί με τον στρατηγό Aguto, περπατούν κατά μήκος του σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο Αμερικανός έριξε γροθιές σε έναν από τους στρατιώτες ως ένδειξη χαιρετισμού.
Όταν ο δεύτερος Ουκρανός μαχητής δεν του έσφιξε το χέρι, ο Aguto χτύπησε με την γροθιά του στο στήθος του.
Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν τον αντιστράτηγο Antonio Aguto στην Ουκρανία για να αναπτύξει μια νέα στρατιωτική στρατηγική.
Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Mikhail Sheremet δήλωσε ότι καμία δυτική στρατηγική δεν θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή, ακόμα κι αν τα ουκρανικά στρατεύματα διοικούνται προσωπικά από έναν Αμερικανό στρατηγό.

Strana: Εκρήξεις σημειώθηκαν σε Kirovograd και Οδησσό, κηρύχθηκε συναγερμός

Τη νύχτα 17/12/2023, σημειώθηκαν εκρήξεις στο Kirovograd (ουκρανική ονομασία - Kropivnitsky) και στην Οδησσό, όπως αναφέρει η Strana
«Ακούστηκαν εκρήξεις στο Kirovograd
Οι πολίτες ανέφεραν έκρηξη και στην Οδησσό».
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, συναγερμός σήμανε στην περιοχή Kirovograd το Σάββατο στις 22:40 ώρα Μόσχας, στην περιοχή της Οδησσού - στις 23:56 ώρα Μόσχας.
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται τακτικά στην ουκρανική αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση, εγκαταστάσεις επικοινωνιών και ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου 2022

Οι Ρώσοι κατέρριψαν σε 24 ώρες δύο ουκρανικά MiG 29, ένα Su 25 και 91 drones

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε σε ένα μόλις 24ωρο δύο αεροσκάφη MiG-29, ένα Su-25 και 91 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μετέδωσε το Tass επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο αεροσκάφη MiG-29 και ένα αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στις περιοχές των οικισμών Elizavetovka στην περιοχή Nikolayev, Druzhkovka και Dobropolye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Επιπλέον, 91 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο.
Αναχαιτίστηκαν επίσης δύο βλήματα HIMARS MLRS και ένας κατευθυνόμενος JDAM.

Roman Kostenko (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι βόμβες ολίσθησης FAB 500 των ρώσων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν

Στην Ουκρανία δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές βόμβες ολίσθησης, δήλωσε ο Roman Kostenko Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada, συνταγματάρχης της SBU.
«Δεν έχουμε κανένα μέσο να εμποδίσουμε τον εχθρό να χρησιμοποιήσει αυτές τις βόμβες.
Πρόκειται για βόμβες, συνήθως από 500 κιλά έως 3.000 κιλά, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν, μπορούν να γλιστρήσουν και είναι ασφαλές για αυτούς, γιατί δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε».
Ο Roman Kostenko παραπονέθηκε επίσης για τη μαζική παραγωγή ρωσικών πυρομαχικών.
Σύμφωνα με τον Roman Kostenko, η Ρωσία μπορεί να παράγει όπλα σε τεράστιες ποσότητες λόγω των μεγάλων αποθεμάτων σοβιετικών εναέριων βομβών KAB, βάσει των οποίων δημιουργούνται όπλα ολίσθησης.
Στη ζώνη της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC).
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Προηγουμένως, ο Alexey Leonkov στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, συντάκτης του περιοδικού «Arsenal of the Fatherland» τόνισε ότι η χρήση βομβών ολίσθησης έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν ενεργά βόμβες υψηλής έκρηξης τύπου FAB-500 οι οποίες επέτρεψαν στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις να επιχειρούν έξω από την περιοχή της Ουκρανικής αεράμυνας.

Με τα ιπτάμενα τέρατα Ruslan η Ρωσία στέλνει 20.000 στρατιώτες σε μόλις 6 ώρες στην Ουκρανία

Σε απόλυτη ετοιμότητα είναι η ρωσική πολεμική μηχανή για μία συντριπτική, όσο και αιφνιδιαστική επίθεση στην Ουκρανία, που θα αποτελέσει τον καταλύτη για τη συνθηκολόγηση του Κιέβου.
Η ετοιμότητα αυτή βρίσκει την έκφρασή της στις πρώτες ασκήσεις, που διεξήγαγε η Ρωσία με επτά βαρέα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τα An-124-100 Ruslan, τα λεγόμενα ιπτάμενα τέρατα.
Στόχος των ασκήσεων ήταν να ελεγχθεί η ετοιμότητά τους να μεταφέρουν ταυτόχρονα στρατιωτικό προσωπικό με όπλα και εξοπλισμό σε μεγάλες αποστάσεις.
Για πρώτη φορά, επτά An-124-100 Ruslan απογειώθηκαν ταυτόχρονα.
Το 2021, 6 αεροσκάφη συμμετείχαν σε παρόμοιες ασκήσεις.
Η συνολική απόσταση της πτήσης τους ήταν πάνω από 1.000 χιλιόμετρα.
Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων.
Η μέση ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 500 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τα πληρώματα του βαρέως μεταγωγικού αεροσκάφους AN-124-100 Ruslan κλήθηκαν να επιχειρήσουν σε πολεμικές συνθήκες με απογειώσεις και προσγειώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με τη σειρά του, ένα IL-76 μπορεί να μεταφέρει περίπου 145 στρατιωτικούς με πλήρη εξοπλισμό.
Έτσι, ο ρωσικός στρατός μπορεί εύκολα να αναπτύξει μια δύναμη 20.000 στρατιωτών σε αεροδρόμια στις δυτικές ρωσικές περιοχές εντός 8-12 ωρών, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο φόρτωσης και εκφόρτωσης.

 Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων στο Bakhmut στόχος το Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 16 Δεκεμβρίου και πρόσφατα πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια του Khromove (αμέσως δυτικά του Bakhmut).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς 6 χλμ. βορειοδυτικά του Bakhmut, στο Ivanivske στην Klishchiivka
Οι Ρώσοι επιτέθηκαν ανεπιτυχώς από το Khromove.
Οι Ρώσοι συνέχισαν να χαρακτηρίζουν την τοπική ρωσική επιθετική προσπάθεια γύρω από το Bakhmut ως μια επιχείρηση με στόχο την προέλαση προς το Chasiv Yar (12 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στοιχεία της Ρωσικής 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (Βόρειος Στόλος) επιχειρούν προς την κατεύθυνση του Bakhmut και ότι στοιχεία της Ρωσικής 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας (VDV) επιχειρούν βόρεια του Bakhmut
Ο Τσετσένος Αρχηγός Ramzan Kadyrov
υποστήριξε ότι στοιχεία του αποσπάσματος Akhmat Spetsnaz «Shustry» επιχειρούν στα περίχωρα της Klishchiivka.

Έτοιμη να πέσει η πόλη Avdiivka στους ρώσους

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 16 Δεκεμβρίου και πρόσφατα πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα δυτικά προάστια της βιομηχανικής ζώνης νοτιοανατολικά της Avdiivka.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν στις 15 και 16 Δεκεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά του σιδηροδρόμου βόρεια του Stepove (3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka ) και στη βιομηχανική ζώνη.
Ένας Ρώσος, ενισχύοντας υποτιθέμενους απροσδιόριστους ουκρανούς στρατιωτικούς παρατηρητές, ισχυρίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους ενός χιλιομέτρου βόρεια του Stepove, προχώρησαν 200 μέτρα σε βάθος νότια της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων νότια της Krasnohorivka (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka). και προχώρησαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 540 μέτρων σε βάθος 350 μέτρων στη βιομηχανική ζώνη.
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά κοντά στο Berdychi (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Το Frontelligence Insight, με επικεφαλής έναν Ουκρανό έφεδρο αξιωματικό, ανέφερε στις 15 Δεκεμβρίου ότι οι δορυφορικές εικόνες από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 211 οχήματα κοντά στην Avdiivka.

Κέρδη στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 16 Δεκεμβρίου και πρόσφατα σημείωσαν επιβεβαιωμένα οριακά κέρδη.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα οριακά κέρδη βορειοδυτικά του Verbove.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν θέσεις βόρεια του Verbove στις 13 Δεκεμβρίου και παγίωσαν τον έλεγχο σε θέσεις δυτικά του Robotyne που οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στις 15 Δεκεμβρίου.
Στοιχεία του Ρωσικού 247ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) (7η Μεραρχία VDV) που κατέλαβε τις ουκρανικές θέσεις βόρεια του Verbove.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τουλάχιστον 8 ρωσικές επιθέσεις δυτικά της Novopokrovka (13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Robotyne) και νότια της Robotyne.


Luhansk_Battle_Map_Draft_December_162023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_December_162023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_December_162023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_December_162023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_December_162023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_December_162023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_December_162023.png

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου