Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το εκλογικό 2024. Οι πρωτες εκτιμήσεις για τις ευρωεκλογές

 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκπέμψει σαφές σήμα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ενώ στην πρώτη γραμμή παραμένει η σύγκρουση με χρόνιες παθογένειες και οι μεγάλες τομές για τη βελτίωση των δομών του κράτους. 
Μάλιστα, σύμφωνα με το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2024, που παρουσιάστηκε στο τελευταίο υπουργικό, περιλαμβάνονται 279 έργα και επενδύσεις,  καθώς και 221 μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών για τις ευρωεκλογές

Στο Μέγαρο Μαξίμου, προετοιμάζουν την στρατηγική της κυβέρνησης για τη μάχη των ευρωεκλογών, επιδιώκοντας η αναμέτρηση αυτή να πιστοποιήσει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη κρίσιμη“στροφή” μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023.

  • Ήδη οι πρώτες προβολές και εκτιμήσεις αναλυτών των εταιρειών δημοσκοπήσεων (που έχει υπόψιν του το economico) βλέπουν βέβαιη – και με ισχυρή διαφορά από τους αντιπάλους του – επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος, αν και με μειωμένα ποσοστά από εκείνα των εθνικών εκλογών, που θα οφείλονται στον ιδιαίτερο  χαρακτήρα  των ευρωεκλογών (χαλαρή ψήφος, ενίσχυση των “μικρών” κομμάτων, μηνύματα δυσαρέσκειας για επιμέρους πολιτικές, σε συνδυασμό με την ασφάλεια της σταθερής διακυβέρνησης).
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, εφόσον δεν υπάρξουν συγκλονιστικές εξελίξεις, τη μάχη του δεύτερου κόμματος στις ευρωεκλογές θα κερδίσει, με άνοδο ποσοστών, το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στα σημερινά του επίπεδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου