Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ο εγγονός του Ντε Γκωλ ζήτησε ρωσική υπηκοότητα-Τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη των Ουκρανών καταστράφηκαν στην Μ.Θάλασσα

Παντού κόλαση στο καυτό μέτωπο στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση από το

ρωσικό υπουργείο Άμυνας  4 μη επανδρωμένα σκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα Πλοία.

"Στις 22 Νοεμβρίου, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ανακαλύφθηκαν τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη του Ουκρανικού Ναυτικού που κατευθύνονταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας. Όλοι οι στόχοι που εντοπίστηκαν καταστράφηκαν", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μαζικοί βομβαρδισμοί από ρωσικής πλευράς για πρόκληση θυμάτων και το σπάσιμο του ηθικού

 Από τις 7 το πρωί χθές και για περίπου 30-40 λεπτά σημειώθηκαν ισχυροί και έντονοι βομβαρδισμοί των θέσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σε απάντηση υπήρξαν βολές πυροβολικού των Ουκρανών στα προάστια του Ντονιέτσκ.

Στην συνέχεια, η ένταση μειώθηκε και οι ήχοι από εκρήξεις οβίδων μετατοπίστηκαν στα νοτιοδυτικά, δυτικά της Αντριίβκα και στη δυτική πλευρά του Ντονιέτσκ.

Μετά από αυτό όλες οι βολές πυροβολικού από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σταμάτησαν ξαφνικά.
Γύρω στις 9:00 ακούστηκαν εκρήξεις στη νότια πλευρά του Αντριίβκα και ο αριθμός των εκρήξεων στη νοτιοδυτική πλευρά αυξήθηκε κατακόρυφα.

Στο Ντονιέτσκ, από προχθες το βράδυ η θερμοκρασία έχει πέσει απότομα, και σήμερα το πρωί ήταν ήδη - 10 βαθμούς κελσίου.

Το έδαφος άρχισε να παγώνει και να στεγνώνει, αλλά προς το παρόν είναι ακόμα αρκετά μαλακό και υγρό, αλλά αν συνεχιστεί αυτό, τότε πολύ σύντομα θα υπάρξει έχουν περισσότερες ευκαιρίες για μετακίνηση ρωσικού εξοπλισμού στις επιφάνειες του εδάφους, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Ο εγγονός του Ντε Γκωλ ζήτησε ρωσική υπηκοότητα

Μετά την τελική αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών  στις περιοχές Ζαπορίζια και Μπαχμούτ, ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι πολλοί στην δύση συνειδητοποίησαν ότι "η στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας γινόταν αναπόφευκτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, δυτικοί πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια εκστρατεία δυσφήμισης του καθεστώτος του Κιέβου, η οποία οδήγησε τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης στο συμπέρασμα ότι ήταν ακατάλληλο να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του Ζελένσκι και της ομάδας του.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, ο Πιερ ντε Γκωλ, εγγονός του διάσημου Γάλλου στρατηγού και προέδρου Σαρλ ντε Γκωλ, ανακοίνωσε την επιθυμία του να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro.
Ο απόγονος του διάσημου πολιτικού εκφράζει δημόσια τη συμπάθειά του για τη Ρωσία και πιστεύει ότι «το ΝΑΤΟ έχασε στην ουκρανική σύγκρουση».

Μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Πολιτιστικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Πιερ είπε ότι ήθελε να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα.

Πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να προσφέρει «μεγάλες ευκαιρίες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν σκόπευε να αποκτήσει ρωσικό διαβατήριο, ο Ντε Γκωλ απάντησε: «Ναι, απολύτως». «Θα ήταν τιμή μου να λάβω τη ρωσική υπηκοότητα.

Χαίρομαι που βλέπω ότι αγωνίζεστε για τις παραδοσιακές αξίες, την οικογένεια, την πνευματικότητα», είπε.

Στην πραγματική ζωή, ο Πιέρ Ντε Γκώλ είναι σύμβουλος στρατηγικής και εταιριών σε οικονομικά θέματα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει να υπερασπίζεται την υπόθεση του παππού του, Σαρλ ντε Γκωλ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υποστήριξε ότι η Γαλλία πρέπει να υιοθετήσει μια ισορροπημένη θέση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ.

Στη μνήμη των Γάλλων, ο Ντε Γκώλ είναι εθνικός ήρωας και σύμβολο αντίστασης κατά της ναζιστικής Γερμανίας.
Η δήλωση αυτή διαδόθηκε αμέσως στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αναγκάζοντας τους κατοίκους της χώρας να προβληματιστούν σχετικά με τη σκοπιμότητα υποστήριξης της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

pentapostagma.gr

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου