Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

New Scientist: «Χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο από το συνηθισμένο» και «Δεν ξέρουμε γιατί»

Υπήρξαν χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι αναμενόταν τους τελευταίους μήνες και “δεν ξέρουμε γιατί”, σύμφωνα με το περιοδικό New Scientist, το οποίο επιχειρεί να φτάσει στην άκρη του νήματος πριν παραδεχτεί ότι όλοι οι ειδικοί είναι μπερδεμένοι.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται ανεξήγητη αύξηση των θανάτων τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ανησυχία στους επικεφαλής ιατρούς της χώρας, οι οποίοι δηλώνουν αμήχανοι σχετικά με

την αιτία.

Το New Scientist αναφέρει:

“Από τον Απρίλιο, υπήρξαν 22.500 περισσότεροι θάνατοι από τους αναμενόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ειδικοί σε θέματα υγείας ανησυχούν, αλλά δεν είναι σίγουροι για τις αιτίες – οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το covid-19, τη γήρανση του πληθυσμού και τα προβλήματα του NHS.

“Έχουν διατυπωθεί πολλές προτάσεις για το γιατί υπήρξαν περίπου 22.500 περισσότεροι θάνατοι από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο απ’ ό,τι θα αναμενόταν κανονικά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλη συμφωνία σχετικά με την αιτία ή τις αιτίες”.

Δεν είναι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι υπερβολικοί θάνατοι προκαλούν αμηχανία στο ιατρικό κατεστημένο.

Στην Αλμπέρτα του Καναδά πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι από “απροσδιόριστες και άγνωστες αιτίες” από οποιαδήποτε άλλη αιτία θανάτου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Infectious Diseases.

Καναδοί γιατροί και ένας δικηγόρος για τις πολιτικές ελευθερίες στην καναδική επαρχία της Αλμπέρτα εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη τάση των θανάτων που χαρακτηρίζονται ως “άγνωστες αιτίες” μετά την πρωτοφανή αύξηση των θανάτων αυτών που καταγράφηκε το 2021.

Αυτή η νέα κατηγορία στις εκθέσεις αυτοψίας και στα αρχεία θανάτου ξεπερνά πλέον την κατηγορία “Covid-19”, η οποία προστέθηκε στο μητρώο θανάτων της Αλμπέρτα το 2020. Μια μελέτη που εξετάζει την υπερβολική αύξηση των θανάτων στην Αλμπέρτα δημοσιεύθηκε αθόρυβα τον Μάρτιο στο International Journal of Infectious Diseases.

Η εν λόγω μελέτη διαπίστωσε ότι οι “10 κυριότερες αιτίες θανάτου το 2021” από την κυβέρνηση της Αλμπέρτα ήταν οι εξής:

(3.362).
Άνοια (2.135)
Covid-19 (1.950)
Χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια (1.939)
Κακοήθη νεοπλάσματα της τραχείας, των βρόγχων και των πνευμόνων (1.552)
Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (1,075)
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ( 1.028)
Σακχαρώδης διαβήτης (728)
Εγκεφαλικό επεισόδιο (612)
Τυχαία δηλητηρίαση από και έκθεση σε φάρμακα και άλλες ουσίες (604)
Η κατηγορία των αγνώστων αιτιών θανάτου άρχισε να εμφανίζεται πρόσφατα – και οι γιατροί βρίσκονται σε αμηχανία.

“Νομίζω ότι είναι πιθανώς πολυπαραγοντική, οπότε πιθανώς παίζουν ρόλο πολλά πράγματα”, δήλωσε ο δρ Ντάνιελ Γκρέγκσον, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Cumming του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι. Ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες και τη μικροβιολογία.

 Αναφέρει η Independent Sentinel:

Ο Δρ Γκρέγκσον πιστεύει ότι στους παράγοντες αυτούς περιλαμβάνονται η έλλειψη πόρων για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου σε ορισμένες περιπτώσεις, η καθυστερημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και οι επιπλοκές μετά το Κόβιντ-19.

“Έχουμε αυτή την εντύπωση ότι επιβιώνουμε από το Covid και αυτό είναι το τέλος, και αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια”, δήλωσε ο Dr. Gregson στο CTV News.

Ο Δρ Γκρέγκσον σημείωσε μια μεγάλη μελέτη από τις ΗΠΑ, η οποία διαπίστωσε ότι τα άτομα με Covid-19 διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, πνευμονικής εμβολής και θανάτου σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν μολυνθεί.

Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμη υψηλότερος για όσους νοσηλεύτηκαν με Covid-19. Ο Δρ Γκρέγκσον υπέθεσε: “Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν θάνατοι που δεν σχετίζονται άμεσα με το Covid, αλλά έμμεσα με το COVID που θα συμβούν μετά τη διάγνωση σε ασθενείς μετά τον πρώτο μήνα της λοίμωξης”. Είπε: “Θα περίμενε κανείς ότι ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς θα επιβίωναν από το Covid και στη συνέχεια θα πέθαιναν στο σπίτι από άλλες επιπλοκές”.

Η Υγεία της Αλμπέρτα και το γραφείο του ιατροδικαστή δήλωσαν ότι εξετάζουν τα δεδομένα αυτής της έκθεσης, αλλά δεν έχουν ακόμη εξηγήσει την ξαφνική έξαρση των θανάτων από άγνωστες αιτίες.

newspunch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου