Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Μετά τη βενζίνη τώρα και για ψωμί στα Σκόπια οι Έλληνες!



Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά σπρώχνουν αρκετούς Έλληνες της βόρειας Ελλάδας στη Σκόπια όχι μόνο για να βάλουν βενζίνη αλλά ακόμα και για να αγοράσουν ψωμί. Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό Έλληνες γεμίζουν το ρεζερβουάρ τους με καύσιμα από τα Σκόπια ωστόσο τον τελευταίο καιρό ο πληθωρισμός και η ακρίβεια οδηγούν τους βορειοελλαδίτες στη γείτονα για ακόμα περισσότερα ψώνια.

Καθημερινά πολλοί είναι οι Έλληνες περνάνε τα σύνορα για ψώνια από σούπερ μάρκετ, για να βάλουν καύσιμα ακόμα και για να φτιάξουν τα δόντια τους.

Όπως χαρακτηριστικά λέει πολίτης στο Open το ψωμί στα Σκόπια κοστίζει μόλις 19 λεπτά του ευρώ ενώ τα περισσότερα προϊόντα έχουν τη μισή τιμή από την Ελλάδα.

Το ψωμί στη Γευγελή κοστίζει 50 λεπτά, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα κοστίζει ένα ευρώ και πάνω. Ένα πακέτο κριθαράκι γνωστής εταιρείας πωλείται ένα ευρώ στη γείτονα, ενώ στην Ελλάδα 1,40€, δηλαδή 40% ακριβότερα. Ενδεικτικό του πόσο πολλοί Έλληνες περνούν τα σύνορα για αγορές είναι και ο γεγονός ότι καταστήματα στα Σκόπια έχουν πλέον ταμπέλες και στα ελληνικά ενώ οι πωλητές ξέρουν και ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου