Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Εφιαλτικές προβλέψεις για μέλλον των ΗΠΑ από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του Reagan

Ο οικοδεσπότης του «Life, Liberty & Levin» Μαρκ Λέβιν προειδοποιεί για τους μαρξιστικούς στόχους του Δημοκρατικού Ντελάγουερ και τα ριζοσπαστικά νομοσχέδια των Δημοκρατικών του Κογκρέσου.

Ο πρόεδρος Biden κατασκευάζει την «πιο διαβολική προεδρία και το πιο

διαβολικό Δημοκρατικό Κόμμα, πιθανότατα από τη σκλαβιά», δήλωσε την Κυριακή ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης επί Reagan, Mark Levin στο «Life, Liberty & Levin».

Φιλοξενώντας τους επισκέπτες Stephen Moore και Stephen Miller, ο Levin χαρακτήρισε την ξαφνική «μαρξιστική» αίσθηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως ένα «μαζικό κίνημα αποανάπτυξης που ντύνεται ως κλιματική αλλαγή και Green New Deal».

Πρόσθεσε ότι οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου με την ευλογία του Biden επιδιώκουν να μετατρέψουν μόνιμα την Αμερική από ένα καπιταλιστικό μοντέλο σε ένα κομμουνιστικό κόμμα εισάγοντας τον «αμερικανικό μαρξισμό» μέσω τεράστιων νομοθετικών νομοσχεδίων μεταμφιεσμένων σε «υποδομή» και «δικαιώματα ψήφου».

Σε συνδυασμό, είπε, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να ακυρώσουν το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και να ελέγξουν όλους τους μοχλούς εξουσίας με τρόπο που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πάνω από 150 χρόνια.

“Αυτή είναι ίσως η πιο διαβολική προεδρία και το διαβολικό Δημοκρατικό Κόμμα, πιθανώς από τη σκλαβιά”, πρόσθεσε ο Levin, καθώς στα περισσότερα από τα νότια κράτη η σκλαβιά – και ο διαχωρισμός του Jim Crow μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο – ήταν συνηθισμένο φαινόμενο του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Levin συνέχισε περιγράφοντας αυτό που αποκάλεσε το συλλογικό «λεπτή γραμμή» που χωρίζει 245 χρόνια αμερικανικής ελευθερίας από την τυραννία.

Στο μεταξύ οι παγκόσμιοι ηγέτες εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την κατάσταση ασφάλειας στο Αφγανιστάν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να φτάνει στο σημείο να ρίξει την ευθύνη στον Πρόεδρο Joe Biden και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Johnson είπε ότι “ήταν δίκαιο να πούμε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν επιτάχυνε τα πράγματα, αλλά αυτό ήταν από πολλές απόψεις το χρονικό ενός προαναγγελθόντος γεγονότος”, αλλά παρότρυνε τους δυτικούς ηγέτες να συνεργαστούν για να αποτρέψουν το Αφγανιστάν να γίνει ξανά “έδαφος αναπαραγωγής” για την τρομοκρατία ».

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό η Δύση να συνεργαστεί για να περάσει στη νέα κυβέρνηση – είτε από τους Ταλιμπάν είτε από οποιονδήποτε άλλον – ότι κανείς δεν θέλει το Αφγανιστάν για άλλη μια φορά να είναι το έδαφος τρομοκρατίας και δεν πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον του λαού του Αφγανιστάν να επανέλθει σε αυτό το προ του 2001 καθεστώς », δήλωσε ο Boris Johnson στο Sky News.


Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, δήλωσε ότι “πονάει” από την κρίση και ότι η κυβέρνηση “παρακολουθεί συνεχώς την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση”. Σημείωσε επίσης ότι η “ασφάλεια και ασφάλεια” των Καναδών στη χώρα παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά του, καθώς η χώρα πέρασε σε αναστολή διπλωματικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και έκλεισε την πρεσβεία της στην Καμπούλ.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα «διπλασιάσει» τις προσπάθειες εκκένωσης ανθρώπων στο Αφγανιστάν που έχουν βοηθήσει την αυστραλιανή προσπάθεια στη χώρα.

“Ο στόχος μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς που μας βοήθησαν και να διασφαλίσουμε ότι 400 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στην Αυστραλία καθώς εργαζόμαστε σχετικά γρήγορα τους τελευταίους μήνες καθώς η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται”, δήλωσε ο Μόρισον.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι «η κατάσταση ασφαλείας στην Καμπούλ αλλάζει γρήγορα» ενώ οι Αφγανοί κατηγορούν τους Αμερικανούς στρατιώτες πως πυροβολούν για να αποτρέψουν τον κόσμο να μπει στα αεροπλάνα
Η αμερικανική πρεσβεία στο Αφγανιστάν συμβούλευσε τους Αμερικανούς να «προστατευτούν» εν μέσω αναφορών ότι το αεροδρόμιο της Καμπούλ, ένα από τα κύρια σημεία εξόδου από το Αφγανιστάν, δέχεται πυρά από τρομοκράτες Ταλιμπάν.

Σε δελτίο που εστάλη την Κυριακή, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι «η κατάσταση ασφαλείας στην Καμπούλ αλλάζει γρήγορα, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», εκεί οπου απο τη στιγμή που η Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ επικρατεί χάος με τον κόσμο να ψάχνει τρόπο να φύγει απο την χώρα.

«Υπάρχουν αναφορές οτι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά. Επομένως, δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να προστατευτούν», έγραψε το Στειτ Ντιπάρτμεντ. Πρόσθεσε: «Μην καλέσετε την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ για λεπτομέρειες ή ενημερώσεις σχετικά με την πτήση».


Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τις αιτήσεις έκτακτης βίζας για Αφγανούς που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ έχει κρασάρει σύμφωνα με έναν πρώην στρατιωτικό της Πολεμικής Αεροπορίας που προσπαθούσε να βοηθήσει τον τοπικό ομόλογό του να ξεφύγει από τους Ταλιμπάν.

Ο Sam Lerman, πρώην λοχίας που βοήθησε στην προστασία της Bagram Air Base του Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της περιόδου του 2011-2012, έδειξε στο SpyTalk την απάντηση που έλαβε την Κυριακή σε μια ειδική αίτηση θεώρησης μετανάστευσης που κατέθεσε για τον αφγανό ομόλογό του. Λέει, “το γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη είναι γεμάτο και δεν μπορεί να δεχτεί μηνύματα τώρα. Δοκιμάστε να στείλετε ξανά το μήνυμα αργότερα ή επικοινωνήστε απευθείας με τον παραλήπτη. ”

“Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προφανώς ξέχασε να αφαιρέσει το όριο μεγέθους, οπότε όλα αυτά τα χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονται από Αφγανούς που προσπαθούν να βγουν απλώς αναπηδούν”, δήλωσε ο Lerman . «Έχω υποβάλει για πρώτη φορά μια αίτηση SIV στις 6:00 το πρωί, και αναπήδησε, και είναι από τότε».

Το State Department δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολίου.

«Ο Αφγανός συνεργάτης που προσπαθώ να βοηθήσω δεν είναι ιδιαίτερα γνώστης της τεχνολογίας, οπότε προσπαθώ περίπου 50-ώρες ώρες δουλεύοντας τη διαδικασία αίτησης για αυτόν και συμπληρώνοντας τα πάντα. Το έστειλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τότε εισπράτω την αναπηρία του State Department.

Ο Λέρμαν εξοργίστηκε από την εξέλιξη, η οποία προσθέτει ένα ακόμη εμπόδιο στην εκκένωση χιλιάδων Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ και τώρα βρίσκονται στις λίστες των ομάδων θανάτου των Ταλιμπάν.

“Αυτό είναι δολοφονία από ανικανότητα”, είπε ο Lerman.
«Μου έστελνε μήνυμα σήμερα το πρωί, και το χωριό του είχε κατακλύσει, κρυβόταν και μου έστελνε μηνύματα από ένα πίσω δωμάτιο, με τους Ταλιμπάν απ΄έξω».

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου