Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Στρατιωτικά νοσοκομεία: Γιατρός παραιτήθηκε για να μην κάνει το εμβόλιο

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Παραίτηση δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr γιατρός από στρατιωτικό νοσοκομείο, προκειμένου να μην υποχρεωθεί να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για γυναίκα ιατρό η οποία κατέθεσε την παραίτησή της λίγο πριν

ψηφιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό.

Μάλιστα συζητώντας με συναδέλφους της ιατρούς, τους είπε ότι «Για την πατρίδα και το θεό αρνούμαι να κανω το εμβόλιο».

Η τροπολογία που ψηφίστηκε  από την Ολομέλεια της Βουλής, θεσπίζει ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 υποχρεωτικά, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) όλων των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, νοσηλείας και ΕΟΔΥ) και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Εξαιρούνται του εμβολιασμού όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσησή τους, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που τους εμποδίζει τη διενέργεια του εμβολιασμού τους.

Οι λόγοι εξαίρεσης ενός εργαζόμενου από τον εμβολιασμό του θα πρέπει να πιστοποιείται από τριμελείς επιτροπές της οικείας υγειονομικής περιφέρειας και οι οποίες θα αποτελούνται από ιατρούς του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου