Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Μεγάλη ανησυχία στην Βρετανία: Οι ΗΠΑ έβαλαν φωτιά στην Ασία - Έστησαν σύρραξη μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων στο Κασμίρ

Οργή επικρατεί στην Βρετανία με την ανοργάνωτη φυγή των Αμερικανών από το Αφγανιστάν. Βρετανοί Αξιωματούχοι εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Μπάιντεν και της κυβέρνησης του.

Οι Βρετανοί δεν ανησυχούν απλά, εμφανίζονται βέβαιοι πως ανοίγει ένας νέος κύκλος αίματος στην Ασία ο οποίος τρομάζει ακόμη και τους ίδιους. Γνωρίζουν πως ο νέος στόχος της

συμμαχίας Τουρκίας-Πακιστάν-Ταλιμπάν ακούει στο όνομα ινδικό Κασμίρ.

Το αεροδρόμιο της Καμπούλ ήταν ένα τίποτα για τον Ερντογάν μπροστά στα άλλα σχέδια που έχουν Αδερφοί Μουσουλμάνοι και Ταλιμπάν για την περιοχή.

Μεγάλη ανησυχία στην Βρετανία

Ο επόμενος στόχος των εξτρεμιστών Μουσουλμάνων είναι το Κασμίρ και η Ινδία. Και αυτό που τρομάζει είναι ότι στο Κασμίρ εμπλέκονται τρεις πυρηνικές δυνάμεις: Κίνα, Ινδία και Πακιστάν.

Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του Tom Tugendhat που τυγχάνει να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βρετανίας ο οποίος επιτέθηκε με σκληρά λόγια για τον Μπάιντεν και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η Αμερικανική αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

“Πόνος, θλίψη, οργή νοιώθω την τελευταία εβδομάδα. Αίσθημα εγκατάλειψης όχι μόνο μιας χώρας αλλά των θυσιών που έκαναν οι φίλοι μου.

Κάποιοι οι οποίοι δεν πολέμησαν ποτέ για τα χρώματα της σημαίας πρέπει να είναι προσεκτικοί για εκείνους που το έκαναν”.

Γιατί οι Αμερικανοί άφησαν τον οπλισμό στο Αφγανιστάν;

Δεν ανησυχεί μόνο η φυγή των Αμερικανών από το Αφγανιστάν αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτός έγινε.

Οι Αμερικανοί άφησαν πίσω τους τόνους σύγχρονου οπλισμού. Γιατί άραγε; Γιατί ήθελαν οι Ταλιμπάν να γίνουν υπερ-εξοπλισμένη δύναμη;

O Αφγανικός Στρατός διέθετε σύμφωνα με εκτιμήσεις :

  1. 1075 ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, κυρίως Humvee
  2. 120 πυροβόλα
  3.  25 εκτοξευτές ρουκετών
  4.  270 ελικόπτερα (τα περισσότερα διέφυγαν σε Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν)
  5.  Εκατοντάδες οχήματα και υποδομές logistics

Πλέον το 70% του οπλισμού αυτού είναι στα χέρια των Ταλιμπάν.

O εκπρόσωπος του Πενταγώνου όταν ρωτήθηκε για τον αμερικανικό οπλισμό που οι ΗΠΑ έδωσαν στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι “οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν συνολική εικόνα. Σίγουρα πρόκειται για ικανή ποσότητα οπλισμού που έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν”.

Σχέδιο των ΗΠΑ μια ανάφλεξη στο Κασμίρ

Το Κασμίρ ανήκει σε τρία κράτη. Το βορειοδυτικό τμήμα του -το επονομαζόμενο Βόρειες Περιοχές και Kashmir- ανήκει στο Πακιστάν, το κεντρικό και νότιο τμήμα του -το Jammu και Kashmir μαζί με το Ladakh- ανήκει στην Ινδία, ενώ η Κίνα έχει τον έλεγχο στο βορειοανατολικό πέρασμα – ήτοι το Aksai Chin.

Μια εμπλοκή στο Κασμίρ θα εμπλέξει τουλάχιστον τις τρεις αυτές χώρες. Με την Αμερική να έχει στήσει τον αγωγό “TAPI” προς όφελος της Ινδίας, μια μεθοδική ανατίναξη της ευρύτερης περιοχής θα εμπλέξει βαθύτατα την Κίνα που αποτελεί Νο1 στόχο.

Το πολεμικό συμβούλιο Ερντογάν (Αδερφών Μουσουλμάνων) Κατάρ και Ταλιμπάν αφορά ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο. Την αναζωπύρωση της έντασης στο Κασμίρ.

Ανησυχία στην Ινδία για το Κασμίρ

Πριν λίγα 24ωρα, έκαναν την εμφάνιση τους σε ινδικά ΜΜΕ, πληροφορίες για αυξημένη επαγρύπνηση των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων και Αρχών Ασφαλείας στο Κασμίρ.

Ο λόγος είναι η έλευση των Ταλιμπάν στην εξουσία του Αφγανιστάν. Υπάρχουν πληροφορίες ότι το Πακιστάν θα χρησιμοποιήσει τους Ταλιμπάν  εναντίον της Ινδίας.

Πηγές αναφέρουν πως η Πακιστανική Υπηρεσία Πληροφοριών ISIS προσπαθεί να πείσει τους Ταλιμπάν να τους βοηθήσει στο θέμα του Κασμίρ.

Δύο πακιστανικές τρομοκρατικές οργανώσεις

Δύο πακιστανικές τρομοκρατικές οργανώσεις η Lashkar-e-Taiba και Lashkar-e-Jahangvi έχουν ήδη δεσμούς με τους  Ταλιμπάν και σε πολλά χωριά του Αφγανιστάν ακόμη και σε περιοχές της Καμπούλ έχουν δημιουργήσει τοπικά φυλάκια.

“Υπάρχουν ανησυχίες ασφαλείας ότι το Αφγανιστάν μπορεί να γίνει το επίκεντρο τις ισλαμικής τρομοκρατίας καθώς έχουν πρόσβαση σε αμερικανικά όπλα” ανέφερε ινδική πηγή.

“Στο παρελθόν υπήρξαν μάλιστα ακόμη και στρατόπεδα Πακιστανών στο Αφγανιστάν. Γι αυτό πρέπει να προσέξουμε στο  Jammu & Kashmir”.

“Οι Ταλιμπάν θα δώσουν στρατηγικό χώρο στο Πακιστάν και θα εκπαιδεύσουν προσωπικό εναντίον της Ινδίας” πρόσθεσε Ινδός αξιωματούχος.

Ο πρώην Διευθυντής Αστυνομίας στο Κασμίρ ανέφερε πως “μια ακόμη 9/11 μπορεί να σχεδιαστεί από το Αφγανιστάν. Οι εξελίξεις εκεί αφορούν άμεσα το Κασμίρ.

Το Πακιστάν μπορεί να στείλει μέσω των Ταλιμπάν τρομοκράτες στο Jammu & Kashmir για νέο κύκλο τρομοκρατικών επιθέσεων.

“Το Πακιστάν θα μετατοπίσει στρατόπεδα εκπαίδευσης των Jaish and Lashkar από το πακιστανικό Κασμίρ προς το Αφγανιστάν για να αποφύγει τον διεθνή έλεγχο. Οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν κατά της Ινδίας θα έχουν ασφαλή καταφύγια στο Αφγανιστάν”, δήλωσε ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας.

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Έχουμε να κάνουμε με συμμαχία Κίνας-Πακιστάν και Ταλιμπάν”

Ο ανώτερος αμυντικός αναλυτής Maj Gen SB Asthana (ε.α.) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι η εξαγωγή τρομοκρατίας ήταν «πολύ πιθανή και θα είναι ταχύτερη από ό, τι περιμέναμε». Ο πρώτος αντίκτυπός του θα είναι το ίδιο το Πακιστάν καθώς οι αναβιώσαντες Ταλιμπάν δεν θα ήταν τόσο ευέλικτοι απέναντι στο Ισλαμαμπάντ” πρόσθεσε.

Το Κασμίρ και οι τρεις ζώνες διοίκησής του: βόρεια και δυτικά η πακιστανική (πράσινο χρώμα), κεντρικά και νότια η ινδική (πορτοκαλί χρώμα), ανατολικά και βορειοανατολικά η κινεζική. 


Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου