Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Αυτοκαταστροφική πολιτικά αποδεικνύεται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Πληρώνει» την αναισθησία και την αλαζονεία του ή ετοιμάζει την έξοδο του;

Το σκηνικό της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της οικογένειας Μητσοτάκη -βλ. Κώστα Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη- επαναλαμβάνεται, και μάλιστα με μεγαλύτερη έμφαση, στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πολιτικό «τελείωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει η«αυτοκτονική», πολιτικώς, επιλογή του να πάρει την κόρη του, την ημέρα της δημοσιοποίησης των βάσεων για τις φετινές Πανελλήνιες, και να την γράψει, συν γυναιξί και τέκνοις, στο Yale. Με το πρόσθετο «φάουλ» της

εντελώς κατ’ εξαίρεση χορήγησης βίζας εκ μέρους των ΗΠΑ, λόγω πανδημίας.

Τα μαύρα μαντάτα έχουν ήδη φτάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο συνδυασμός του στραπατσαρίσματος της εικόνας του, λόγω κατάρρευσης του «Επιτελικού Κράτους» εν μέσω πρωτόγνωρων καταστροφικών πυρκαγιών, και της επίδειξης αλαζονείας και περιφρόνησης του λαϊκού αισθήματος για το ζήτημα της εγγραφής της κόρης του στο Yale, με άκρως υψηλά δίδακτρα, δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον έχει πάρει οριστικά την κατιούσα και δεν πρόκειται να ανακάμψει πολιτικώς.

Εκείνο δε που δεν υπολόγισε ο, κατά το σύνηθες για το Μητσοτακέϊκο, επιπόλαιος και αλαζών Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι έχει «πληγώσει» βαριά και βαθιά το φιλότιμο και την ευαισθησία τόσο των παιδιών που έμειναν εκτός στις Πανελλήνιες όσο και των ταλαίπωρων γονιών τους.

Και αυτό γιατί μεγάλο μέρος των παιδιών απέτυχε στις Πανελλήνιες όχι από δικό τους φταίξιμο.  Π.χ. άλλα απέτυχαν λόγω των τραγικών «αστοχιών» του συστήματος των βάσεων, όπως συνέβη στις αρχιτεκτονικές λόγω της υψηλής βάσης του σχεδίου, ενώ κατά τα λοιπά αρίστευσαν.  Και άλλα παιδιά απέτυχαν όχι γιατί δεν διάβασαν, αλλά γιατί οι τραγικές συνθήκες της πανδημίας και η ανέχεια των οικογενειών τους -πολλές από αυτές πείνασαν και πεινούν κυριολεκτικά- επηρέασαν δραματικά την ψυχολογία τους.

Και να οι συνέπειες.  Αυτά τα παιδιά που «απέτυχαν» καλούνται τώρα είτε να ξαναδώσουν εξετάσεις, πληρώνοντας αδρά φροντιστήρια. Είτε να γραφτούν στα «ιδιωτικά πανεπιστήμια» με επίσης αδρά δίδακτρα.  Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, οι ήδη «πτωχευμένες» οικογένειες καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα» της συγκυρίας και των αστοχιών της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και ανάμεσα σε αυτά και στο σκοτεινό αυτό σκηνικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι του λείπει κάθε ίχνος συναίσθησης του δράματος της νεολαίας μας και των οικογενειών των παιδιών που καλούνται να ξανανέβουν το «Γολγοθά» των Πανελληνίων, πολλές φορές δίχως δική τους υπευθυνότητα. Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζει Μαρία Αντουανέτα τις ώρες της συμφοράς του γαλλικού λαού.

Αφήνουμε στο τέλος μια άλλη εκδοχή, λιγότερο πιθανή αλλά πάντως υπαρκτή, για την ανεύθυνη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη: Μήπως βλέπει ότι ούτως ή άλλως έρχεται το πολιτικό του τέλος, και με το φόβο ότι τότε θα είναι δύσκολο να περιφέρεται πλέον στην Ελλάδα, αρχίζει και βλέπει το μέλλον του και το μέλλον της οικογένειάς του εκτός συνόρων; Είπαμε, εκδοχή λίγο πιθανή αλλά πάντως υπαρκτή.  Ιδίως για την ιδιοσυγκρασία της «Αγίας Οικογένειας».

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου